Ταξιδιωτικά ευτράπελα του 2017 και τι μας έμαθαν | Yaba Travellers
Τα ταξιδιωτικά ευτράπελα δεν έλειψαν το 2017 από το πρόγραμμα μας. Σημασία όμως να θυμάσαι δεν έχουν οι αναποδιές αλλά πώς θα τις αντιμετωπίσεις.
1620
post-template-default,single,single-post,postid-1620,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
I N S P I R A T I O N

Ταξιδιωτικά ευτράπελα του 2017 και τι μας έμαθαν

Ταξιδιωτικά ευτράπελα του 2017 και τι μας έμαθαν

Μετά τα ευτράπελα του 2016, έφτασε η στιγμή για το νέο έτος και φυσικά για νέα ταξιδιωτικά ευτράπελα. Για να δούμε πάλι πόσα πράγματα πήγαν στραβά.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Τσακωμός στο Ταζ Μαχάλ


Θύμα: και οι δύο (ο ένας έκλαψε)

Όσοι παρακολουθείτε τις περιπέτειές μας από τις αρχές του χρόνου ίσως να έχετε διαβάσει κάπου ,ή να έχετε δει αυτή την ιστορία. Για όσους δεν είχατε αυτή την τύχη – ατυχία σας λέω μόνο ότι καταφέραμε να τσακωθούμε μπροστά στο πιο «ερωτικό» μνημείο του κόσμου. Το αστείο είναι ότι είμαστε από τα ζευγάρια που σπάνια τσακωνόμαστε. Βασικά σχεδόν ποτέ. Αυτός ο τσακωμός  όμως ήταν grande.

Έχουμε μπει που λες στο Ταζ Μαχάλ, πρωί πρωί να απολαύουμε το μνημείο με όσο λιγότερο κόσμο γίνεται.  Αυτή η πεποίθηση κατέρρευσε γρήγορα όταν 6 το πρωί είδαμε τις ουρές. Όλα καλά ως εδώ. Έφτασε η ώρα να βγάλουμε φωτογραφίες μέσα στο πλήθος, όπου έπρεπε να σπρώξεις κυριολεκτικά για να βρεις μια γωνίτσα. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι εγώ έχω μία μικρή δόση αγοραφοβίας. Σκέψου τώρα σκηνικό. Εγώ μπροστά στο πλήθος να κοιτάω με τρόμο και ο Γιώργος από πίσω να μου φωνάζει «Άντε πήγαινε, μπες, μπες δεν θα βγάλουμε ποτέ φωτογραφία». Κάπου εκεί μουλάρωσα άρχισα να κλαίω και τα υπόλοιπα έμειναν στην ιστορία.

Ηθικό Δίδαγμα: Μην τσακωθείς. Ιδίως στο Ταζ Μαχάλ. Απλά πράγματα.

Περίεργο στομάχι στην Ινδία


Θύμα: Γιώργος

Η Ινδία ήταν ένας ονειρεμένος προορισμός για εμάς. Η κουλτούρα, η κουζίνα, τα χρώματα όλα σε καλούν να την ανακαλύψεις. Ένα ταξίδι  σχετικά δύσκολο μιας και επιλέξαμε να κινηθούμε μόνοι μας και να ανακαλύψουμε ένα μικρό κομμάτι της χώρας όπως οι ντόπιοι. Μετακινηθήκαμε με τρένο, φάγαμε street food και περπατήσαμε στο παλιό Δελχί παρέα με αγελάδες, μηχανάκια και ποδήλατα. Αναμενόμενο λοιπόν αυτή η ξαφνική μετάβαση σε ένα περιβάλλον τόσο διαφορετικό από το δικό μας να έχει παρενέργειες στους οργανισμούς μας. Ο Γιώργος υπέφερε από το στομάχι του αλλά σαν σωστός κρητικός έκανε την καρδιά του πέτρα και χαμογελούσε όταν με ενθουσιασμό έλεγα να πάμε κ εδώ και εκεί και παραπέρα.  Περνώντας πολλές ώρες  εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του και με αρκετή υπομονή η κατάσταση καλυτέρευσε και μπορέσαμε στο τέλος του ταξιδιού να απολαύσουμε τις εξωτικές παραλίες τις Γκόα.

Ηθικό δίδαγμα: Καμιά φορά όσο και να προσέχεις  με το φαγητό και την υγιεινή μπορεί να την πατήσεις. Μην σε παίρνει από κάτω! Ινδία είναι αυτή .

Ο καθυστερημένος γάμος στην Παλαιόχωρα


Θύμα: Βασιλική

Ναι ναι μιλάω για τον γάμο μας. Και γιατί τον συμπεριλαμβάνουμε στα ταξιδιωτικά ευτράπελα;! Γιατί ταξιδέψαμε όλοι παρέα σε ένα από τα αγαπημένα μας μέρη στον κόσμο (την Παλαιόχωρα) για να ξεκινήσουμε με τις ευλογίες της πολιτείας την κοινή μας ζωή, ή όπως μ’ αρέσει να λέω το πιο σημαντικό ταξίδι μας. Σε ένα μπαρ δίπλα στην παραλία εμείς, οι πολύ στενοί συγγενής και οι ακόμη πιο στενοί φίλοι. Αυτό ήταν το πλάνο. Και το πλάνο πήγε καλά. Ο γάμος βέβαια άργησε μία αιωνιότητα και μία μέρα και η νύφη δεν στήθηκε από ένα αλλά δύο αρσενικά!

Ετοιμάστηκα που λες κυρία και 20 λεπτά μετά την επίσημη ώρα του γάμου αρχίσαμε με τους γονείς μου να οδεύουμε προς το beach bar.  Κάπου εκεί στη μέση του δρόμου μαθαίνουμε ότι ο γαμπρός φτάνει σε λίγο (!!!) και ότι ο δήμαρχος που θα μας πάντρευε δεν ήταν καν εκεί.  Εν τέλει μία ώρα μετά ήμασταν όλοι στις θέσεις μας και ευτυχώς οι καλεσμένοι είχαν πιεί αρκετά mojito ώστε να μην έχουν χάσει την υπομονή τους.

Ηθικό Δίδαγμα: Η ρακί μπορεί να φέρει τα απάνω κάτω στο γάμο σου. Στο τέλος της ημέρας να θυμάσαι είναι ένα πάρτυ για να περάσετε καλά και να γιορτάσετε την αγάπη σας.

Ξενοδοχείο Φιάσκο στην Ζανζιβάρη


Θύμα: και οι δύο

Αγαπάμε τα ωραία ξενοδοχεία.  Δεν θα κρυφτούμε. Έχουμε δοκιμάσει διαφόρων ειδών καταλύματα. Από 5 αστέρων resort που μένεις με το στόμα ανοιχτό μέχρι ξύλινη καλύβα με τα βασικά πάνω στην παραλία. Στην Ζανζιβάρη πήγαμε αμέσως μετά τον γάμο μας (2 μέρες μετά), οπότε σε ένα βαθμό μπορούσε να θεωρηθεί honeymoon. Ήμασταν στην φάση που θέλαμε να μείνουμε κάπου ωραία δίπλα στην παραλία και ήμασταν διατεθειμένοι να δώσουμε κάτι παραπάνω γι’ αυτό.

Όταν φτάσαμε καταλάβαμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν και το ξενοδοχείο ήταν ωραίο το δωμάτιο μας ήταν στα βάθη ενός κήπου που ούτε θάλασσα έβλεπες ούτε τίποτα βασικά. Ωστόσο η τιμή ήταν σαν να έβλεπες θάλασσα, όπως και η κράτηση που είχαμε κάνει. Επίσης, υπήρχε ένα θέμα με την καθαριότητα που δεν επιτρεπόταν για ξενοδοχείο τέτοιου επιπέδου. Αφού μιλήσαμε με 3 διαφορετικούς μάνατζερ τσακωθήκαμε κ ξανατσακωθήκαμε πήγαμε με μισή καρδιά στο καινούργιο δωμάτιο που έπρεπε να είχαμε πάει από την αρχή. Ενώ έχουμε μείνει σε άπειρα καταλύματα πρώτη φορά μας συνέβαινε κάτι τέτοιο. Στο honeymoon έπρεπε;!

Ηθικό Δίδαγμα: Να διεκδικείς αυτό που έχεις πληρώσει, αρκεί να είσαι σίγουρος ότι έχεις διαβάσει τα ψηλά γράμματα και να μην υπερβάλλεις. Αν δεν νιώθεις άνετα στο κατάλυμα που έχεις επιλέξει  φύγε και πήγαινε αλλού, ή βάλε stop στον εαυτό σου και προσπάθησε να απολαύσεις την ομορφιά του νέου τόπου.