Ανακαλύπτοντας την Ορεινή Ναυπακτία | Yaba Travellers
Η Ελλάδα μας έχει τόσα πανέμορφα μέρη και η Ορεινή Ναυπακτία ανήκει σε ένα από αυτά. Αν αγαπάς την φύση και την ηρεμία βάλε μπρος και έφυγες!
Ορεινή Ναυπακτία
475
post-template-default,single,single-post,postid-475,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Ανακαλύπτοντας την Ορεινή Ναυπακτία

Ανακαλύπτοντας την Ορεινή Ναυπακτία

Το πλάνο για την τριήμερη απόδρασή μας από την Αθήνα περιλάμβανε την Πελοπόννησο μαζί με καλή παρέα. Όπως όμως λέει και η ρήση, «Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει». Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες βρεθήκαμε Σάββατο πρωί, οι δυο μας να αναζητάμε που να αποδράσουμε. Ένα ταξιδι στην Ορεινη Ναυπακτια φάνηκε καλή ιδέα και όπως αποδείχθηκε ήταν!

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Αν και η αρχική επιθυμία μας ήταν απλώς να χαλαρώσουμε σε ένα όμορφο ξύλινο σαλέ κάνοντας κυριολεκτικά τίποτα, καταλήξαμε να ανακαλύπτουμε την όλη περιοχή με το αμαξί κάνοντας κοντά 600 χιλιόμετρα. Φτάσαμε γρήγορα στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και αφού την περάσαμε (κόστος 13 ευρώ) κάναμε την πρώτη στάση μας στην Ναύπακτο. Κάναμε μία μικρή βόλτα στην πόλη, εξοπλιστήκαμε με βενζίνη και λιχουδιές, μιας και ο ιδιοκτήτης του σαλέ μας είχε ενημερώσει ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί πάνω και συνεχίσαμε προς την Ορεινη Ναυπακτια.

Extra info:  Η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Ορεινη Ναυπακτια διαρκεί περίπου 3,5  ώρες με το αμάξι. Ο δρόμος μετά την Ναύπακτο έχει αρκετές στροφές και κατολισθήσεις οπότε θέλει λίγο προσοχή.

Η διαδρομή


Μέχρι να φτάσουμε στην Άνω Χώρα, το χωριό όπου θα περνούσαμε το βράδυ, περάσαμε πολλά όμορφα, γραφικά  χωριουδάκια όπως την Λιμνίτσα και την Ελατού. Σταματήσαμε σε δύο τρία σημεία στο δρόμο να ξεπιαστούμε και να απολαύσουμε το καταπράσινο τοπίο, με τα έλατα και τις βελανιδιές που «έσχιζαν» διακριτικά τα σύννεφα. Την ώρα που έπεφτε ο ήλιος φτάσαμε στο Xenios Chalet έτοιμοι να φάμε «κυνήγι» στο ταβερνάκι τους με θέα τα έλατα. Η νύχτα έκλεισε στο τζάκι του δωματίου βλέποντας ταινίες.

 

Η τεχνητή λίμνη του Εύηνου


Ξυπνήσαμε το πρωί, φάγαμε λουκουμάδες και πολλά ακόμη καλούδια και ξεκινήσαμε για την τεχνητή λίμνη Ευήνου. Περνώντας χωριά όπως τα Κρυονέρια και την Περδικόβρυση φτάσαμε στο φράγμα όπου απλωνόταν η λίμνη. Αν και τεχνητή λίμνη δίνει τελείως άλλη αίσθηση στο τοπίο με το εξωπραγματικά τουρκουάζ νερό της.

 

 

Γιατί να πας στην Ορεινη Ναυπακτια


Η Ελλάδα μας έχει τόσα πανέμορφα μέρη και η Ορεινη Ναυπακτια  ανήκει σε ένα από αυτά. Αν αγαπάς την φύση, την ηρεμία και δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις χιλιόμετρα τότε αυτό είναι το μέρος σου.

 

 

 

Το γεφύρι της Αρτοτίβας


Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Ορεινη Ναυπακτια είναι το αναπαλαιωμένο γεφύρι της Αρτοτίβας. Ξεκινάς από την λίμνη Ευήνου και παίρνεις τον δρόμο προς το Θέρμο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της γύρω περιοχής (έχει και βενζινάδικο σε περίπτωση που χρειαστείς).  Στον Πλάτανο θα συναντήσεις μία μικρή πινακίδα που λέει μονοπάτι προς γεφύρι Αρτοτίβας. Το μονοπάτι είναι περίπου 9 χιλιόμετρα οπότε υπολόγισε ότι θα χρειαστείς χρόνο. Υπάρχει και δρόμος (χωματόδρομος) ο οποίος όμως είναι ιδιαίτερα κακός. Μπορείς να προχωρήσεις μέχρι ένα σημείο με το αμάξι και μετά με τα πόδια. Επειδή στην περιοχή υπάρχουν μάντρες θέλει προσοχή στα τσοπανόσκυλα.  Η εικόνα του γεφυριού μέσα στον Εύηνο ποταμό πραγματικά αποζημιώνει όλους τους κόπους να φτάσεις εκεί.

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

2-3 ΜΕΡΕΣ

ROADTRIP

+100/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ