C O U P L E S   T R A V E L

Ιδέες για Γάμο με θέμα το ταξίδι

Ιδέες για Γάμο με θέμα το ταξίδι

Για να κάνεις έναν γαμο με θεμα το ταξιδι χρειάζεσαι μία δόση wanderlust, λίγη ταξιδιάρικη έρευνα, μία υδρόγειο σε κάποιο σημείο και πολλή αγάπη! Ο δικός μας γάμος ήταν «κλειστός», αν και δεν μας αρέσει καθόλου αυτός ο όρος.Στο τέλος της ημέρας είμαστε από την Κρήτη, πόσο «κλειστός» θα μπορούσε να είναι όταν οι πρώτοι συγγενής είναι τουλάχιστον 100;!  Όπως και να έχει μαζευτήκαμε περίπου 85 συγγενής και κάποιοι φίλοι σε ένα από τα αγαπημένα μας μέρη, την Παλαιόχωρα Χανίων.

Επρόκειτο για ένα γάμο που οργανώθηκε πολύ γρήγορα και σχετικά εύκολα. Όλες οι ιδέες που καταγράφουμε παρακάτω πιστεύουμε ότι είναι απλές και σίγουρα ταξιδιάρικες.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Σε ένα γαμο με θεμα το ταξιδι το ερώτημα είναι τι είδους μπομπονιέρα;


Πολλές ιδέες έπεσαν στο τραπέζι με δύο  να είναι οι επικρατέστερες. Δερμάτινο bag tag σε μορφή μπρελόκ, ή μικρές βαλίτσες από χαρτόνι. Και τα δύο αντικείμενα θα τα φτιάχναμε μόνοι μας. Τελικά φτιάξαμε τις μικρές βαλίτσες, με wanderlust λεπτομέρειες όπως το γραμματόσημο, την σφραγίδα happy together και το μικρό tag με τα ονόματά μας. Η βαλίτσα ήταν σε μορφή σπιρτόκουτου και μέσα είχε 5 κουφέτα σε τούλι. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες απλώς ρώτα μας!

 

Δεύτερο ερώτημα που θα σε απασχολήσει, τι είδους ευχετήριο;


Η αλήθεια είναι ότι με αυτό δεν προβληματιστήκαμε πολύ. Δεν θυμόμαστε που είχαμε δει – διαβάσει για κάτι τέτοιο αλλά ήταν το απόλυτο ευχετήριο για γαμο με θεμα το ταξιδι. Μία υδρόγειος! Μία vintage υδρόγειο από ένα βιβλιοπωλείο περίπου στα 30 εκατοστά, που κόστισε γύρω στα 35 ευρώ. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια; Να φωτίζεται! Δίπλα ακριβώς είχαμε μαρκαδοράκια για να γράψουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους πάνω στην υδρόγειο. Σε όποιο ταξιδιάρικο μέρος ήθελαν!

Τα welcome drinks, ή τα γλυκά;


Εμείς δεν είχαμε welcome drinks μιας και η τελετή έγινε σε ένα beach bar, οπότε το θέμα ποτό είχε ξεκινήσει από εκεί. Ωστόσο, στο «Καφενείο στο Σχολείο», όπου έγινε το τραπέζι είχαμε γλυκά καλωσορίσματος (μπεζέδες), δίπλα στο ευχετήριο- υδρόγειο.  Μιας και επρόκειτο λοιπόν για γαμο με θεμα το ταξιδι θέλαμε κάτι πρωτότυπο και ταξιδιάρικο. Πήραμε λοιπόν δύο βαλίτσες vintage (κόστος περίπου 80 ευρώ), μία μεγάλη για βάση και μία μικρή από πάνω η οποία ήταν ανοιχτή και μέσα βρισκόταν τα γλυκά. Αντίστοιχα μπορεί να γίνει με τα welcome drinks, αρκεί να υπάρχει κάποιος να τα ανανεώνει.

Άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες


Στα τραπέζια επάνω υπήρχαν μικρές γυάλες, με ένα κερί, άμμο και λεπτή κορδέλα, όπου κρεμόταν ένα μικρό ασημένιο αεροπλανάκι, καθώς και χειροποίητο λικέρ ρόδι με την ίδια λεπτομέρεια αεροπλανάκι.Πέραν τούτων υπήρχαν και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες  που είχε επιμεληθεί το Κρητικό Αργαστήρι, όπως μεγάλο ξύλινα vintage αεροπλάνα.

Και κάτι για το τέλος…να θυμάσαι το μεγαλύτερο και πιο προκλητικό ταξίδι της ζωής σου μόλις ξεκίνησε, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ευχάριστες ταξιδιάρικες λεπτομέρειες!