
12 Σεπ Ομαδικό Ταξίδι 11/02/2024 – 20/02/2024
Μεξικό

11/02/2024 – 20/02/2024
Διάρκεια ταξιδιού 10 ημέρες/9 διανυκτερεύσεις
Small group size(max 14 travellers)
Το πρώτο μας θεματικό ταξίδι είναι γεγονός! Tacos, mezcal, tostadas και άλλες τοπικές γεύσεις θα μας συνοδεύσουν σε αυτό το ταξίδι με θέμα την γαστρονομία του Μεξικό. Πέρα από φαγητό που θα έχει τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το ταξίδι, θα περιηγηθούμε σε κάποιες από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, όπως την Puebla και την Oaxaca, τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο Τεοτιχουακάν και την πρωτεύουσα, το Mexico City.
Το ταξίδι ξεκινάει από το Mexico City και συγκεκριμένα από το ιστορικό κέντρο όπου διαμένουμε (θα μείνουμε τρία βράδια στην αρχή και ένα στο τέλος). Το καλωσόρισμα γίνεται με μία απογευματινή περιήγηση με την συνοδεία local ξεναγού για tacos, mezcal και μπύρα! Μεταξύ άλλων θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε κάποια από τα καλύτερα al pastor tacos της πόλης, αλλά και τοπικό mezcal σε ένα από τα πιο όμορφα μπαράκια. Την επόμενη ημέρα αφού απολαύσουμε ένα πρωτότυπο tour σε μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της πόλης, την Coyoacan καταλήγουμε στο μουσείο Frida Karlo. H μέρα κλείνει με ξενάγηση στο μουσείο Ανθρωπολογίας και strolling στην πόλη.
Την επόμενη ημέρα αφού πάρουμε πρωινό, αναχωρούμε για μία ημερήσια εκδρομή σε έναν από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς χώρους της ηπείρου, το Τεοτιχουακάν. Θα θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το μυστήριο που περικλείει αυτή την αρχαία πόλη. Πριν από την επίσκεψη μας στο Τεοτιχουακάν θα επισκεφθούμε την διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης αλλά και το Tlatelolco, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σημαντικές πληροφορίες για τις τρεις περιόδους ιστορίας του Μεξικό. Η μέρα μας κλείνει με διαμονή στο Mexico City.
Την επόμενη μέρα αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Puebla. Θα περάσουμε εκεί δύο βράδια, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τις ομορφιές της γραφικής αυτής πόλης. Το πρόγραμμα έχει ένα «πεντανόστιμο» tour, αλλά και εκτενή περιήγηση στην Cholula!
Η επόμενη στάση μας είναι η Oaxaca, στην οποία θα περάσουμε τρία βράδια και απέχει οδικώς 3-4 ώρες από την Puebla. Από πολλούς θεωρείτε η γαστρονομική πρωτεύουσα του Μεξικό! Βεβαίως πέρα από την γαστρονομία – και ιδίως το street food, η Oaxaca είναι γεμάτη χρώματα, αγορές και πλούσια ιστορία. Από το πρόγραμμά μας δεν λείπει το φαγητό, με ένα εκτενές food tour (24 tastings) για να δοκιμάσουμε τοπικά ποτά και γεύσεις όπως mole αλλά και τραγανά έντομα για τους τολμηρούς! Την επόμενη ημέρα ξεκινάει ένα ημερήσιο tour διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Σήμερα επισκεπτόμαστε τοπικές φάρμες αγαύης για να δούμε πώς παρασκευάζεται το mezcal, το εθνικό πότο του Μεξικό. Το πρόγραμμα έχει πολλές δοκιμασίες, από διαφορετικές ποικιλίες και βεβαίως ένα χορταστικό μεσημεριανό με τοπικές γεύσεις…και λίγο ακόμη mezcal!
Το ταξίδι κλείνει με επιστροφή στο Mexico City (αεροπορικώς με απευθείας πτήση), όπου διαμένουμε ένα τελευταίο ελεύθερο βράδυ.
Κόστος ανά άτομο 1590 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο
Τι περιλαμβάνεται:
Ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα. Αναλυτικά:
- 9 διανυκτερεύσεις (4 στο Mexico City, 2 στην Puebla, 3 στην Oaxaca).
- Όλες οι εκδρομές και τα food tours του προγράμματος.
- Τοπικοί ξεναγοί.
- Πρωινό κάθε μέρα, κάποια γεύματα & δείπνα στα πλαίσια των tours.
- Εσωτερική πτήση σε οικονομική θέση Oaxaca – Mexico City.
- Είσοδοι σε αξιοθέατα.
- Όλες οι μεταφορές.
- Όλοι οι φόροι.
- Συνοδεία Yabatravellers 😊.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Τι δεν περιλαμβάνεται:
- Διεθνής Πτήσεις*
- Tips & προσωπικά έξοδα (σουβενίρ, αλκοόλ κλπ).
- Κάποια γεύματα & δείπνα.
- Επιπλέον ταξιδιωτική Ασφάλεια.
Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις μέρος σε αυτό το ταξίδι συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα.
Για οποιαδήποτε απορία στείλε μας e-mail στο contact@yabatravellers.com.
*Οι πτήσεις αυτή την στιγμή από Αθήνα για Mexico City με επιστροφή ξεκινάνε από 850 ευρώ roundtrip. Στα περισσότερα ομαδικά μας ταξίδια δεν περιλαμβάνουμε τις διεθνής πτήσεις για λόγους ευελιξίας. Τι εννοούμε;
1) Για να μπορούν να έρθουν και άτομα που δεν ξεκινάνε το ταξίδι τους από την Αθήνα – Ελλάδα, χωρίς να κάνουν περιττές πτήσεις.
2) Για να μπορεί κάποιος να παρατείνει το ταξίδι του, ή να συνεχίσει σε άλλη χώρα.
3) Να μπορεί κάποιος να επιλέξει πτήση – αεροπορική ακόμη και class που θέλει ανάλογα το budget του.
Έτσι, υπάρχει και πραγματική εικόνα του κόστους μίας πτήσης, χωρίς να γίνονται επιπλέον χρεώσεις για «φόρους» και άλλα τέτοια. Επίσης, όποιος από τους συμμετέχοντες χρειάζεται βοήθεια με την αναζήτηση πτήσεων μπορούμε να βοηθήσουμε.
Good to know!
Σε ποιους απευθύνονται τα ταξίδια μας;
Σε άτομα του ΝΑΙ! Που έχουν διάθεση για εξερευνήσεις, περιπέτεια και παρέα. Θέλουμε να δημιουργούμε οικογένειες και όχι απλά να κάνουμε ένα ταξίδι, γι’ αυτό και δεχόμαστε μικρό αριθμό ατόμων στα ομαδικά μας ταξίδια (maximum 14 άτομα).
Χρειάζομαι εμβόλια γι’ αυτό το ταξίδι;
Δεν απαιτείτε υποχρεωτικός εμβολιασμός για αυτόν τον προορισμό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το τμήμα ταξιδιωτικής ιατρικής.
Χρειάζόμαι διαβατήριο γι’αυτό το ταξίδι;
Ναι. Το διαβατήριο πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την ημέρα αναχώρησης για το ταξίδι (δηλαδή να μην “λήγει” τους επόμενους 6 μήνες).