I N S P I R A T I O N

4 + 1 Ανερχόμενοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί

4 + 1 Ανερχόμενοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί

Έχεις βαρεθεί (αν γίνεται να βαρεθείς) τις κλασσικές ταξιδιωτικές επιλογές τύπου Ρώμη και Παρίσι; Ψάχνεις ποιοι θα είναι οι επόμενοι ανερχομενοι Ευρωπαϊκοι προορισμοι που θα σου δώσουν την ευκαιρία για πιο local εμπειρίες; Τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο! Αν και οι προορισμοί μπορεί να είναι πολλοί, εμείς συγκεντρώσαμε αυτούς που πιστεύουμε ότι είναι ανερχόμενα «αστέρια».

(* Αναφερόμαστε σε προορισμούς που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο και όχι απαραίτητα στην Ε.Ε).

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Kotor, Μαυροβούνιο


Το Μαυροβούνιο έγινε ανεξάρτητο κράτος μόλις το 2006 και έχει περίπου 700.000 κατοίκους γεγονός που το καθιστά μία σχετικά μικρή χώρα. Αυτό όμως δεν το περιορίζει καθόλου σε φυσική ομορφιά. Η πόλη του Κοτόρ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Γραφικό, παραθαλάσσιο (βρέχεται από την Αδριατική) και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2010, αξίζει μία επίσκεψη. Εξαιρετική ιδέα είναι και ένα roadtrip!

Ζαντάρ, Κροατία


Οι ανερχομενοι Ευρωπαϊκοι προορισμοι  δεν θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν μέσα μία πόλη από την Κροατία. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική άνθηση, οπότε αξίζει να πας πριν «παραγίνει». Έχοντας επισκεφθεί το πιο «τουριστικό» αλλά πανέμορφο Ντουμπρόβνικ είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναγυρίσουμε για μία άλλη πόλη αυτή την φορά. Το Ζαντάρ! Μιας και έχει μεγάλη ιστορία αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Δαλματίας.  Πέραν τούτου όμως θα βρεις πανέμορφες παραλίες  και 3 εθνικά πάρκα αρκετά κοντά.

Μπορντό, Γαλλία


Ίσως ο πιο διάσημος προορισμός στην λίστα. Σε σύγκριση βέβαια με άλλους Γαλλικούς προορισμούς αρκετά «υποτιμημένος» αλλά συνάμα και ανερχόμενος.  Μποέμ αλλά και μοντέρνα είναι η ιδανική πόλη για όσους θέλουν να συνδυάσουν γαλλική φινέτσα αλλά και ηρεμία.  Για όσου αγαπάνε το καλό κρασί είναι ένας must προορισμός  μιας και βρίσκεται στην «κοιλάδα του κρασιού».

Παλέρμο, Ιταλία


Εντάξει, είμαστε λίγο προκατειλημμένοι γιατί η Σικελία είναι από τους αγαπημένους μας προορισμούς! Το Παλέρμο δεν είναι η πόλη με την «κλασσική» ομορφιά. Έχει παλιά κτίρια εκ των οποίων αρκετά μη διατηρημένα και γενικώς έχει  έναν «αλήτικο» χαρακτήρα. Κάπου εδώ θα μας πεις οι ανερχομενοι Ευρωπαϊκοι προορισμοι θα έπρεπε να είναι έτσι; Γιατί όχι;! Κάθε πόλη έχει τον δικό της χαρακτήρα και σου προκαλεί κάτι διαφορετικό. Επίσης, το Παλέρμο έχει κορυφαία κουζίνα. Με διαφορά ο πιο νόστιμος προορισμός που έχουμε επισκεφθεί. Οπότε foodies του κόσμου ενωθείτε!

Ρίγα, Λετονία


Η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι ιδανική για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και για τις ρομαντικές ψυχές. Σημαντικό λιμάνι, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Βαλτικής είναι μία πόλη με «βαρύτητα».  Περιπλανήσου μεταξύ παλιάς και «μοντέρνας» πόλης, δοκίμασε παραδοσιακά εδέσματα και «χάζεψε» την εξαίσια αρχιτεκτονική.

Εσύ έχεις επισκεφτεί κάποια πόλη που πιστεύεις ότι είναι ανερχόμενος Ευρωπαϊκός προορισμός; Αν ναι, μοιράσου το μαζί μας.