Πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ. Όσα πρέπει να ξέρεις Yaba Travellers
Αν ετοιμάζεσαι για ένα πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ οι παρακάτω πληροφορίες θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.
Πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ
1235
post-template-default,single,single-post,postid-1235,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Ταξίδι στο Βιετνάμ. Όσα πρέπει να ξέρεις

Βιετναμ

Ταξίδι στο Βιετνάμ. Όσα πρέπει να ξέρεις

ταξιδι στο Βιετναμ
yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Χαοτικό και άκρως ενδιαφέρον, το Βιετνάμ είναι μία χώρα που αξίζει να επισκεφθεί όποιος αγαπάει την περιπέτεια, την ποικιλομορφία, τα φυσικά τοπία και την ιστορία. Αν ετοιμάζεσαι για ένα πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ οι παρακάτω πληροφορίες θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Το άρθρο βασίστηκε στην δική μας εμπειρία μιας και έχουμε περάσει σχεδόν δύο μήνες στην χώρα και ελπίζουμε να σου φανεί χρήσιμο!

Πώς να πας στην Βιετνάμ

Αν σχεδιάζεις ένα ταξίδι στο Βιετνάμ το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσεις είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Αρχικά, το Βιετνάμ βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ασία και συνορεύει με την Κίνα, το Λάος και την Καμπότζη. Έχεις αρκετές επιλογές για το πώς μπορείς να πας, μιας και σε κάθε περίπτωση θα έχεις πτήση με ανταπόκριση. Οι πιο συχνές επιλογές είναι μέσο Ντουμπάι, Ντόχα, Σιγκαπούρη και Κωνσταντινούπολη. Τα πιο μεγάλα αεροδρόμια είναι αυτά του Hanoi και του Ho Chi Minh και οι περισσότερες διεθνής πτήσεις προσγειώνονται σε αυτά.

Visa για Βιετνάμ (και link με το που κάνεις αίτηση)

Πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα δεν γίνεται. Αρχικά για να ταξιδέψεις στο Βιετνάμ χρειάζεσαι  έγκυρο διαβατήριο που θα λήγει τουλάχιστον 30 μέρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση σου. Αν είσαι εντάξει από αυτή την πλευρά το δεύτερο στάδιο είναι η visa, η οποία είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες πολίτες.  Η μόνη εξαίρεση είναι αν ταξιδεύετε στο νησάκι Phu Quoc και μείνετε εκεί για 30 μέρες το περισσότερο. Μεταξύ μας όμως ποιος θα πάει στο Βιετνάμ και θα μείνει μόνο εκεί;! Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να εκδώσεις την visa σου είναι ηλεκτρονικά (link εδώ) με κόστος περίπου 25 δολάρια. Σε περίπου 3 εργάσιμες, αν όλα πάνε καλά, θα έχεις την επιβεβαίωση την οποία θα πρέπει να εκτυπώσεις και να κρατάς στην άφιξη σου. Σε κάθε περίπτωση επειδή αυτές οι προϋποθέσεις αλλάζουν κάνε μία ερώτηση στη πρεσβεία για safety.

Συνάλλαγμα και νόμισμα στο Βιετνάμ

Στο πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ θα αισθανθείς εκατομμυριούχος μιας και το Vietnamese Dong (το νόμισμά τους )είναι πολύ υποτιμημένο. Μάλιστα ανήκει στα πιο υποτιμημένα νομίσματα του κόσμου. Σκέψου ότι 1 ευρώ ισοδυναμεί περίπου με 26,500 Dong.  Συνάλλαγμα μπορείς να κάνεις στο αεροδρόμιο (αν και πάντα έχει την χειρότερη ισοτιμία), ή σε συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις ανάληψη με την κάρτα σου από ΑΤΜ, που υπάρχουν στις πόλεις. Όσον αφορά τις κάρτες τις δέχονται σε αρκετά μέρη, ιδίως στα  ξενοδοχεία με προμήθεια 2-3%. Ωστόσο, καλό θα είναι να έχετε και μετρητά για μικρές αγορές, όπως street food, souvenirs κλπ. Εμείς πληρώσαμε τα ξενοδοχεία με κάρτες και στις πόλεις κινηθήκαμε με μετρητά. Για να έχεις μία εικόνα του τι ξοδεύεις κατέβασε ένα currency exchange app!

Εμβόλια και ταξιδιωτική ασφάλεια

Όσον αφορά στα εμβόλια δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό. Ωστόσο, πάντα καλό είναι να συμβουλεύεσαι το ΚΕΕΛΠΟ, το τμήμα ταξιδιωτικής ιατρικής που είναι γνώστες. Η υγεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση ιδίως όταν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη του κόσμου. Κάτι άλλο που δεν πρέπει να αμελήσεις να κάνεις είναι ταξιδιωτική ασφάλεια σε περίπτωση που πάθεις κάτι στο ταξίδι. Η ασφάλεια μπορεί να καλύπτει από νοσηλεία, μέχρι μεταφορά πίσω στην χώρα σου για ιατρικούς λόγους, ή και κλοπές. Εμείς επιλέγουμε την Allianz Assistance. Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι μπορεί να μην αρρωστήσεις.

Δες επίσης : Πώς να ταξιδέψεις τον ΚΟΣΜΟ με έναν ελληνικό μισθό

Πότε να οργανώσεις ένα ταξίδι στο Βιετνάμ

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς το Βιετνάμ από άποψη καιρού; Θεωρητικά μπορείς να επισκεφθείς την χώρα οποιαδήποτε περίοδο. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας στον Βορρά και τον Νότο, δηλαδή στο Hanoi και το Ho Chi Minh. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς το Βιετνάμ είναι μεταξύ Νοέμβρη με Απρίλη, δηλαδή χειμώνα και άνοιξη. Τότε πέφτει η θερμοκρασία και αποφεύγεις και τους μουσώνες. Ωστόσο, αξίζει και πάλι να αναφέρουμε ότι συνήθως δεν συναντάς ακραίες θερμοκρασίες, οπότε το Βιετνάμ είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο.

Μεταφορές – Μετακινήσεις

Ένα πράγμα πρέπει να προσέχεις στο πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ…τα σκούτερ! Στις μεγάλες πόλεις κυριαρχεί το απόλυτο χάος. Στο Ανόι των 9.5 εκκατομυρρίων υπάρχουν 6 εκατομμύρια σκούτερ. Οπότε αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση! Τις δύο πρώτες μέρες θα ζοριστείς λίγο να περνάς τους δρόμους αλλά πριν το καταλάβεις θα έχεις συνηθίσει. Στις πόλεις μετακινηθήκαμε πολύ με τα πόδια και όπου χρειάστηκε με ταξί, το οποίο ήταν πολύ οικονομικό. Ωστόσο, σιγουρευτείτε ότι έχει τα ταξίμετρο ανοιχτό και ότι έχετε συνεννοηθεί το που πάτε! Από άποψη μετακινήσεων από πόλη σε πόλη, υπάρχουν πληθώρα επιλογών, με αρκετές οικονομικές αεροπορικές να πετάνε στις μεγάλες πόλεις αλλά και αξιοπρεπές σιδηροδρομικό σύστημα. Πάντα υπάρχουν και τα λεωφορεία βεβαίως.

Extra tips Δεν θα νιώσεις φόβο στο πρώτο ταξίδι στο Βιετνάμ. Σε γενικές γραμμές είναι μία ασφαλής χώρα και αρκετά τουριστική, ιδίως σε κάποια μέρη. Αυτό που μπορείς να περιμένεις είναι υπερχρεώσεις επειδή είσαι τουρίστας. Οι τιμές για τους ντόπιους είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που δίνουν στους τουρίστες. Είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα χώρα, εξαιρετικά value for money και έχει κάτι για όλων των ειδών τους ταξιδιώτες!