C O U P L E S   T R A V E L

Πως να βγάλετε ταξιδιωτικές φωτογραφίες σαν ζευγάρι

Πως να βγάλετε ταξιδιωτικές φωτογραφίες σαν ζευγάρι

Ένα ερώτημα που έχουμε δεχθεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια των ταξιδιών μας είναι πώς βγάζουμε ταξιδιωτικες φωτογραφιες σαν ζευγαρι . Συνήθως βέβαια συνοδεύεται και από άλλα ερωτήματα μεταξύ σοβαρού και αστείου, όπως αν έχουμε μαζί μας φωτογράφο!  Φωτογράφο λοιπόν μπορεί να μην έχουμε, έχουμε όμως κάποια «εργαλεία» και τακτικές που χρησιμοποιούμε για να βγάζουμε wanderlust φωτογραφίες που περιλαμβάνουν και τους δυο μας. Τα ίδια εργαλεία είναι ιδανικά και για τους solo travelers!

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Το σωστό τρίποδο


Ο πιο δύσκολος αλλά συνάμα και ιδανικός τρόπος για να βγάλετε τέλειες ταξιδιωτικες φωτογραφιες σαν ζευγαρι  είναι το τρίποδο. Μιλάμε για τα μεγάλα τρίποδα που όταν «ανοιχθούν» φτάνουν τουλάχιστον τα 160cm.  Ο λόγος που το κάνει ιδανικό είναι διότι μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα το ύψος που θέλεις να είναι η λήψη, αντικαθιστώντας ουσιαστικά ένα φυσικό άτομο. Η διαφορά με το φυσικό άτομο είναι ότι είναι σταθερό, οπότε το ίδιο θα είναι και η λήψη σου. Η χρήση του δεν είναι πολύπλοκη αλλά μεταξύ μας δεν είναι και η πιο απλή. Θέλει κάποια ώρα να το ανοίξεις, να το προσαρμόσεις και να στηρίξεις την φωτογραφική σου μηχανή. Άρα σίγουρα είναι ελαφρώς χρονοβόρο. Επίσης, κάτι που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου είναι το βάρος και ο τρόπος που θα το κουβαλάς μαζί σου. Η τιμή ενός απλού φωτογραφικού τριπόδου ξεκινάει από 20 ευρώ και μπορεί να ανέβει αρκετά ανάλογα τα χαρακτηριστικά. Εμείς χρησιμοποιούμε ένα της Polaroid με ύψος 140cm.

Το τρίποδο μας : https://amzn.to/2GZP17n

Αντίστοιχο καλύτερης ποιότητας : https://amzn.to/2uReNpk

Το εναλλακτικό τρίποδο


Αν το παραπάνω τρίποδο σου φαίνεται too much, λόγω βάρους, ταλαιπωρίας κλπ υπάρχει μία πολύ καλή εναλλακτική του πιο μικρού τριπόδου. Τα mini tripod μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το κινητό, όσο και για την κάμερα αναλόγως τι σε ενδιαφέρει. Μπορεί να μην φτάνει το ύψος του κανονικού και να μην καλύπτει όλες τις γωνίες αλλά κάνει αρκετά καλή δουλειά και είναι εύκολο να το έχεις μαζί σου. Επίσης τα συγκεκριμένα είναι ιδανικά και για vlog! Εμείς χρησιμοποιούμε gorilla pod 40cm.

Το τρίποδο που έγινε επέκταση του χεριού μας  https://amzn.to/2JqhQrT

Το καλύτερο τρίποδο για όλες τις χρήσεις    https://amzn.to/2Es44kH

To selfie stick της (πολύ) έκτακτης ανάγκης


Ναι, ναι πολλοί το χρησιμοποιούν και τους βολεύει και το έχουμε κάνει και εμείς και έχουμε βγάλει  αξιοπρεπής φωτογραφίες. Ωστόσο, δεν το συνιστούμε για να βγάλετε τις τέλειες φωτογραφίες σαν ζευγάρι. Ο πρώτος βασικός λόγος είναι ότι αν πρόκειται για selfie stick κινητού σημαίνει ότι χρησιμοποιείται την μπροστινή κάμερα του κινητού που δεν έχει την καλύτερη ανάλυση.  Η ανάλυση σε μία φωτογραφία είναι πολύ σημαντική, ιδίως αν θα κάνετε και κάποιο editing μετά. To selfie stick της Go Pro (ή αντίστοιχων εταιρειών) είναι μία άλλη ιστορία μιας και πρόκειται για κάμερα. Αν έχετε κάποια action camera με καλή ανάλυση δεν είναι κακή ιδέα να το χρησιμοποιείτε αρκεί να μην καλύπτουν τα πρόσωπά σας όλο το τοπίο και να μην φαίνεται το κοντάρι. Κατά την γνώμη μας πάντα οι action cams είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται κυρίως στην δράση και στα βίντεο.

stick για GoPro : https://amzn.to/2GFXYz3

Πτυσσόμενο : https://amzn.to/2uSq3lx

Ο περαστικός που ΔΕΝ είναι φωτογράφος


Εδώ μιλάμε για μια κατηγορία που πρέπει να αποφεύγετε. Εκτός αν είναι έναυσμα για κουβέντα και socializing. Αν σαν ενδιαφέρει να βγάλετε ταξιδιωτικες φωτογραφιες σαν ζευγαρι για τις οποίες θα χαίρεστε μην ελπίζετε και πολλά στον περαστικό. Εκτός πια αν πέσετε πάνω σε φωτογράφο! Στο αρχείο μας έχουμε αρκετές φωτογραφίες  με περαστικούς που τους ζητήσαμε να μας βγάλουν φωτογραφία και αντ’ αυτού έβγαλαν ωραιότατες περίεργες selfie. Όλοι είχαν τις καλύτερες διαθέσεις αλλά οι υπόλοιποι παράγοντες δεν ήταν με το μέρος τους.

Το Drone (πριν κλαπεί)


Άλλο ένα εργαλείο για να βγάζεις ωραίες ταξιδιωτικες φωτογραφιες σαν ζευγαρι είναι ένα καλό drone. Κυρίως γιατί κάνει αυτό που δεν μπορείς να κάνεις εσύ. Πετάει! Οπότε οι γωνίες που θα πετύχεις είναι ξεχωριστές. Έχει βεβαίως και αρνητικά, όπως η τιμή εφόσον μιλάμε για ένα καλό drone. Επίσης, πρέπει να μάθεις να το «πετάς» σωστά που σημαίνει ότι θέλει πρακτική και δεν επιτρέπεται να το πετάς παντού! Εμείς ωστόσο επειδή το «χαιρετήσαμε» πρόσφατα (μας το έκλεψαν στο Μεξικό) δεν θα θέλαμε να επεκταθούμε περεταίρω για συναισθηματικούς λόγους.

Το drone μας ( Ότι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει ) : https://amzn.to/2uSBzxk

Το επόμενο που θα μας κλέψει την καρδιά : https://amzn.to/2JoMxOl

Υπομονή και καλή διάθεση


Μπορεί να διαθέτεις τον εξοπλισμό αλλά αυτό που χρειάζεται αναμφισβήτητα είναι υπομονή και καλή διάθεση. Η φωτογραφία αποτυπώνει την στιγμή και αυτό που θέλεις να θυμάσαι είναι τις ευχάριστες και όσο γίνεται αυθόρμητες στιγμές. Οπότε αν θέλετε να βγάλετε τέλειες ταξιδιωτικες φωτογραφιες σαν ζευγαρι  καλό είναι να έχετε καλή διάθεση! Ένα κόλπο που κάνουμε εμείς είναι να στήνουμε το τρίποδο μας σε ένα σημείο που μας αρέσει, ρυθμίζουμε την φωτογραφική με τον χρονοδιακόπτη και ουσιαστικά κάνουμε ότι μας έρθει. Έτσι και διασκεδάζουμε και πετυχαίνουμε (συνήθως) και κάποιες ωραίες ,αυθόρμητες λήψεις.

Καταλήγοντας


Για να βγάλετε ταξιδιωτικες φωτογραφιες σαν ζευγαρι που θυμίζουν φωτογραφικό άλμπουμ θα χρειαστείτε φωτογραφική μηχανή, ή κινητό με καλή ανάλυση. Δεν χρειάζεται να είναι τα πιο ακριβά! Αυτό που χρειάζεται είναι να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς σωστά. Πέρα από τα βασικά λοιπόν θα χρειαστείτε ένα τρίποδο μικρό ή κανονικό, κάμερα ή κινητό με χρονοδιακόπτη, υπομονή, καλή διάθεση και φαντασία! Πάνω απ’ όλα όπως να το διασκεδάζετε!