Τι να δεις στο Βουκουρέστι σε 3 μέρες | Yaba Travellers
Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ποτέ δεν περιμέναμε να βρούμε τόσα ενδιαφέροντα πράγματα να δούμε!
Τι να δεις στο Βουκουρέστι σε 3 μέρες
866
post-template-default,single,single-post,postid-866,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ρ Ο Υ Μ Α Ν Ι Α

Τι να δεις στο Βουκουρέστι σε 3 μέρες

Τι να δεις στο Βουκουρέστι σε 3 μέρες

Ξεκινώντας να πούμε για το τι να δεις στο Βουκουρέστι οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ποτέ δεν περιμέναμε να βρούμε τόσα ενδιαφέροντα πράγματα! Ήταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη. Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι μία αρκετά μεγάλη πόλη, με σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους (μπορεί και παραπάνω), έχει ενδιαφέρουσα ιστορία και φύση. Πέρα από αυτά, είναι ένα εξαιρετικός προορισμός για να μην τινάξεις την μπάνκα στον αέρα! Μπορείς να βρεις ξενοδοχεία και εστιατόρια με όλες τις ανέσεις σε πολύ καλές τιμές.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Επίσκεψη στο Romanian Athenaeum


Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος

Friedrich Nietzsche

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τι να δεις στο Βουκουρέστι; Το Μέγαρο Μουσικής! Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο, σε νεοκλασικό στυλ, με έναν πανέμορφο θόλο. Αν δεν καταφέρεις να παρακολουθήσεις κάποιο κονσέρτο αξίζει έστω να δεις το κτίριο, ιδίως αν είσαι λάτρης της αρχιτεκτονικής (ή της μουσικής). Η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1889, ωστόσο το 1944 κατά την διαρκεια του πολέμου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από τους βομβαρδισμούς. Έναν χρόνο μετά όμως είχε ολοκληρωθεί η αναστήλωσή του.

Cismigiu Κήποι – Πάρκο


Τι να δεις στο Βουκουρέστι που δεν έχει να κάνει με κτίρια; Το πάρκο-κήπους Cismigiu.Ένα ευχάριστο πάρκο με πολλά είδη φυτών και δέντρων. Μία πραγματική όαση μέσα στην πόλη. Υπάρχουν πολλά παγκάκια (τόσα πολλά δεν θα έχεις ξαναδεί) για να κάτσεις να απολαύσεις ένα ζεστό παραδοσιακό convingi (κάτι σαν κουλούρι). Είτε βρεθείς στο Βουκουρέστι χειμώνα, είτε καλοκαίρι αξίζει να κάνεις μία βόλτα. Άλλωστε είναι δωρεάν!

Εκκλησία Σταυρουπόλεως


Πρόκειται για κάτι παραπάνω από μία ορθόδοξη εκκλησία. Πρόκειται για ένα μνημείο ιστορικής σημασίας με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και χρώματα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Πίσω από το κτίριο βρίσκεται μία όμορφη αυλή, όπου μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα και να απολαύσεις την ησυχία και το μνημείο. Είναι ένα από τα σημεία που αξίζει να μπει στην λίστα σου με το τι να δεις στο Βουκουρέστι λόγω της ιστορικής αλλά και θρησκευτικής του σημασίας.

Το Παλάτι του Λαού


Το Παλάτι του Λαού, του οποίου το μέγεθος είναι πραγματικά εντυπωσιακό ήταν ένα δημιούργημα του Τσαουσέσκου. Μία απόπειρας προβολής της ισχύος και του πλούτου της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.  Η ανέγερση του κολοσσιαίου κτιρίου ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε το 1989, ενώ οι αριθμοί απλά σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Διαθέτει πάνω από 1000 δωμάτια, 12 ορόφους και μεγάλες δόσεις πολυτέλειας! Το κόστος του έφτασε συνολικά τα 3,3 δις δολάρια. Βεβαίως μετά την πτώση του δικτάτορα έγινε μεγάλη συζήτηση του τι θα απογίνει. Προτάθηκε ακόμη και να γίνει βάση του ΝΑΤΟ. Εν τέλει άλλαξε όνομα («Παλάτι της Βουλής») και φιλοξενεί την Βουλή και τη Γερουσία ενώ άρχισε να λειτουργεί και σαν συνεδριακό κέντρο. Το Παλάτι βρίσκεται στην πλατεία Unirii και μπορείς να επισκεφθείς κάποιες από τις αίθουσες.

Εθνικό Μουσείο Τέχνης


Τι να δεις στο Βουκουρέστι; Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Η μεγαλύτερη και πιο επιβλητική συλλογή της χώρας βρίσκεται σε αυτό το κτίριο. Έτοιμοι για λίγο τέχνη? Δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να το επικσεφθούμε αλλά για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Ο δρόμος Xenofon


Τι να δεις στο Βουκουρέστι, ή καλύτερα τι να κάνεις; Να χαθείς ψάχνοντας δρομάκια. Αυτό πάθαμε και εμείς για να βρούμε το συγκεκριμένο.Ένα δρομάκι 200 χρονών που πάνω του ζωγραφίζουν ντόπιοι καλλιτέχνες. Μία όμορφη εικόνα σε μία ήσυχη γειτονιά του Βουκουρεστίου. Αξίζει πραγματικά και είναι επίσης δωρεάν. Ρίξτε μια ματιά!

 

 

Το πέρασμα Macca Villacrosse


Ένα όχι και τόσο γνωστό σημείο που μπορείς να προσθέσεις στα μερη που μπορεις στην λίστα σου με το τι να δεις στο Βουκουρέστι βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης. Μην παραλείψεις αυτό το πέρασμα με τα καφέ και την γυάλινη οροφή. Ιδανικό μέρος για να απολαύσεις ένα κρασί, ή μια ζεστή σοκολάτα, αλλά και για φωτογραφίες! Μην ανησυχείς πώς θα το βρεις, απλά βάλε το στο GPS!

Διάβασε επίσης: Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό.

YABA TRAVEL TIPS

ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ

2-3 ΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

+250/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ