Να φτιάξω ένα blog μόνος μου ή να πάω σε προγραμματιστή. | Yaba Travellers
Ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλοι είναι αν θα πρέπει να φτιάξω ένα blog μόνος μου ή να πάω σε προγραμματιστή.
Να φτιάξω ένα blog μου μόνος μου
7195
post-template-default,single,single-post,postid-7195,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Να φτιάξω ένα blog μόνος μου ή να πάω σε προγραμματιστή.

Να φτιάξω ένα blog μόνος μου ή να πάω σε προγραμματιστή.

yabatravellers_ebook
chania_bank_300x250

Ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλοι όταν έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα blog είναι αν θα πρέπει να φτιάξω ένα blog μόνος μου ή να πάω σε προγραμματιστή. Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα της ημέρας. Δεν είσαι μόνος σου εκεί έξω! Επίσης, έχεις κάνει το πρώτο βήμα προς την δημιουργία του blog σου και τα ερωτήματα είναι λογικό να υπάρχουν. Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει μονόδρομος στο συγκεκριμένο ζήτημα, γι’ αυτό παρακάτω θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά των δύο περιπτώσεων ώστε να σε βοηθήσουμε στην απόφασή σου.

Έχεις πάρει την γενναία απόφαση να εντρυφήσεις στα άδυτα του blogging και έχεις το κουράγιο να ξεκινήσεις μόνος σου. Μόνο γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα μικρό μπράβο. Πάμε να δούμε αν το «να φτιάξω το blog μόνος μου» είναι κάτι στο οποίο είσαι όντως διατεθειμένος να βουτήξεις.

Παράγοντες επιρροής.

Το Κόστος.

Ο πιο βασικός παράγοντας που σε οδηγεί σε αυτή την απόφαση – κακά τα ψέματα – είναι το κόστος. Το να φτιάξω ένα blog μόνος μου από το να το αναθέσω σε ένα προγραμματιστή θα κοστίσει λιγότερο. Προσοχή, δεν σημαίνει ότι δεν θα κοστίσει τίποτα, αν θέλεις να κάνεις αξιοπρεπή δουλειά αλλά σίγουρα δεν θα κοστίσει τόσο όσο η δεύτερη εναλλακτική μας. Ουσιαστικά, κάνεις την δουλειά που θα ανέθετες σε κάποιον άλλον να κάνει. Έχε στο νου σου ότι μιλάμε για ένα απλό blog και όχι για μια πολύπλοκη σελίδα ή ένα e-shop που κατά πάσα πιθανότητα είναι καλύτερο να την αναλάβει ένας ειδικός. Οπότε αν το κόστος είναι κάτι που σε προβληματίζει ιδιαίτερα είναι καλύτερα να το στήσεις μόνος σου, τουλάχιστον για αρχή. Βεβαίως το να πας σε έναν προγραμματιστή να στήσει το blog σου δεν έχει ένα προκαθορισμένο κόστος. Ένα blog μπορεί να κοστίσει χιλιάδες ευρώ, μπορεί και όχι. Αν θέλεις κάτι απλό και όχι ιδιαίτερα custom made πράγματα το κόστος ίσως να μην είναι τόσο μεγάλο. Οπότε σε κάθε περίπτωση κάνε την έρευνα σου και ζύγισε την κατάσταση. Εμείς στήσαμε το blog μας μόνοι μας και μετά από δύο χρόνια που συνεχίζαμε να είμαστε συνεπής σε αυτό και να μας αποφέρει επενδύσαμε σε προγραμματιστή.

Η τεχνογνωσία.

Το όνειρο του «να φτιάξω ένα blog μόνος μου» γκρεμίζετε πολλές φορές μπροστά στον φόβο του πώς να το κάνω και κυρίως στην τεχνογνωσία που χρειάζεται. Η αλήθεια είναι πώς αν ξέρεις να χειρίζεσαι υπολογιστές και έχεις χρόνο στην διάθεσή σου το να στήσεις ένα blog από το μηδέν δεν είναι τόσο δύσκολο. Ο λόγος είναι ότι πλέον υπάρχουν πλατφόρμες που σε βοηθάνε να το κάνεις (όπως το WordPress) και βεβαίως άπειρα βίντεο στο YouTube. Από την άλλη όση τεχνογνωσία και αν απορροφήσεις σε 1-2 μήνες και πάλι δεν συγκρίνεται με την τεχνογνωσία ενός προγραμματιστή που ξέρει να γράφει κώδικα και να φτιάξει ότι custom made έχεις δει εκεί έξω. Κάτι που εσένα μπορεί να σου πάρει 3 μέρες να μάθεις πώς το στήνεις, στον προγραμματιστή να πάρει μόλις 15 λεπτά. Γι’ αυτό και ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας. Οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει αν σκεφτείς αν έχεις χρόνο να διαθέσεις και πόσο πολύπλοκο θέλεις να είναι το blog σου, ώστε να δεις τελικά αν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Το όραμα & ο έλεγχος.

Μπορεί να σου φαίνονται περίεργοι παράγοντες αυτοί αλλά θα έρθει κάποια στιγμή που θα μας θυμηθείτε. Ας υποθέσουμε για τις ανάγκες του άρθρου ότι το blog σου έχει ολοκληρωθεί και είναι στον αέρα. Κάθε τόσο, ιδίως στις αρχές θα υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει, ή θα έχεις κάποια φρέσκια ιδέα που θα θέλεις να εφαρμόσεις. Αυτό είναι λογικό και δημιουργικό γιατί εν καιρώ θα βλέπεις τι λειτουργεί και τι όχι στο blog σου. Αν δεν έχεις ιδέα πώς να κάνεις μικρές αλλαγές, δηλαδή αν δεν έχεις δουλέψει καθόλου τον τομέα τεχνογνωσία θα χρειάζεται να καλείς αυτόν που ξέρει, δηλαδή τον προγραμματιστή σου. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό και επίσης να κοστίσει παραπάνω μιας και ο προγραμματιστής πρέπει να πληρώνεται για την δουλειά του. Επίσης, πολλές φορές έχεις κάτι στο μυαλό σου που δυσκολεύεσαι πολύ να το εξηγήσεις σε κάποιον τρίτο ακόμη και αν έχει την καλύτερη θέληση. Για να είμαστε ειλικρινής εμάς προσωπικά μας αρέσει να έχουμε τον έλεγχο της σελίδας μας. Να ανεβάζουμε τα άρθρα μας όπως θέλουμε, όταν θέλουμε και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε. Οπότε τα day-to-day τα κάνουμε μόνοι μας. Ωστόσο, συνήθως σε μεγάλες αλλαγές που θέλουν χρόνο απευθυνόμαστε στον προγραμματιστή μας.

Last but not least.

Η επιλογή του «να φτιάξω ένα blog μόνος μου» ή να πάω σε προγραμματιστή όπως κατάλαβες δεν είναι μονόδρομος. Το τι ταιριάζει στον καθένα και τι μπορεί να στηρίξει διαφέρει, οπότε πριν κάνεις την επιλογή σου σκέψου όλα τα παραπάνω. Εμείς θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε υλικό για το blogging, τόσο για τεχνικά κομμάτια όσο και για το content που ελπίζουμε να σε βοηθήσουν είτε στήσεις το blog σου μόνος σου είτε απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Σημασία έχει να κάνεις την αρχή. Καλή αρχή λοιπόν!
B L O G G I N G