Μονοήμερη εκδρομή στο Ελαφονήσι. | Yaba Travellers
Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης, ή καλύτερα της Ελλάδας είναι το μοναδικό Ελαφονήσι.
εκδρομή στο Ελαφονήσι
7662
post-template-default,single,single-post,postid-7662,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Μονοήμερη εκδρομή στο Ελαφονήσι.

Μονοήμερη εκδρομή στο Ελαφονήσι.

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης, ή καλύτερα της Ελλάδας είναι το μοναδικό Ελαφονήσι. Όταν βρεθείς στην Κρήτη, αξίζει να πραγματοποιήσεις μία μονοήμερη εκδρομή χωρίς δεύτερη σκέψη. Παρακάτω θα σου δώσουμε μερικά insights & tips, αλλά και πληροφορίες για την ιδιαίτερη αυτή παραλία.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Τοποθεσία.


 

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στον Νομό Χανίων και συγκεκριμένα στο νότιο κομμάτι του νομού. Για να πραγματοποιήσεις μία μονοήμερη εκδρομή στο Ελαφονήσι θα χρειαστείς περίπου μιάμιση ώρα (75 χιλιόμετρα) από την πόλη των Χανίων. Αν πάλι έχεις θέσει βάση ήδη στα νότια, όπως την Παλαιόχωρα θα χρειαστείς περίπου μία ώρα. Άλλο σημείο ενδιαφέροντος πολύ κοντά στο Ελαφονήσι (μόλις 5 χιλιόμετρα) είναι το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσεις κίνηση στους δρόμους, οι οποίοι από κάποιο σημείο και μετά έχουν τις προκλήσεις τους οπότε πολύ πιθανόν να χρειαστείς περισσότερη ώρα.

 

Τι ξεχωριστό έχει το Ελαφονήσι;


 

Γιατί να πραγματοποιήσεις μία εκδρομή στο Ελαφονήσι; Η παραλία έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως και αυτό σημαίνει ότι ιδίως το καλοκαίρι την επισκέπτεται πολύ κόσμος. Γι’ αυτό όμως θα μιλήσουμε παρακάτω! Ο λόγος που την επισκέπτεται τόσος κόσμος είναι επειδή είναι μοναδική. Η παραλία θυμίζει Καραϊβική, καθώς η άμμος είναι ολόλευκη με αποχρώσεις ροζ από τα σπασμένα κοχύλια και κοράλλια. Πέρα από αυτό, σχηματίζει ένα νησί με μία λιμνοθάλασσα, όπου το νερό είναι πολύ ρηχό και ουσιαστικά μπορείς να περπατήσεις από το ένα στο άλλο.  Ο συνδυασμός του σχηματισμού, της ιδιαίτερης άμμου και των νερών καθιστούν το Ελαφονήσι μοναδικό.

Good to know: Απαγορεύεται να παίρνεις μαζί σου άμμο από το Ελαφονήσι. Είναι προστατευόμενη περιοχή. Ακόμη όμως και αν δεν ήταν, μην το κάνεις. Ας αφήσουμε αυτή την φυσική ομορφιά να την θαυμάσουν και οι μελλοντικοί επισκέπτες.

 

Tips για την εκδρομή στο Ελαφονήσι.


 

Το Ελαφονήσι δυστυχώς μερικές περιόδους «χάνει» κομμάτι της γοητείας του λόγω του τεράστιου όγκου επισκεπτών που δέχεται, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως όλα τα ιδιαίτερα μέρη, έτσι και αυτό τραβάει το ενδιαφέρον και είναι αναμενόμενο να συμβαίνει και αυτό. Συμβουλή μας είναι αν θέλεις να δεις την μαγεία του, να το επισκεφθείς κάποια ηλιόλουστη μέρα του φθινοπώρου – χειμώνα, ή έστω τέλος – αρχές καλοκαιριού. Όλες οι εικόνες σε αυτό το άρθρο είναι τραβηγμένες από μία ηλιόλουστη μέρα τον Δεκέμβρη. Αν δεν έχεις άλλη επιλογή από το να το επισκεφθείς  high season καλοκαίρι προτίμησε να πας από το μεσημέρι και μετά, όπου αρκετός κόσμος αρχίζει να αναχωρεί. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ηλιοβασίλεμα στο Ελαφονήσι είναι ονειρικό! Τέλος, προτίμησε να το επισκεφθείς καθημερινή.

 

Last but not least…


 

 

Μερικές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες για την εκδρομή στο Ελαφονήσι. Πάνω από την παραλία υπάρχει πάρκινγκ, αρκετά μεγάλο και τουαλέτες. Επίσης, υπάρχουν δύο καντίνες, με σάντουιτς, σνακ και αναψυκτικά. Οπότε, μην ανησυχείς αν δεν πας οργανωμένος. Υπάρχουν βεβαίως και ξαπλώστρες για όσους θέλουν να νοικιάσουν.

Διάβασε επίσης: Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό.

Δες περισσότερα για τα ταξίδια μας στο Instagram!