Η πραγματικότητα πίσω από τα ταξίδια ενός Travel Blogger | Yaba Travellers
Ήρθε η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες για το πώς είναι να ταξιδεύεις ως travel blogger. Δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται!
ταξίδια ενός Travel Blogger
1628
post-template-default,single,single-post,postid-1628,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
I N S P I R A T I O N

Η πραγματικότητα πίσω από τα ταξίδια ενός Travel Blogger

Η πραγματικότητα πίσω από τα ταξίδια ενός Travel Blogger

«Πόσο τέλεια περνάτε σε αυτά τα ταξίδια!», «Πόσο τυχεροί είστε».Ήρθε η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες για το πώς είναι να ταξιδεύεις ως travel blogger.Δεχόμαστε πολλά σχόλια από φίλους και αναγνώστες για το πόσο τυχεροί είμαστε που ταξιδεύουμε συχνά. Η αλήθεια είναι πως νιώθουμε πολύ τυχεροί. Υπάρχει όμως από πίσω ένα μεγάλο αλλά. Ένα αλλά που η πλειοψηφία δεν γνωρίζει.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Όταν ταξιδεύεις ως travel blogger ταξιδεύεις για δουλειά.


Ναι είναι μία ωραία δουλειά, δεν αντιλέγουμε ως προς αυτό. Ωστόσο, δεν παύει να είναι δουλειά. Τι σημαίνει αυτό; Όταν κλείνεις μια συμφωνία με μία εταιρεία, δηλαδή μία αεροπορική, ή ένα ξενοδοχείο έχεις κάποιες υποχρεώσεις. Όπως θα είχες στα πλαίσια οποιασδήποτε δουλειάς. Τι είδους δουλειά θα μου πεις. Χρησιμοποιείς μία υπηρεσία και οφείλεις να παρουσιάσεις την εμπειρία σου. Αυτό σημαίνει τα παρακάτω:

 

 

Θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες.


Πάρα πολλές φωτογραφίες. Τόσες ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό υλικό για να μπορέσεις να μεταφέρεις στον αναγνώστη την εμπειρία σου μέσα από εικόνες. Θα αναζητήσεις τις σωστές γωνίες, τον σωστό φωτισμό ακόμη και το σωστό στήσιμο. Θα σηκωθείς ξημερώματα για να φωτογραφίσεις ένα μέρος χωρίς κόσμο, ή για να πετύχεις την τέλεια ανατολή και τα σωστά χρώματα. Θα οδηγήσεις, πολλές ώρες μόνο και μόνο για να βγάλεις μία φωτογραφία από ένα μέρος που είναι κρυμμένο, είναι δυσπρόσιτο, ή δεν είναι τόσο γνωστό. Γιατί οφείλεις να δείξεις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου που επισκέπτεσαι. Γιατί θέλεις να δώσεις το κάτι παραπάνω στον αναγνώστη και να τιμήσεις και την συνεργασία που έχεις κάνει παρουσιάζοντας ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Θα κρατήσεις πολλές σημειώσεις και θα κάνεις έρευνα.


Όλοι πριν ταξιδέψουν σε ένα τόπο θα κάνουν μία μικρή έρευνα για το τι αξίζει να κάνεις, να δεις να φας. Έτσι και εμείς θα κάνουμε την έρευνα μας και θα πάμε σε όλα τα σημεία που θεωρούμε ότι θα έχουν ενδιαφέρον. Και θα πάμε σε όλα ακόμη και αν δεν έχουμε όρεξη, ακόμη και αν θέλουμε να «αράξουμε» μία μέρα. Γιατί; Γιατί ένας travel blogger οφείλει να γράφει για αυθεντικές εμπειρίες και για πράγματα που έχει δοκιμάσει. Τίποτα δεν είναι τυποποιημένο. Πρέπει σε έναν περιορισμένο χρόνο πολλές φορές να καλύψεις πολλά σημεία.

 

Θα γράψεις και θα ξαναγράψεις.


Ένας travel blogger κατά κύριο λόγο γράφει. Γράφει για ταξίδια. Μεταφέρει εικόνες, πληροφορίες και εμπειρίες στο χαρτί. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Πρέπει να έχεις έμπνευση, πρέπει να προσέχεις τα κείμενα σου καθώς και τις πληροφορίες που γράφεις αν είναι σωστές. Τα κείμενα πρέπει να έχουν το σωστό μέγεθος, να μην είναι κουραστικά και βεβαίως να έχουν ενδιαφέρον.

 

 

Θα τα κάνεις όλα παράλληλα.


Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν δεν έχεις κάποια μηχανή που βγάζει λεφτά, ή δεν έχεις πλούσια οικογένεια θα χρειαστεί να τα κάνεις όλα μόνος. Τουλάχιστον στην αρχή. Εμείς στήσαμε την σελίδα μας μόνοι μας από το μηδέν χωρίς να έχουμε καμία εμπειρία IT. Πήρε χρόνο,  χρειάστηκε υπομονή, δουλειά και παραλίγο έναν σπασμένο υπολογιστή από τα νεύρα. Μετά από ενάμιση χρόνο καταφέραμε να πάμε σε ειδικούς ώστε να μας φτιάξουν μια καλύτερη σελίδα (την αναμένουμε!).  Πέρα από το blog, φτιάχνουμε βίντεο για το youtube (αν έχεις κάνει ποτέ μοντάζ θα καταλάβεις τον πόνο μας) και χειριζόμαστε και τα social media. Κοινώς μας παίρνει σχεδόν τον ίδιο χρόνο με την κανονική μας δουλειά. Ναι ναι δουλεύουμε και οι δύο full time σε άλλη δουλειά, γιατί πολύ απλά είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις δουλεύοντας μόνο ως travel blogger (τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όμως!). Κοινώς δουλεύουμε σχεδόν συνέχεια! Και όταν δεν δουλεύουμε ταξιδεύουμε, γιατί απλώς αγαπάμε τα ταξίδια.

Ναι αισθανόμαστε μεγάλη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για όσα καλά έχουν έρθει στην ζωή μας και για την ευκαιρία να ταξιδεύουμε. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν έρθει με πολύ κόπο και δουλειά που είναι χωρίς σταματημό. Όλα θέλουν κυνήγι, όρεξη και πλάνο.

Ελπίζουμε όσο μπορούμε να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε, να μεταφέρουμε εικόνες , εμπειρίες και κυρίως να εμπνεύσουμε άλλους να ταξιδέψουν.  Work hard, play hard!