Εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα. | Yaba Travellers
Αναζητάς μία εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα; Ένα μέρος που να είναι σε κοντινή απόσταση, δηλαδή λιγότερο από δύο ώρες είναι οι καταρράκτες
Εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα
7582
post-template-default,single,single-post,postid-7582,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα.

Εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα.

Αναζητάς μία εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα; Ένα μέρος που να είναι σε κοντινή απόσταση, δηλαδή λιγότερο από δύο ώρες είναι οι καταρράκτες της Πέτρας. Παρακάτω θα διαβάσεις όλο το προτεινόμενο δρομολόγιο που σου ετοιμάσαμε για μία γρήγορη και κυρίως εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Καταρράκτες Πέτρας.


 

Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα βάλεις μπρος για Θήβα! Σε περίπου μία ώρα και κάτι θα βρίσκεσαι εκεί. Αν σου αρέσουν τα μουσεία μπορείς να κάνεις μία πρώτη στάση στο Αρχαιολογικό μουσείο Θηβών. Πριν την επίσκεψη σου τσέκαρε τις ώρες λειτουργίας διότι υπάρχει χειμερινό και καλοκαιρινό ωράριο. Την Τρίτη το μουσείο είναι κλειστό. Έπειτα συνέχισε για τον Αλίαρτο και το χωριό Πέτρα. Λίγο έξω από το χωριό θα δεις ταμπέλα προς τους καταρράκτες Πέτρας. Δυστυχώς το GPS μας δεν το εμφάνιζε την τοποθεσία οπότε έχει τα μάτια σου δεκατέσσερα, ή ρώτησε κάποιον ντόπιο όπως κάναμε όλοι πριν τον ερχομό της τεχνολογίας.

 

Όταν φτάσεις στο δρομάκι που οδηγεί προς τους καταρράκτες θα εντυπωσιαστείς. Θα καταλάβεις γιατί το παρουσιάζουμε σαν μία εναλλακτική απόδραση από την Αθήνα! Το σκηνικό είναι μαγευτικό, ιδίως αν πας φθινόπωρο όπως εμείς. Όπως ενημερωθήκαμε, ο δήμος προχώρησε πριν μερικά χρόνια σε ανάπλαση του σημείου και είναι αρκετά οργανωμένο, με τραπέζια και χώρο για πικ-νικ. Άλλωστε το μέρος είναι ιδανικό! Ο καταρράκτης είναι αρκετά ψηλός και ιδανικός για φωτογραφίες. Αν θέλεις να απολαύσεις το τοπίο με ησυχία επέλεξε καθημερινή.

 

 

Βάλε μπρος για Τιθορέα.


Η ενναλακτική απόδραση από την Αθήνα συνεχίζεται στην Τιθορέα. Η Τιθορέα είναι ένα όμορφο και παραδοσιακό χωριό στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού. Από τους καταρράκτες Πέτρας είναι περίπου 50 λεπτά με το αμάξι. Μάλιστα εκεί βρισκόταν και η αρχαία Τιθορέα. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο  του χωριού είναι βεβαίως ο μεγάλος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία. Ιδανικό μέρος για χαλάρωση και καφεδάκι όταν ο καιρός είναι καλός. Τα σημεία ενδιαφέροντος όμως συνεχίζονται…

 

Σπήλαιο Οδυσσέα Ανδρούτσου – Καταρράκτες Τρύπης


Από το χωριό ξεκινάνε κάποιες πολύ όμορφες περιπατητικές διαδρομές και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που αξίζει αυτή η  ενναλακτική απόδραση από την Αθήνα. Ανεβαίνοντας προς τον Παρνασσό θα δεις ταμπέλα για να ακολουθήσεις είτε την διαδρομή προς το Σπήλαιο του Ανδρούτσου, είτε τους καταρράκτες Τρύπης, είτε προς τα δάσος. Εμείς επιλέξαμε να πάμε προς το σπήλαιο. Η διαδρομή είναι ευχάριστη, μέσα στο πράσινο και διαρκεί γύρω στην μία ώρα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αλλά καλό θα ήταν να φοράς αθλητικά παπούτσια.

Δες επίσης : Πως να ταξιδέψεις τον Κόσμο με εναν ελληνικο μισθο

Τελευταία στάση: Λειβαδιά


Μετά την απόδραση στην φύση του Παρνασσού, θα έχει ανοίξει σίγουρα η όρεξη σου. Μπορείς να κάτσεις για φαγητό στην Τιθορέα, ή να οδηγήσεις μισή ώρα και να βρεθείς στην Λειβαδιά. Εμείς απολαύσαμε ένα σουβλάκι στο χέρι μιας και ήταν περίοδος Covid 19. Μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου δίπλα στο ποτάμι, ανάμεσα στα σπίτια  για να χωνέψεις αλλά και για να ολοκληρώσεις την ενναλακτική απόδραση από την Αθήνα. Η πρωτεύουσα απέχει περίπου μία ώρα και 40 λεπτά από την Λειβαδιά, οπότε πριν το καταλάβεις θα έχεις επιτρέψει στην βάση σου.