Τελικά τα ταξίδια δυναμώνουν, ή καταστρέφουν μια σχέση | Yaba Travellers
Μην περιμένεις να βρεις την τέλεια παρέα για αυτό το ταξίδι όνειρο. Αν μπορείς να το κάνεις καντο! Αν μπορείς να το κάνεις με καλή παρέα ακόμη καλύτερα.
τα ταξίδια δυναμώνουν, ή καταστρέφουν μια σχέση
1658
post-template-default,single,single-post,postid-1658,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Τελικά τα ταξίδια δυναμώνουν, ή καταστρέφουν μια σχέση

Τελικά τα ταξίδια δυναμώνουν, ή καταστρέφουν μια σχέση

yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Ταξίδι με τον έρωτα

Η καλύτερη συμβουλή που έχω διαβάσει για τον γάμο είναι πριν παντρευτείς να γυρίσεις τον κόσμο με το άλλο σου μισό. Όχι γιατί θα είναι ωραία εμπειρία (αναμφίβολα θα είναι!), ούτε γιατί θα είστε άνετοι πριν κάνετε παιδιά. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μια δοκιμασία που φανερώνει πολλά για σένα και για το έτερον ήμισυ και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Το να βρίσκεσαι συνεχώς σε νέα μέρη και να είσαι διαρκώς εν κινήσει  δημιουργεί δυσκολίες που βγάζουν τον καλύτερο και το χειρότερο εαυτό μας.

Βγαίνεις από την άνετη ζώνη της ρουτίνας σου και βλέπεις πώς αντιδράς στα διαφορετικά ερεθίσματα.

Το ίδιο συμβαίνει και με το άτομο που έχεις απέναντί σου. Αν λοιπόν οι δύο εαυτοί σας συγκρούονται διαρκώς υπό αυτές τις συνθήκες μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα, ή να δεις πως αλλιώς μπορούν να λειτουργήσουν.

Τσακωμοί μπορεί να προκύψουν από το ότι απλώς ο ένας κουρασμένος, απ’ το ότι θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό, ότι έχετε διαφορετικό budget μέχρι και από το να βγάλετε φωτογραφίες, ή όχι. Εμείς για παράδειγμα καταφέραμε να τσακωθούμε στο Taj Mahal!Όλα όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα και στο τέλος της ημέρας σημασία έχει το πώς θα αντιδράσετε σε αυτό τον τσακωμό. Θα το γελοιοποιήσετε, ή θα το κρατάτε μέσα σας μέχρι να σκάσει σαν βόμβα;

Ταξίδι με φίλους

Όλοι έχουμε μία εμπειρία από ένα ταξίδι με φίλους που δεν πήγε καλά. Με φίλους που μπορεί να ήμασταν αυτοκόλλητοι στην νορμάλ, καθημερινή ζωή μας! Πώς λοιπόν γίνεται στο ταξίδι να βλέπεις έναν άλλο εαυτό;! Όχι, δεν είναι όλοι οι φίλοι σου διπρόσωποι ή πολλαπλές προσωπικότητες (ελπίζουμε!). Απλώς έχουν βγει από την ζώνη της άνεσης τους, την ζώνη που τους έχεις γνωρίσει και εσύ. Μην ξεχνάς ότι με κάποιες εξαιρέσεις, με τους φίλους σου δεν είσαι 24ώρες την ημέρα, κάθε μέρα.  Αν έχετε και οικογένειες το πράγμα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο. Τα παιδιά έχουν άλλες ρουτίνες, αλλά και το κάθε ζευγάρι. Αξίζει να χαλάσεις μία φιλία όμως για ένα ταξίδι που δεν πήγε καλά; Μερικές φορές ναι. Πολλές φορές όχι.

Και πώς να αντιδράσεις λοιπόν;

Βάλε τα πράγματα σε μία λίστα προτεραιοτήτων. Τι καλό έχει αυτή η φιλία; Τι σου προσφέρει και τι προσφέρεις και εσύ σε αυτή; Μπορεί ξαφνικά να συνειδητοποιήσεις ότι έχετε αλλάξει, ή ότι δεν πρόκειται για μια ουσιαστική φιλιά αλλά για μία κοινωνική συναναστροφή. Σκέψου αν ο λόγος που τα νώτα σας δεν κόλλησαν σε αυτό το ταξίδι είναι όντως σημαντικός, ή απλά υπερ-αντιδράσατε σε κάποια πράγματα. Δηλαδή το ότι διαφωνήσατε ως προς το εστιατόριο που θα τρώγατε και κάνατε πίσω και τελικά ήταν χάλια  είναι σημαντικός λόγος; Μεταξύ μας όχι και τόσο. Ότι καταπιεζόσουν όμως σε όλο το ταξίδι και δεν εισακούστηκε καμία φορά η δική σου επιθυμία είναι πιο σημαντικό.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ποτέ!

Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ποτέ για τα ταξίδια με φίλους, ή με το έτερον ήμισυ είναι η λεξούλα ελευθερία. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε παντού παρέα. Μπορείτε μία μέρα, ή ένα απόγευμα να κάνετε ο καθένας αυτό που θέλει και ας είστε χώρια. Έτσι εκτονώνεις και τυχόν εντάσεις και δεν σου μένουν απωθημένα τύπου «πήγα στη Βενετία και δεν ανέβηκα σε γόνδολα», ή «πήγα Μαδρίτη και δεν πήγα στο Santiago Bernabeu». Επίσης, μπορείς να ταξιδέψεις μόνος! Ένας περιπετειώδης solo traveler σαν τον φίλο μας τον Γιάννη.

Μην περιμένεις να βρεις την τέλεια παρέα για αυτό το ταξίδι όνειρο. Αν μπορείς να το κάνεις κάνε το! Αν μπορείς να το κάνεις με καλή παρέα ακόμη καλύτερα.

Και τελικά;

Για να απαντήσουμε λοιπόν στο αρχικό ερώτημά μας, τα ταξίδια δυναμώνουν τις ουσιαστικές σχέσεις και καταστρέφουν τις ενδιάμεσες καταστάσεις. Ο λόγος είναι ότι τα ταξίδια συμβολίζουν μία περιπέτεια που μπορεί να έχει τα καλά και τα κακά της.

 

Extra tips Ποιόν θα ήθελες λοιπόν δίπλα σου σε μία τέτοια περιπέτεια;
C O U P L E S T R A V E L