Αεροπορικό φαγητό : Ένα Crash Test για τους απανταχού Foodies | Yaba Travellers
Το αεροπορικό φαγητό είναι ένα θέμα που κάθε ταξιδευτής έχει συζητήσει τουλάχιστον μία φορά. Ένα θέμα που προκαλεί ανάμεικτά συναισθήματα. Εσύ δοκιμάζεις;
Αεροπορικό φαγητό
1045
post-template-default,single,single-post,postid-1045,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
F L I G H T

Αεροπορικό φαγητό : Ένα Crash Test για τους απανταχού Foodies

Αεροπορικό φαγητό : Ένα Crash Test για τους απανταχού Foodies

Το αεροπορικό φαγητό είναι ένα θέμα που κάθε ταξιδευτής έχει συζητήσει τουλάχιστον μία φορά. Ένα θέμα που προκαλεί ανάμεικτά συναισθήματα. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν αγγίζουν το φαγητό των αεροπορικών. Και, ναι έχουν τους λόγους τους. Υπάρχουν και άλλοι, σαν εμάς, που αναγνωρίζουμε την έλλειψη στοιχειωδών πραγμάτων σε αυτά τα γεύματα αλλά και πάλι κυριαρχεί το συναίσθημα της ανακάλυψης (και της πείνας ενίοτε)!

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Economy vs Business class


Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αεροπορικό από αεροπορικό φαγητό διαφέρουν! Ναι, έχει σημασία με ποια αεροπορική ταξιδεύεις και κυρίως αν ταξιδεύεις στην economy, business, ή first class. Η διαφορά δεν περιορίζεται μόνο στη γεύση, αλλά και στην εμφάνιση! Άλλωστε όλα παίζουν τον ρόλο τους σε ένα γεύμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το αλκόολ που σερβίρεται. Από το απλό λευκό κρασί της economy class, στο 20 χρονών μπράντι της business class «πετάς» αλλιώς. Μπορεί το να καταλήξεις μεθυσμένος να μην είναι καθόλου καλή ιδέα, αλλά ένα δυο cocktail δεν σκότωσαν κανένα.

Γιατί τα φαγητά έχουν άλλη γεύση στον αέρα;


Αν φας μία τυρόπιτα στον αέρα και μετά ακριβώς την ίδια τυρόπιτα στο έδαφος θα έχει άλλη γεύση! Αυτό συμβαίνει διότι οι συνθήκες και κυρίως ο αέρας είναι διαφορετικός. Αυτό επηρεάζει άμεσα τόσο τις γευστικές ικανότητές μας όσο και την ποιότητα στο εκάστοτε αεροπορικό φαγητό. Η πίεση, αλλά κυρίως η χαμηλή υγρασία στην ατμόσφαιρα της καμπίνας δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες για τους γευστικούς σου κάλυκες. Αυτή η χαμηλή υγρασία είναι που προκαλεί και την ξηρότητα στο στόμα και την γενική αίσθηση αφυδάτωσης. Επίσης, επειδή ο αέρας στην καμπίνα ανακυκλώνεται κάθε μερικά λεπτά το φαγητό μπορεί να «ξεραθεί» και να κρυώσει πιο γρήγορα. Γι’ αυτό όταν έχεις επιλογή διάλεξε κάτι με σάλτσα!

Τι γίνεται με την ποιότητα;


Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες πολλές φορές είναι αμφιλεγόμενες. Δεν γνωρίζεις που βρισκόταν αυτό που τρως και πόση ώρα ήταν εκτός ψυγείου. Ωστόσο, αυτό δεν το γνωρίζεις ούτε για το φαγητό των εστιατορίων που πας! Επίσης, καμία αεροπορική δεν θέλει να προκαλέσει δηλητηρίαση στους επιβάτες της και μην ξεχνάς ότι γίνονται και ποιοτικοί έλεγχοι. Εμείς που συνήθως τρώμε το αεροπορικό φαγητό δεν έχουμε πάθει ποτέ κάτι. Πολλές φορές μάλιστα το απολαύσαμε ιδιαίτερα. Αυτό που δεν θες να πιεις είναι καφές!

Σε ποιες αεροπορικές φάγαμε το πιο ωραίο αεροπορικό φαγητό


Έχουμε ταξιδέψει με αρκετές αεροπορικές, ωστόσο υπάρχουν αμέτρητες ακόμη που θα θέλαμε να «πετάξουμε» μαζί! Κάποιες από αυτές είναι η Qatar, KLM, Iberia, Turkish airlines, Aegean Airlines, Emirates, AirAsia, Bangkok Airways, Air France, Lufthansa, Ryanair. Ως τώρα και με ότι έχουμε δει και δοκιμάσει ψηφίζουμε αγαπημένο φαγητό στην business class Qatar airways, δρομολόγιο Ντόχα-Σιγκαπούρη (αεροσκάφος airbus 350). Βασικός λόγος η παρουσίαση, καθώς σερβίρουν κάθε πιάτο ξεχωριστά, η ποικιλία και κυρίως τα γλυκά! Αυτή η λευκή μους σοκολάτα ήταν yummy…!Γενικά πρόσφερε μια αίσθηση εστιατορίου. Όσον αφορά στην economy class καλύτερο φαγητό έχουμε φάει στην Aegean Airlines και την Turkish airlines.

Συμβουλές για μεγαλύτερη απόλαυση


  • Προτίμησε κάτι με σάλτσα, αντί ενός φιλέτου κοτόπουλου που θα έχει ξεραθεί.
  • Απέφυγε τα πολύ λιπαρά φαγητά διότι θα σου προκαλέσουν δυσφορία. Ναι εντάξει φάε το ψωμάκι με το βούτυρο, αλλά όχι 5 ψωμάκια με βούτυρο! (George busted).
  • Μην πίνεις καφέ. Ο λόγος είναι το νερό. Δυστυχώς δεν τηρούνται σε όλα τα αεροπλάνα οι κανόνες ασφαλείας για το νερό, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν ανεπιθύμητα βακτήρια.
  • Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ. Δεν θες να σε κατεβάσουν από την πτήση.
  • Όταν σου σερβίρουν τυρόπιτα συνήθως την έχουν ζεστάνει πολύ, οπότε άσε να περάσουν μερικά λεπτά. Δεν θες να καείς από το τυρί! (true story).
  • Αν κάτι στο φαγητό σου δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι ενημέρωσε όμορφα το πλήρωμα.