3 + 1 Φόβοι που ξεπεράσαμε ταξιδεύοντας | Yaba Travellers
Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις προκλήσεις ενός ταξιδιού .Σίγουρα δεν είναι μόνο γέλια, χαρά και καλοπέραση.
Φόβοι που ξεπεράσαμε ταξιδεύοντας
1589
post-template-default,single,single-post,postid-1589,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

3 + 1 Φόβοι που ξεπεράσαμε ταξιδεύοντας

3 + 1 Φόβοι που ξεπεράσαμε ταξιδεύοντας

yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις προκλήσεις ενός ταξιδιού και στο γεγονός ότι κάθε ταξίδι είναι μία διαδικασία μάθησης. Σίγουρα δεν είναι μόνο γέλια, χαρά και καλοπέραση. Δεν θα έπρεπε; Αναρωτιέσαι… Η αλήθεια είναι πώς για τον ταξιδευτή το νόημα είναι βαθύτερο. Το νόημα είναι να βγεις από την ζώνη ασφαλείας σου και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τουλάχιστον ένα από τα νοήματα των ταξιδιών. Ποιους φόβους;

Το διαφορετικό και το άγνωστο

Ο φόβος για το διαφορετικό είναι κυρίαρχος και πολλές φορές μη αντιλπτός. Τι εννοούμε; Θέλεις να ανακαλύψεις νέους πολιτισμούς, τοπία και θάλασσες στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχεις ιδέα πώς θα είναι εκεί. Δεν ξέρεις αν θα συναντήσεις φιλικούς ανθρώπους, αν θα μπορείς να επικοινωνήσεις, αν αν αν… Φόβος για το διαφορετικό και για το άγνωστο. Δεν είναι κάτι που συναντάς όμως κάθε μέρα στη ζωή σου; Έστω και σε μικρότερο βαθμό. Φόβος για να αλλάξεις δουλειά, φόβος για να αλλάξεις σύντροφο, φόβος για όλα αυτά που δεν έχεις γνωρίσει και δεν μπορείς να προβλέψεις.

Ταξιδεύοντας μπαίνεις απότομα σε βαθιά άγνωστα νερά. Ειδικά όταν ταξιδεύεις σε μέρη ολότελα διαφορετικά από τον τόπο σου. Αυτή η διαδικασία σε κάνει πιο δυνατό, σε εκπαιδεύει να παίρνεις ρίσκα και να βλέπεις την προοπτική του διαφορετικού.

Την ασφάλεια

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που ακούμε είναι αν νιώθουμε ασφαλείς που ταξιδεύουμε, ειδικά σε μια περίοδο που τα τρομοκρατικά χτυπήματα βρίσκονται σε ακμή. Η αλήθεια είναι πως τρομοκρατικά χτυπήματα και πόλεμοι συμβαίνουν πολλά χρόνια τώρα απλά ίσως όχι τόσο κοντά στην πόρτα μας.  Επίσης, όπως λέει και η λέξη ο στόχος είναι ο τρόμος και απαξ και ενδώσεις σε αυτόν έχεις παραχωρήσει μέρος της ελευθερίας σου. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει να ρισκάρεις χωρίς λόγο και μάλιστα τη ζωή σου. Υπάρχουν αρκετά μέρη στο κόσμο που είναι επικίνδυνα (λόγω πολέμου, πολιτικών αναταράξεων κλπ), αλλά όχι όλος ο κόσμος!

Μην σταματάς να ζεις! Προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς και go for it! Πάντα να θυμάσαι ότι δεν είναι όλα στον έλεγχό μας. Αν έχουμε νιώσει φόβο για την ασφάλεια μας σε ταξίδι; Ίσως κάποιες στιγμές. Τελικά όμως ήταν πιο πολύ οι δικές μας σκέψεις και ανασφάλειες που το προκαλούσαν.

Την υγεία και τις αρρώστιες

Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν απολαμβάνει να είναι άρρωστος. Ποιος δεν φοβάται να αρρωστήσει και ιδίως σε μία ξένη χώρα; Ταξιδεύοντας ξεπερνάς σιγά σιγά τον φόβο της αρρώστιας. Ίσως όχι τελείως και αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό, αλλά σε τέτοιο βαθμό που να μπορείς να απολαύσεις πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι το τι θα συμβεί αν αρρωστήσεις.

Ο φόβος της αρρώστιας είναι πολύ μεγαλύτερος στα ταξίδια γιατί δεν βρίσκεσαι σε οικεία μέρη και καταστάσεις. Ένας τρόπος να νιώθεις πιο άνετος είναι να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλεια έτσι ώστε αν συμβεί κάτι σοβαρό να ξέρεις ότι θα βρεις περίθαλψη. Επίσης, αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα καλό είναι να βρίσκεσαι κοντά σε αστικό κέντρο με νοσοκομείο. Το κλασσικό ταξιδιωτικό φαρμακείο είναι αυτονόητο!

Την διαχείριση χρημάτων

Εντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς φοβία αλλά σίγουρα είναι ανασφάλεια. Πέρα από την καθημερινή ανασφάλεια του πως θα σου φτάσουν τα χρήματα για να βγεις αξιοπρεπώς τον μήνα, έχεις και την ανασφάλεια του μήπως δεν θα τα διαχειρίζομαι σωστά. Στα ταξίδια μάθαμε πώς να παρακολουθούμε τη ροή των χρημάτων μας (κοινώς μα που έφυγαν τα λεφτά) και κυρίως που τελικά αξίζει να ξοδεύεις τα χρήματα σου. Το να μείνεις χωρίς χρήματα σε μία ξένη χώρα ενέχει πολλά ρίσκα, αλλά τελικά μαθαίνεις πολλά έστω και με τον δύσκολο τρόπο. Πάντα να θυμάσαι , να παίρνεις τα μισά ρούχα από αυτά που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι και τα διπλάσια χρήματα!

Extra tips Everything you ever wanted is on the other side of fear.
I N S P I R A T I O N