Πρώτη φορά στη Λισαβόνα?! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις | Yaba Travellers
Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για όσους πρόκειται να βρεθούν πρώτη φορά στη Λισαβόνα
Πρώτη φορά στη Λισαβόνα
860
post-template-default,single,single-post,postid-860,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Πρώτη φορά στη Λισαβόνα?! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Πρώτη φορά στη Λισαβόνα?! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις στην Λισαβόνα, ή σκέφτεσαι αν αξίζει να μπει στην λίστα με τους επόμενους προορισμούς σου; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για όσους πρόκειται να βρεθούν πρωτη φορα στη Λισαβονα. Επειδή όμως δεν μπορούμε να μείνουμε αγνώμονες σε όλο αυτό που βιώσαμε σε αυτή την πανέμορφη πρωτεύουσα το σίγουρο είναι ότι αξίζει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Βασικές πληροφορίες

Η Λισαβόνα, ή αλλιώς Λισσαβώνα είναι η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και η μεγαλύτερη πόλη της (έχει περίπου 600.000 κατοίκους). Η επίσημη γλώσσα είναι τα πορτογαλικά και το νόμισμα το ευρώ.

Τι έγγραφα χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις

Μιας και πρόκειται για χώρα της ΕΕ μπορείς να ταξιδέψεις με ελληνική ταυτότητα, ή διαβατήριο.

Διάβασε επίσης: 9 Πράγματα που αξίζει να κάνεις στην Λισαβόνα

Οι γειτονιές της Λισαβόνας

Αν βρεθείς πρωτη φορα στη Λισαβονα θα σου φανεί χρήσιμο να ξέρεις τις βασικές γειτονιές για να περιπλανηθείς. Αυτές που παρουσιάζουν το περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι Baixa-Chiado, Alfama, Belem, Bairo Alto, Mouraria, Madragoa, Anjos. Η κάθε μία βέβαια για τον δικό της λόγο. Εμάς προσωπικά μας άρεσαν περισσότερο η Alfama, η Baixa-Chiado και Belem που ωστόσο δεν εξυπηρετεί τόσο όσο οι άλλες λόγω απόστασης.

Διάβασε επίσης: 3 Παραμυθένια μέρη κοντά στην Λισαβόνα

Μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο.

Όταν βρεθείς πρωτη φορα στη Λισαβονα θα καταλάβεις ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στην πόλη. Αν ορίσουμε ως κέντρο την περιοχή Baixa-Chiadο η απόσταση είναι περίπου 9 χιλιόμετρα. Οι επιλογές που έχεις είναι οι εξης:

Ταξί: Θα χρειαστείς περίπου 15 λεπτά με νορμάλ κίνηση και θα κοστίσει 8-10 ευρώ (μια διαδρομή).

Λεωφορείο Aerobus: Έξω από τις αφίξεις δίπλα από την στάση των ταξί θα βρεις την στάση για το λεωφορείο. Έχει ένα stand όπου σου βγάζουν εισιτήριο και σου λένε αν θα πάρεις το 1, ή το 2 ανάλογα που πας και σε ποια στάση θα κατέβεις. Το κόστος είναι μόλις 2,5 ευρώ το άτομο.

Μετρό: Με κόστος μόλις 1,40 η μονή διαδρομή μπορείς να πας από το αεροδρόμιο στην πόλη. Ωστόσο, για το ιστορικό κέντρο θα χρειαστεί να αλλάξεις γραμμή.

Tips tips tips!

  • Άνετα παπούτσια καθώς σε περιμένει περπάτημα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι χτισμένο πάνω σε 7 λόφους, οπότε καταλαβαίνεις!
  • Στα περισσότερα μαγαζιά δέχονται κάρτες. Ακόμη και σε μικρά μπαράκια που δεν σου γεμίζουν το μάτι!
  • Το φαγητό και το ποτό είναι αρκετά φθηνά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ένα ποτήρι μπύρα κοστίζει γύρω στα 2-2,80 ευρώ, ένα γεύμα για 2 γύρω στα 30 ευρώ.
  • Σχεδόν παντού μιλάνε αγγλικά και αρκετοί και γαλλικά! (εκτός μάλλον από τα ταξί που μπήκαμε!)
  • Τα μουσεία είναι κλειστά την Δευτέρα, όπως και κάποια γνωστά εστιατόρια-μαγαζιά. Οπότε κράτα την μέρα αυτή για βόλτες.
Extra tips Αν έχεις σκοπό να μετακινηθείς με μετρό εξερεύνησε την πιθανότητα να αγοράσεις την Lisboa Card, η οποία παρέχει απεριόριστες διαδρομές για τα μέσα, καθώς και εκπτώσεις σε διάφορα αξιοθέατα.
P A C K A G I N G