Πως τα Social Media επηρεάζουν το ταξίδι σου | Yaba Travellers
Πόσα κρυφά μέρη με εξωτικές παραλίες έχεις ανακαλύψει στο Instagram που δεν γνώριζες την ύπαρξη τους; Πως είπαμε ότι επιλέγεις το επόμενο ταξίδι σου;
Πως τα Social Media επηρεάζουν το ταξίδι σου
1596
post-template-default,single,single-post,postid-1596,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Πως τα Social Media επηρεάζουν το ταξίδι σου

Πως τα Social Media επηρεάζουν το ταξίδι σου

yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Πόσα κρυφά μέρη με εξωτικές παραλίες έχεις ανακαλύψει στο Instagram που δεν γνώριζες την ύπαρξη τους; Υπάρχουν φορές που βυθίζεσαι στο Facebook και στα άλλα social media μέσα στα άπειρα ταξιδιωτικά post που εμφανίζονται στην οθόνη σου;  Είναι μια η φορά άραγε που έχεις «γκουγκλάρει» κάτι από τα παραπάνω για να δεις “Τι…” και “Που …” σε αυτό το μέρος. Πως είπαμε ότι επιλέγεις το επόμενο ταξίδι σου;

Οι πηγές

Instagram, Facebook, Twitter αλλά και YouTube είναι από τα κυριότερα social media που μας επηρεάζουν στην απόφαση ενός ταξιδιού. Εκατοντάδες Travel Influencers αλλά και απλοί ταξιδιώτες εκεί έξω,  μοιράζονται  καθημερινά τις εμπειρίες τους μέσα από  μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το ταξίδι τους. Αποδέκτες  όλοι εμείς, που απλά μας  αρέσει να απολαμβάνουμε ένα wanderlust προορισμό. Ακόμη και με ένα γρήγορο πέρασμα στο Instagram, φαντασιωνόμαστε την ίδια στιγμή τον εαυτό μας να γυρίζει τον κόσμο.  Μια βόλτα σε ένα λογαριασμό ενός travel blogger ισοδυναμεί σε μια βόλτα σε καταγάλανα νερά, σε τροπικά δάση, ερήμους και σε κάθε ονειρικό ηλιοβασίλεμα. Όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά από το λογαριασμό ενός ατόμου. Μα φυσικά και θα ταξιδέψεις περισσότερο για να ανακαλύψεις, να συγκρίνεις και να ζήσεις αυτές τις εικόνες από κοντά.

#Hashtag

Ένα απλό σύμβολο έχει κάνει τη ζωή μας απλούστερη. Μπορείς να δημιουργήσεις και να μοιραστείς οποιαδήποτε πληροφορία σε ένα  hashtag. Η χρησιμότητα του είναι διπλή.

Να εμπνεύσει : το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών μοιράζονται τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες τους. Το περιεχόμενο που δημιουργείτε από τους χρήστες σε ένα hashtag, δεν επηρεάζει μόνο το στάδιο του προγραμματισμού ενός ταξιδιού αλλά και το ίδιο το ταξίδι. Όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο οπότε όλα αλλάζουν με ένα κλικ. Ενώ έχουμε προγραμματίσει πως θα περάσουμε την μέρα μας σε ένα ταξίδι, εύκολα μπορεί να αλλάξει όταν ένα hashtag μας κινήσει το ενδιαφέρον.  Ένα κρυφό διαμάντι έως μια σημαντική εκδήλωση.

Να ενθαρρύνει : o περισσότερος κόσμος, μπορεί να μη ταξιδεύει συχνά αλλά σίγουρα ξοδεύει πολύ χρόνο για να σκεφτεί ή να σχεδιάσει το επόμενο ταξίδι. Οι ταξιδιώτες κερδίζουν έμπνευση εβδομάδες ή μήνες πριν αρχίσουν να προγραμματίζουν  το ταξίδι τους σοβαρά.

Φόβος μην χάσεις το τι συμβαίνει

Κάτι άλλο ενδιαφέρον που έχει συμβεί με τα social media είναι ο φόβος μην χάσεις το τι συμβαίνει. Πρόκειται για την τάση που έχουν γεννήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής και κυρίως το Facebook. Η λέξη FΟMO (fear of missing out) με λίγα λόγια, χαρακτηρίζει μια διάχυτη συνήθεια ότι οι άλλοι μπορεί να ζουν μια ικανοποιητική εμπειρία από την οποία το άτομο είναι απών. Μία εμπειρία που δεν θέλει να την χάσει! Αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο ταξιδιωτικές εμπειρίες αλλά και υλικά αγαθά.

Τελικά τα social media επηρεάζουν θετικά, ή αρνητικά;

Πάντα εξαρτάται από την οπτική σου. Εμείς χρησιμοποιούμε τα social media για να ανακαλύψουμε προορισμούς, ή να ψάξουμε πληροφορίες που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να βρούμε. Κάποιος που έχει ζήσει αυτή την εμπειρία και την μοιράζεται μαζί σου είναι πηγή που αλλιώς δεν θα είχες. Προϋπόθεση βέβαια είναι να φιλτράρεις όσο μπορείς αυτά που λαμβάνεις, ώστε να κρίνεις αν είναι αξιόπιστη πηγή, ή όχι.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα Social Media!!!

Γιατί δεν πρέπει να ανεβάσεις την κάρτα επιβίβασης σου στο διαδίκτυο

Extra tips Τα social media σίγουρα έχουν αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύεις, που επιλέγεις προορισμούς αλλά και το πώς μαζεύεις πληροφορίες. Στο χέρι σου είναι πώς και αν θα τα χρησιμοποιήσεις!
I N S P I R A T I O N