Εκδρομή στον Ομαλό των Χανίων μέσα από εικόνες | Yaba Travellers
Μία εκδρομή στα Λευκά Όρη θα σε γεμίζει εικόνες φυσικής ομορφιάς. Αν βρεθείς λοιπόν στον Νομό Χανίων μην παραλείψεις μία εκδρομή στον Ομαλό!
Ομαλός των Χανίων
1267
post-template-default,single,single-post,postid-1267,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Εκδρομή στον Ομαλό των Χανίων μέσα από εικόνες

Εκδρομή στον Ομαλό των Χανίων μέσα από εικόνες

Μπορεί η Κρήτη να είναι διάσημη για τις υπέροχες παραλίες της, ωστόσο ο πλούτος της ομορφιάς της δεν περιορίζεται εκεί. Αν αγαπάς το βουνό μία εκδρομή στα Λευκά Όρη θα σε γεμίζει εικόνες φυσικής ομορφιάς. Αν βρεθείς λοιπόν στον Νομό Χανίων μην παραλείψεις μία εκδρομη στον Ομαλο. Το οροπέδιο του Ομαλού βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα Χανιά και αν είσαι τυχερός τον χειμώνα θα το απολαύσεις χιονισμένο.  Το καλοκαίρι δέχεται αρκετούς επισκέπτες μιας και εκεί βρίσκεται και η είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Εμείς ξεκινήσαμε την βόλτα μας από  την Παλαιόχωρα διασχίζοντας όμορφα χωριά και απολαμβάνοντας την ατελείωτη θέα. Κοινώς ακολουθήσαμε τον δρόμο από την περιοχή του Σελίνου. Η διαδρομή με αμάξι είναι περίπου μία ώρα, ενώ ο δρόμος έχει αρκετές στροφές, οπότε καλό θα είναι να κάνεις κάποια στάση.Η διαδρομή μας χάρισε μαγευτικές εικόνες της κρητικής φύσης. Περάσαμε μικρά και μεγάλα χωριά του ανατολικού Σελίνου, όπως το Προδρόμι, την Αγία Ειρήνη και το Ροδοβάνι.

Η φύση σε αυτά τα μέρη έχει μία αγριάδα, μία ατίθαση ομορφιά που σε κάνει να νιώθεις δέος.  Από κάτω ο γκρεμός και στο βάθος η θέα της θάλασσας. Κάποια στιγμή χάνεσαι μέσα στα βουνά και αυτό που μονοπωλεί το βλέμμα σου είναι οι στροφές, οι ελιές και οι αίγες κατσίκες), όπως λέμε στην Κρήτη.

 

 

 

Όταν πας μία εκδρομη στον Ομαλο θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο οροπέδιο (ένα από τα μεγαλύτερα της Κρήτης). Κάποτε υπήρχαν καλλιέργειες σιτηρών και πατάτας, ενώ σήμερα το πιθανότεροί να δεις μηλιές.  Το οροπέδιο έχει τρεις εισόδους: από την πλευρά του φαραγγιού της Σαμαριάς (Ξυλόσκαλο), από την Νερατζόπορτα και από τους Λάκκους.

Στο οροπέδιο του Ομαλου θα βρεις ταβέρνες για να γευτείς κλασσικές γεύσεις του βουνού και βεβαίως παραδοσιακές κρητικές γεύσεις όπως την στάκα και τα χορτάρινα καλτσούνια.  Πέρα από τις ταβέρνες θα βρεις και καταλύματα που είναι ιδιαίτερα ωραία όταν χιονίζει.  Για τους πιο ενεργούς περπατητές υπάρχει το καταφύγιο Καλλέργη, σε ύψος περίπου 1,600 μέτρων. Το καταφύγιο βρίσκεται πάνω από το οροπέδιο του Ομαλού κοντά στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων και το Φαράγγι της Σαμαριάς.

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

1 ΜΕΡΑ

ROADTRIP

+30/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ