Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη; | Yaba Travellers
Μία αρκετά συχνή απορία που εκφράζετε όσοι μας διαβάζετε αφορά στο κόστος ενός ταξιδιού. Σε αυτό το άρθρο μιλάμε για το πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη!
2311
post-template-default,single,single-post,postid-2311,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.8.6,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη;

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη;

yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Μία αρκετά συχνή απορία που εκφράζετε όσοι μας διαβάζετε αφορά στο κόστος ενός ταξιδιού. Η αλήθεια είναι πώς έχει αρκετή σημασία και για την πλειοψηφία το οικονομικό είναι ένας καθοριστικός παράγοντας.  Ένα ταξίδι βεβαίως μπορεί για δύο διαφορετικούς ανθρώπους να κοστίσει δυσανάλογα ποσά ανάλογα με τον τρόπο που ταξιδεύει (budget, ή luxury)! Εμείς  σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το  πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη σύμφωνα με την δική μας εμπειρία και τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Η σκοπιά της ανάλυσης μας

Για να σας δώσουμε λοιπόν μία εικόνα του κόστους οφείλουμε να πούμε πώς προτιμάμε να ταξιδεύουμε και πώς ταξιδέψαμε στην Ταϊλάνδη. Η αλήθεια είναι πως δεν μας λες budget travelers, αλλά ούτε και luxury. Συνήθως μας αρέσει να κάνουμε value for money επιλογές και να συνδυάζουμε πινελιές – εμπειρίες luxury, με περιπέτεια.  Στην Ταϊλάνδη αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να στερηθούμε κάτι. Σε αυτή την απόφαση βοήθησε και ο προορισμός που θα σας εκπλήξει το πόσο value for money είναι!

Αεροπορικά Εισιτήρια

Η αρχή του κάθε ταξιδιού γίνεται με τα αεροπορικά εισιτήρια!  Αν ανοίξεις το calendar του skyscanner και κάνεις μία απλή αναζήτηση για τον Νοέμβριο του 2018 για παράδειγμα 17/11 – 27/11, θα βρεις εισιτήρια (με καλές ανταποκρίσεις και εταιρείες) από 515ευρώ μετ’ επιστροφής. Not that bad σωστά; Αν είσαι ευέλικτος στις ημερομηνίες και είσαι διατεθειμένος να «ταλαιπωρηθείς» μπορείς να βρεις ακόμη πιο φθηνά, ωστόσο όχι με τόση διαφορά ώστε να αξίζει.

Ξενοδοχεία

Ένα βασικός παράγοντας πέρα από τα αεροπορικά που καθορίζει το πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη (και κάθε ταξίδι) είναι τα ξενοδοχεία. Στον συγκεκριμένο προορισμό είναι εξαιρετικά value for money. Μπορείς να βρεις πολύ φθηνή διαμονή αν είσαι budget traveler (τύπου 15-20 ευρώ την βραδιά), αλλά αξίζει αν σε παίρνει να απολαύσεις λίγη πολυτέλεια μιας και οι τιμές είναι πολύ καλές. Πιο συγκεκριμένα, εμείς μείναμε σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και στην Bangkok (στο διάσημο Lebua) και στο Phuket με 130 ευρώ την βραδιά. Σε δωμάτια μεγάλα, με θέα και πρωινό. Στο Chiang Mai μείναμε σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με 35 ευρώ την βραδιά (με πρωινό). Όλα τα καταλύματα ήταν εξαιρετικά value for money και οι υπηρεσίες πολύ καλές. Οι παραπάνω τιμές είναι για 2 άτομα. Οπότε αν υποθέσουμε ότι θα περάσεις  10 μέρες στην Ταϊλάνδη (5 σε luxury hotel & 5 σε mid-range) το κόστος βγαίνει περίπου 400 ευρώ το άτομο. Αυτή η τιμή ωστόσο είναι ενδεικτική γιατί μπορείς να κατεβάσεις πολύ το κόστος (ή και να το ανεβάσεις) ανάλογα τις ανάγκες σου.

Διάβασε επίσης ” Τι αξίζει να κάνεις στην Μπανγκόκ

Φαγητό, μετακινήσεις κλπ.

Για να δώσουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη πρέπει να μιλήσουμε και για τα περαιτέρω κόστη, όπως το φαγητό, οι εκδρομές, οι μετακινήσεις κλπ. Πάλι υπάρχει μεγάλη ευελιξία ανάλογα με το budget σου! Εμείς θα δώσουμε μία εικόνα με βάση τα δικά μας έξοδα. Το φαγητό σε ένα όμορφο εστιατόριο κόστιζε περίπου 20 ευρώ (τα δύο άτομα), ενώ το street food  2-3 ευρώ. Οι μετακινήσεις είναι εξίσου φθηνές, ιδίως στην Bangkok και στα λιγότερο τουριστικά μέρη όπως το Chiang Mai. Εκεί που ανεβαίνουν οι τιμές (και φτάνουν τις ελληνικές) είναι στο Phuket μιας και είναι αρκετά τουριστικό μέρος. Οι είσοδοι στα αξιοθέατα ήταν εξίσου value for money, μιας και το πιο ακριβό εισιτήριο που πληρώσαμε για αξιοθέατο ήταν περίπου 5 ευρώ. Για 10 ημέρες ξοδέψαμε για όλα αυτά τα περαιτέρω περίπου 600 ευρώ και οι δύο.

Τελικά πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη;!

Ένα ταξίδι στον συγκεκριμένο προορισμό μπορεί να κοστίσει πολύ λίγο αν σκεφτείς την ευελιξία στις τιμές που έχεις στα ξενοδοχεία και τα γενικά έξοδα. Αυτό που μένει σταθερό είναι τα αεροπορικά, τα οποία δεν μπορείς να αποφύγεις. Ας δούμε τώρα ένα συνολικό παράδειγμα κόστους ενός «άνετου» ταξιδιού για δύο στην Ταϊλάνδη (θα μπορούσε να είναι και honeymoon!).

  • Αεροπορικά εισιτήρια 1024ευρώ
  • Διαμονή 10 ημέρες (5 σε luxury hotel & 5 σε mid-range) 800 ευρώ
  • Όλα τα υπόλοιπα έξοδα για 10 μέρες 600 ευρώ
  • Σύνολο 2400 για δύο άτομα, άρα 1200 ευρώ το άτομο.
Extra tips Οφείλουμε να πούμε ξανά ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα τέτοιο ταξίδι και με χαμηλότερο budget.

Επίσης, αυτά δεν είναι τα ακριβή κόστη του δικού μας ταξιδιού (εκτός από τα γενικά έξοδα και κάποιες νύχτες διαμονής) μιας και πραγματοποιήσαμε συνεργασίες που αλλοιώνουν τις τιμές.

 

Δες επίσης : Πώς να ταξιδέψεις τον ΚΟΣΜΟ με έναν ελληνικό μισθό

Τ Α Ϊ Λ Α Ν Δ Η