Ταξίδι στην Αίγυπτο. Όσα πρέπει να ξέρεις! |
Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο δεν είναι ποτέ αρκετό! Μία χώρα με μυστήρια,αντιθέσεις και εικόνες. Εδώ θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για ένα πρώτο ταξίδι στην Αίγυπτο.
ταξίδι στην Αίγυπτο, ταξίδι Κάιρο
8540
post-template-default,single,single-post,postid-8540,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ταξίδι στην Αίγυπτο. Όσα πρέπει να ξέρεις!

ταξίδι στην Αίγυπτο

Ταξίδι στην Αίγυπτο. Όσα πρέπει να ξέρεις!

Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο δεν είναι ποτέ αρκετό μιας και η συγκεκριμένη χώρα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδίως ιστορικό αλλά δεν περιορίζεται εκεί! Μία χώρα με μυστήριο, χαοτική, με αντιθέσεις! Με μυρωδιές και εικόνες που θα σε συναρπάσουν αλλά και με επιλογές για όλους τους επισκέπτες. Αν λοιπόν φλερτάρεις με την ιδέα ενός ταξιδιού εκεί, ή το έχει ήδη αποφασίσει, παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες  για ένα πρώτο ταξίδι στην Αίγυπτο.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Πώς να πας στην Αίγυπτο.


Η Αίγυπτος είναι μία μεγάλη χώρα σε πληθυσμό (με πάνω από 100 εκατομμύριά κατοίκους!) και με στρατηγική σημασία. Βρίσκεται στην Βόρεια Αφρική και αρκετά κοντά στην Ελλάδα. Γεγονός που την κάνει εύκολα προσβάσιμη μιας και μεταξύ άλλων υπάρχει καλή συνδεσιμότητα. Από την Αθήνα για το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου υπάρχουν δύο αεροπορικές πτήσεις που πραγματοποιούν πτήσεις. Η Aegean Airlines και η Egyptair. Για την Αίγυπτο λοιπόν θα βρεις καθημερινές πτήσεις από Αθήνα. Πριν από τον Covid 19, η Aegean Airlines είχε πτήση και για Αλεξάνδρεια. Η διάρκεια της πτήσης είναι ουσιαστικά μιάμιση ώρα, ενώ με την Αίγυπτο έχουμε την ίδια ώρα. Όλα αυτά κάνουν ένα ταξίδι στην Αίγυπτο εύκολη υπόθεση!

Extra info: Αν έχεις ελληνικό διαβατήριο μπορείς να βγάλεις βίζα για την Αίγυπτο στην άφιξη. Κοστίζει 25 δολάρια. Μπορείς να πληρώσεις και με ευρώ. Επίσης, το διαβατήριο σου πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την άφιξη σου στην χώρα.

Πότε να πας στην Αίγυπτο;


Η Αίγυπτος βρίσκεται στην Βόρεια Αφρική και το βόρειο κομμάτι της χώρας έχει πολλές ομοιότητες στον καιρό με την Ελλάδα μιας και βρίσκονται σχετικά κοντά. Οπότε συνήθως στο Κάιρο είναι 2-3 βαθμοί κελσίου πιο ζεστά από την Ελλάδα. Ωστόσο, σε ένα εκτενές ταξίδι στην Αίγυπτο, που θα βρεθείς και σε πιο νότια μέρη, όπως το Ασουάν η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη 2-3 βαθμούς. Το καλοκαίρι η ζέστη στην Αίγυπτο, ιδίως στο Νότιο κομμάτι μπορεί να γίνει αφόρητη. Αν έχεις άλλη επιλογή καλό είναι να αποφύγεις τους μήνες Ιούνιο με Αύγουστο. Τότε βεβαίως θα βρεις καλύτερες τιμές σε όλα, αλλά η ζέστη μπορεί να μην σε αφήσει να το απολαύσεις. Ιδανικοί μήνες για να αποφύγεις τις γιορτές που είναι high season είναι Οκτώβρης – Νοέμβρης και Μάρτης. Το Ραμαζάνι συνήθως πέφτει Απρίλη ή Μάιο, ανάλογα την χρόνιά.

Δες επίσης: Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό!

Είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;


Μία από τις ερωτήσεις που εμφανίστηκαν πιο συχνά στο Instagram μας ήταν αν είναι ασφαλές ένα ταξίδι στην Αίγυπτο. Αν χρειάζεσαι οδηγό μόνιμα, ή γκρουπ κλπ. Η Αίγυπτος είναι μία χώρα με 100 εκατομμύρια κατοίκους. Υπάρχουν γειτονιές, ιδίως στο Κάιρο που καλό είναι να αποφύγεις σαν τουρίστας. Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν 7-10 χρόνια πριν είχαν σημειωθεί επεισόδια στην Αίγυπτο μιας και βίωσε πολλές αλλαγές σαν χώρα. Έχοντας πει τα παραπάνω θεωρούμε την Αίγυπτο μία ασφαλή χώρα να ταξιδέψεις και ανεξάρτητα τηρώντας κλασσικούς κανόνες. Η χώρα έχει μεγάλη εξοικείωση με τους τουρίστες και θα βρεις υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια και γούστα. Προσωπικά κινηθήκαμε ανεξάρτητα χωρίς κάποιο πρόβλημα. Προσλάβαμε local guides για να δούμε κάποιους ναούς, καθώς και τις Πυραμίδες της Γκίζας. Προτείνουμε να το κάνεις και εσύ, όχι τόσο για το θέμα ασφάλεια αλλά γιατί θα μάθεις πολλά πράγματα που είναι κρίμα να χάσεις!

Προτείνουμε: Οικονομικό Private tour Pyramids of Giza, Sakkara & Memphis με γεύμα.

Αυτό που θα συναντήσεις σε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο και είναι διαφορετικό ζήτημα από την ασφάλεια, είναι αρκετό hustle. Δηλαδή κάποιοι θα προσπαθούν να σου πουλήσουν κάτι, κάποια υπηρεσία, ή να ζητήσουν κάποιο tip για πληροφορίες. Μπορείς να αρνηθείς και να συνεχίσεις στον δρόμο σου. Μετά από 1-2 ημέρες το συνηθίζεις και δεν δίνεις σημασία. Επίσης, αν έχεις κάποιον local guide μαζί σου, ιδίως στις Πυραμίδες της Γκίζας που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό αυτό το hustle θα το «γλυτώσεις» σε μεγάλο βαθμό. Για να «κλείσουμε» με το ζήτημα ασφάλεια να θυμάσαι ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο τρομακτικό μέρος όσο νομίζουμε. Και δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι κακές προθέσεις. Καλό είναι σε όποια χώρα και αν πηγαίνεις να είσαι προσεχτικός ακολουθώντας την κοινή λογική, αλλά δεν χρειάζεται υπερβολή και τρομοκρατία, ιδίως σε μία τόσο τουριστική χώρα όσο η Αίγυπτος.

Δες επίσης: Ταξίδια για δύο. Οδηγός ανα μήνα & budget.

Πώς να μετακινηθείς στην Αίγυπτο.


Σε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο καλό είναι να αφιερώσεις κάποιο χρόνο και να επισκεφθείς παραπάνω από ένα μέρος. Πιστέψτε μας αξίζει! Επίσης, οι μετακινήσεις στο εσωτερικό της Αιγύπτου είναι εύκολες και έχεις αρκετές επιλογές. Αρχικά, από το Κάιρο μπορείς να πας αεροπορικώς σε πολλά must μέρη, όπως Ασουάν, Λουξόρ,  Χουργκάντα, Σαρμ ελ Σέιχ και πάει λέγοντας. Άλλος τρόπος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για βασικές διαδρομές είναι το τρένο. Για να πας για παράδειγμα από το Κάιρο στην Αλεξάνδρεια, ή από το Λουξόρ στο Ασουάν, ακόμη και από το Κάιρο στο Λουξόρ. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του να προσλάβεις κάποιον οδηγό και να πας οδικώς, ή να πάρεις κάποιο shared minivan. Στο Κάιρο μπορείς να μετακινηθείς εύκολα με Uber, ενώ παντού υπάρχουν βεβαίως και ταξί που καλό είναι να συμφωνήσετε την τιμή της διαδρομής σας πριν μπείτε.

Συνάλλαγμα και Internet.


Όταν οργανώσεις ένα ταξίδι στην Αίγυπτο καλό είναι να ξέρεις τι νόμισμα χρησιμοποιούν! Το νόμισμα της Αιγύπτου είναι η Αιγυπτιακή λύρα, ενώ η ισοτιμία κινείται περίπου ως εξής: 1 ευρώ = 18 Αιγυπτιακές λύρες. Όσον αφορά στο συνάλλαγμα, δεν θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου ένα κάρο μετρητά. Υπάρχουν αρκετά ATM στις πόλεις όπου μπορείς να κάνεις ανάληψη κατευθείαν με την κάρτα σου με μία μικρή προμήθεια. Επίσης, στα περισσότερα ξενοδοχεία και ιδίως τα πέντε αστέρων που είναι σχετικά οικονομικά στην Αίγυπτο, δέχονται κάρτες, όπως και σε αρκετά εστιατόρια. Όσον αφορά στο internet, τα ξενοδοχεία έχουν wifi αλλά αν θέλεις να έχεις internet συνέχεια μπορείς να αγοράσεις μία τοπική SIM card που κοστίζει γύρω στα 10-20 ευρώ ανάλογα τα GB που θέλεις, Μία δημοφιλής εταιρεία είναι η Orange και θα βρεις πολλά καταστήματα.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες.


Προσωπικά πιστεύουμε ότι ένα ταξίδι στην Αίγυπτο είναι ένα ταξίδι ζωής. Ελπίζουμε σε αυτό το άρθρο να σε βοηθήσουμε να το οργανώσεις όσο καλύτερα μπορείς. Κάποια τελευταία tips:

  • Το νερό από την βρύση δεν είναι πόσιμο – ιδίως για ένα στομάχι μη συνηθισμένο, οπότε θα χρειαστεί να πίνεις εμφιαλωμένο νερό.
  • Όταν αγοράζεις σουβενίρ και δεν αναγράφονται τιμές μπορείς να κάνεις παζάρι. Το αναμένουν!
  • Επίσης, αναμένουν τα tips! Από τον οδηγό, μέχρι τον local guide και τον υπάλληλο στο ξενοδοχείο. Είναι κάτι συνηθισμένο.
  • Πριν επισκεφθείς κάποιον αρχαιολογικό χώρο να τσεκάρεις online τις ώρες λειτουργίας μιας και σε κάθε ναό διαφέρουν.
  • Στους δημοφιλείς ναούς ζητάνε να πληρώσεις επιπλέον εισιτήριο αν θέλεις να έχεις μαζί σου κάμερα ή τρίποδο. Με το κινητό μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες χωρίς επιπλέον κόστος, εκτός από τα μέρη που αναγράφεται ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες.

Δες περισσότερα για το ταξίδι μας στο Instagram (highlights stories #EGYPT ).