Ταξίδι και εγκυμοσύνη. Χρήσιμα Tips! |
Παρακάτω συζητάμε το πώς συνδυάζεται ταξίδι και εγκυμοσύνη, αλλά μοιραζόμαστε και μερικά tips που βοήθησαν στα δικά μας ταξίδια αυτή την ξεχωριστή περίοδο.
ταξίδι και εγκυμοσύνη, χρήσιμα tips εγκυος
8688
post-template-default,single,single-post,postid-8688,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Tips & Tricks

Ταξίδι και εγκυμοσύνη. Χρήσιμα Tips!

Ταξίδι και εγκυμοσύνη

Ταξίδι και εγκυμοσύνη. Χρήσιμα Tips!

Με τον ερχομό του μικρού μας μπόμπιρα ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μας. Το ίδιο έγινε βεβαίως και για τα ταξίδια! Πριν τον ερχομό του παιδιού, προηγείται η εγκυμοσύνη και κατ’ επέκταση τα ταξίδια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρακάτω συζητάμε το πώς συνδυάζεται ταξίδι και εγκυμοσύνη, αλλά μοιραζόμαστε και μερικά tips που βοήθησαν στα δικά μας μακρινά και κοντινά ταξίδια αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Να ταξιδέψω κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Το αν πρακτικά μπορείς να ταξιδέψεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι που θα το συζητήσεις πρώτα με τον γιατρό σου. Η κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή, ενέχει άλλους κινδύνους και το ρίσκο μετακίνησης σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλο, ενώ σε άλλες σχεδόν ανύπαρκτο.. Απαξ και πάρεις το πράσινο φως από τον γιατρό σου, ο επόμενος που θα το αποφασίσει είσαι εσύ! Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις γυναικών που τους προκαλεί πολύ άγχος και καταλήγουν να μην μπορούν να απολαύσουν την όλη κατάσταση. Υπάρχουν άλλες γυναίκες που δεν τους αρέσει καθόλου η ιδέα να αλλάξουν όλες τους τις συνήθειες λόγω μίας φυσιολογικής εγκυμοσύνης. Θα πρέπει λοιπόν να αφουγκραστείς τον εαυτό σου και τι θα σε έκανε να αισθανθείς καλύτερα στο τέλος της ημέρας. Προσωπικά ήθελα να συνεχίσω να ταξιδεύω και να ζω φυσιολογικά με κάποιες προσαρμογές. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε στην Αίγυπτο, το Ουζμπεκιστάν και το Σβάλμπαρντ.

Τι να προσέξω όταν κάνω ένα ταξίδι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα κάνουν το ταξίδι σου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πιο άνετο και πιο ασφαλές. Αυτό που ουσιαστικά έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις τον εαυτό σου υγιή και να μην αρρωστήσεις. Ένας βασικός κανόνας είναι να προσέχεις το φαγητό. Τι εννοούμε; Να αποφεύγεις τα ωμά λαχανικά που μπορεί να μην έχουν πλυθεί καλά, ιδίως σε χώρες και μέρη που δεν φημίζονται για την υγιεινή τους. Για παράδειγμα να αποφεύγεις φρέσκες σαλάτες. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις ψημένα λαχανικά – γιατί έχει σημασία να προλαμβάνεις και τις απαραίτητες φυτικές ίνες για το πεπτικό σου σύστημα. Το ίδιο ισχύει για οτιδήποτε άψητο! Στο ίδιο πλαίσιο αποφεύγεις το street food και προσπαθείς να γευματίσεις σε μέρη με υψηλότερα standard υγιεινής. Και για εμένα σε κάποιες χώρες αυτό ήταν πιο εύκολο, όπως το Σβάλμπαρντ και σε άλλες, όπως στην Αίγυπτο λίγο πιο δύσκολο.

Τι άλλο θα κάνει το ταξίδι σου στην εγκυμοσύνη πιο εύκολο;


Κάτι ακόμη που θα κάνει το ταξίδι σου αυτή την ξεχωριστή περίοδο πιο εύκολο είναι η άνεση χρόνου. Μην ακολουθήσεις ένα πιεσμένο πρόγραμμα. Μιας και κουράζεσαι πιο εύκολα καλό είναι να αποφύγεις τα πολλά χιλιόμετρα, την πολύωρη ορθοστασία και γενικά την ταλαιπωρία. Αν μπορείς να προσθέσεις μερικές μέρες στο ταξίδι σου ώστε να κυλάει πιο ομαλά το πρόγραμμα είναι το ιδανικό. Το ίδιο ισχύει και για την μετάβαση στον προορισμό σου. Επέλεξε πτήσεις που θα είναι βολικές στο transit και δεν θα χρειαστεί να είσαι όλη ημέρα στα αεροδρόμια. Προσωπικά όταν ταξιδέψαμε στο Ουζμπεκιστάν τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης, ταξιδέψαμε μέσω Κωνσταντινούπολης, όπου αποφασίσαμε να κάνουμε στάση και να μείνουμε 3 μέρες για πιο εύκολη μετάβαση. Επίσης, προσθέσαμε 2 παραπάνω μέρες στο ταξιδιωτικό μας πρόγραμμα μόνο και μόνο για να υπάρχει άνεση σε περίπτωση που αισθανθώ κουρασμένη.

Μερικά SOS Tips για το ταξίδι σου στην εγκυμοσύνη.


Αν λοιπόν έχεις μία φυσιολογική εγκυμοσύνη και επιλέξεις να ταξιδέψεις μπορείς να ακολουθήσεις δύο ακόμη συμβουλές για να αισθανθείς πιο άνετη. Η πρώτη είναι να κινηθείς σε μέρη όπου υπάρχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να υπάρχει δηλαδή νοσοκομείο, ή έστω κέντρο υγείας σε κοντινή απόσταση. Για παράδειγμα το να απομονωθείς στα βουνά, ενώ είσαι έγκυος δεν είναι καλή ιδέα αν κάτι πάει στραβά. Μπορείς ωστόσο να κινηθείς πιο άνετα σε πόλεις, όπου υπάρχει νοσοκομείο και γιατροί σε περίπτωση που αισθανθείς αδιαθεσία. Το δεύτερο SOS Tip μας είναι να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλεια! Προσωπικά προτείνουμε σε κάθε ταξίδι να κάνεις ταξιδιωτική ασφάλεια, ανεξαρτήτως αν είσαι έγκυος. Στην κατάσταση αυτή έχεις έναν λόγο παραπάνω.

Δες επίσης: Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό!

Πότε είναι καλύτερα να ταξιδέψω όταν είμαι έγκυος;


Κάτι επίσης που θα πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό σου αλλά και με τον εαυτό σου! Για πολλές γυναίκες οι 3 πρώτοι μήνες είναι οι πιο επίφοβοι και αυτοί που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα, όπως για παράδειγμα οι ναυτίες. Οπότε ίσως να μην είναι ιδανικοί για ταξίδια. Προσωπικά οι καλύτεροι μήνες μου φάνηκαν από τον 4ο έως και τον 7ο . Από εκεί και πέρα αρχίζεις να βαραίνεις, να κουράζεσαι και ίσως καλύτερα να ρίξεις ρυθμούς. Όσον αφορά στις αεροπορικές και το μέχρι πότε επιτρέπεται να ταξιδέψεις με αεροπλάνο αυτό έχει οριστεί στις 32-36 εβδομάδες από την IATA (ανάλογα αν είναι διπλή ή μονή κύηση). Καλό είναι να αποφύγεις να ταξιδέψεις μετά τις 32 εβδομάδες αν δεν είναι ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύσου τον γιατρό σου!

Ελπίζουμε να βρήκες το άρθρο μας χρήσιμο. Για πιο πολλά tips και live ανταποκρίσεις επισκέψου το Instagram μας.