Πρώτη φορά στο Βιετνάμ : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις | Yaba Travellers
Πρώτη φορά στο Βιετνάμ; Οι παρακάτω πληροφορίες θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για να απολαύσεις στο έπακρο ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες.
Πρώτη φορά στο Βιετνάμ
1235
post-template-default,single,single-post,postid-1235,single-format-standard,theme-yaba,bridge-core-1.0.6,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πρώτη φορά στο Βιετνάμ : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Πρώτη φορά στο Βιετνάμ : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Διαδώστε το Άρθρο
yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Χαοτικό και άκρως ενδιαφέρον, το Βιετνάμ είναι μία χώρα που αξίζει να επισκεφθεί όποιος αγαπάει την περιπέτεια. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες ιδίως αν ετοιμάζεσαι να βρεθείς πρωτη φορα στο Βιετναμ . Το άρθρο βασίστηκε στα δικά σας μηνύματα και ερωτήσεις και ελπίζουμε να φανεί χρήσιμο!

Η visa για τους Έλληνες

Αρχικά για να ταξιδέψεις στο Βιετνάμ χρειάζεσαι  έγκυρο διαβατήριο που θα λήγει τουλάχιστον 30 μέρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση σου. Αν είσαι εντάξει από αυτή την πλευρά το δεύτερο στάδιο είναι η visa, η οποία είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες πολίτες.  Η μόνη εξαίρεση είναι αν ταξιδεύετε στο νησάκι Phu Quoc και μείνετε εκεί για 30 μέρες το περισσότερο. Μεταξύ μας όμως ποιος θα πάει στο Βιετνάμ και θα μείνει μόνο εκεί;! Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να εκδώσεις την visa σου είναι ηλεκτρονικά (link εδώ) με κόστος περίπου 25 δολάρια. Σε περίπου 3 εργάσιμες, αν όλα πάνε καλά, θα έχεις την επιβεβαίωση την οποία θα πρέπει να εκτυπώσεις και να κρατάς στην άφιξη σου. Αυτά ισχύουν τουλάχιστον για την ώρα.

Το νόμισμα

Την πρωτη φορα στο Βιετναμ θα αισθανθείς εκατομμυριούχος μιας και το Vietnamese Dong (το νόμισμά τους )είναι πολύ υποτιμημένο. Μάλιστα ανήκει στα πιο υποτιμημένα νομίσματα του κόσμου. Σκέψου ότι 1 ευρώ ισοδυναμεί περίπου με 26,500 Dong.  Συνάλλαγμα μπορείς να κάνεις στο αεροδρόμιο, ή σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις ανάληψη με την κάρτα σου από ΑΤΜ.  Όσον αφορά τις κάρτες τις δέχονται σε αρκετά μέρη, ιδίως στα  ξενοδοχεία με προμήθεια 2-3%. Ωστόσο, καλό θα είναι να έχετε και μετρητά για μικρές αγορές, όπως street food, souvenirs κλπ. Εμείς πληρώσαμε τα ξενοδοχεία με κάρτες και στις πόλεις κινηθήκαμε με μετρητά. Για να έχεις μία εικόνα του τι ξοδεύεις κατέβασε ένα currency exchange app!

Υγιεινή, εμβόλια και άλλα περί ασφάλειας

Όσον αφορά στα εμβόλια δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό. Ωστόσο, πάντα καλό είναι να συμβουλεύεσαι το ΚΕΕΛΠΟ που είναι γνώστες. Η υγεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση ιδίως όταν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου. Κάτι άλλο που δεν πρέπει να αμελήσεις να κάνεις είναι ταξιδιωτική ασφάλεια σε περίπτωση που πάθεις κάτι στο ταξίδι. Η ασφάλεια μπορεί να καλύπτει από νοσηλεία, μέχρι μεταφορά πίσω στην χώρα σου για ιατρικούς λόγους, ή και κλοπές. Εμείς συνήθως επιλέγουμε την WorldNomads. Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι μπορεί να μην αρρωστήσεις.  Όσονν αφορά στο θέμα υγιεινής μπορεί το Βιετνάμ να μην ήταν σαν την Ινδία, αλλά όσο να ναι είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Όσο μπορείς πρόσεχε που και τι τρως, όπως θα έκανες σε κάθε νέο τόπο άλλωστε.

Μεταφορές

Ένα πράγμα πρέπει να προσέχεις την πρωτη φορα στο Βιετναμ…τα σκούτερ! Στις μεγάλες πόλεις κυριαρχεί το απόλυτο χάος. Στο Ανόι των 9.5 εκκατομυρρίων υπάρχουν 6 εκατομμύρια σκούτερ. Οπότε αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση! Τις δύο πρώτες μέρες θα ζοριστείς λίγο να περνάς τους δρόμους αλλά πριν το καταλάβεις θα έχεις συνηθίσει. Στις πόλεις μετακινηθήκαμε πολύ με τα πόδια και όπου χρειάστηκε με ταξί, το οποίο ήταν πολύ οικονομικό. Ωστόσο, σιγουρευτείτε ότι έχει τα ταξίμετρο ανοιχτό και ότι έχετε συνεννοηθεί το που πάτε!

Extra tips Δεν θα νιώσεις φόβο την πρωτη φορα στο Βιετναμ. Σε γενικές γραμμές είναι μία ασφαλής χώρα και αρκετά δημοφιλής τουριστικά. Αυτό που μπορείς να περιμένεις είναι υπερχρεώσεις επειδή είσαι τουρίστας. Οι τιμές για τους ντόπιους είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που δίνουν στους τουρίστες. Καλό είναι όπου μπορείς να διαπραγματεύεσαι κυρίως στις αγορές.