Πως να επιβιώσεις στο πρώτο ταξίδι με την νέα σου σχέση | Yaba Travellers
Τα ταξίδια είναι γεμάτα προκλήσεις,το ίδιο όμως και μία καινούργια σχέση.Στο πρώτο σας ταξίδι μαζί θα ανακαλύψεις πολλά για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.
πρώτο ταξίδι με την νέα σου σχέση
1689
post-template-default,single,single-post,postid-1689,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Πως να επιβιώσεις στο πρώτο ταξίδι με την νέα σου σχέση

Πως να επιβιώσεις στο πρώτο ταξίδι με την νέα σου σχέση

yabatravellers_ebook_sidebar
chania_bank_300x250

Τα ταξίδια είναι γεμάτα προκλήσεις, το ίδιο όμως και μία καινούργια σχέση. Ας πούμε ότι βγαίνεις με κάποιον ή κάποια για λίγο καιρό, περνάτε καλά, διασκεδάζετε και νιώθετε έτοιμοι για το πρώτο σας ταξίδι. Και δεν μιλάμε για κανένα μεγάλο ταξίδι. Ας πούμε για 3-4 μερούλες. Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει άγχος. Άλλωστε είναι το πρώτο σας ταξίδι μαζί και σύντομα θα ανακαλύψεις πολλά περισσότερα για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Είστε έτοιμοι?

Και βέβαια είστε. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα, απλοποιείς τις σκέψεις σου και διαβάζεις τις παρακάτω ιδέες για το πώς να επιβιώσεις στο πρώτο σας ταξίδι και βέβαια να διασκεδάσετε.

Συζητήστε για το budget σας πριν το ταξίδι

Η αλήθεια είναι πως η συζήτηση περί χρημάτων είναι άβολη στην αρχή μιας σχέσης. Όλοι όμως έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο και έχουμε επιβιώσει. Όταν ειδικά υπάρχει και σημαντική απόκλιση εισοδημάτων τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Η δική σου τσέπη μπορεί να αντέχει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, αλλά η νέα σου σχέση να μην μπορεί. Ο πιο εύκολος τρόπος να διαχειριστείς ένα τέτοιο ζήτημα είναι να είστε ειλικρινείς.

Δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε τα πράγματα, απλώς ρίξτε την συζήτηση στο τραπέζι.

Συζήτησε με την νέα σου σχέση τι ποσό μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό το ταξίδι, ή ακόμη καλύτερα πες τι μπορείς να συνεισφέρεις εσύ. Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση. Εμείς για παράδειγμα προτιμάμε να μοιραζόμαστε τα έξοδα. Θα πληρώσω εγώ το δείπνο, θα πληρώσει ο Γιώργος το μεσημεριανό, ή μια ταινία που θα δούμε. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς το ίδιο ποσό! Αν έχεις την δυνατότητα να προσφέρεις παραπάνω, ανέφερε το στο άλλο σου μισό και αν δεν τον/την κάνει να αισθάνεται άβολα απλώς κάνε το. Επίσης, μην περιμένεις από τον άλλο να πληρώνει τα πάντα, ακόμη και αν μπορεί!

Συμβιβαστείτε για να είστε όλοι ικανοποιημένοι

Θέλεις να πας στο μουσείο φυσικής ιστορίας, αλλά το amore θέλει να πάτε στο γήπεδο της Barcelona (με νιώθετε σωστά;).Μπορείτε να τα κάνετε και τα δύο! Μπορεί να μην απολαύσεις το ίδιο την  επίσκεψη στο γήπεδο, ή μπορεί να βαρεθείς στο μουσείο αλλά να θυμάσαι ότι αυτό είναι ένα ταξίδι για δύο! Θα κάνεις και κάτι που θα κάνει χαρούμενο το άλλο άτομο, γιατί το να τον/την βλέπεις χαρούμενο σε ικανοποιεί και εσένα σε ένα βαθμό. Βέβαια ισχύει το ίδιο και για τις δύο πλευρές. Μην είστε ανταγωνιστικοί και εγωιστές.

Το θέμα της τουαλέτας

Βασικά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα προς συζήτηση (αλήθεια είναι!), κυρίως γιατί έχει να κάνει με τα επίπεδα οικειότητας στη σχέση σας και πόσο προετοιμασμένοι είστε. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε (με καταλαβαίνετε νομίζω). Ιδίως όταν ταξιδεύεις μπορείς να μην νιώθεις πολύ άνετα με το θέμα της τουαλέτας. Η αλλαγή περιβάλλοντος, οι αλλαγές στη διατροφή κλπ. Πρόσθεσε στη λίστα το γεγονός ότι ταξιδεύεις με την νέα σου σχέση και ο ιδιωτικός σου χρόνος είναι περιορισμένος. Δεν είσαι έτοιμος για κάποια επίπεδα οικειότητας και αυτό δεν είναι κακό.

Για άλλη μια φορά πιστεύουμε ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να επιβιώσεις  είναι να είσαι ειλικρινής (διακριτικά και όμορφα).

Θέλεις λοιπόν να απομονωθείς στο δωμάτιο για να νιώσεις άνετα και να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις; Ζήτησε ευγενικά από τον/την σύντροφό σου αν θέλει να πάει μία βόλτα, ή να κάτσει στο μπαλκόνι για λίγο και να διαβάσει ένα βιβλίο, να πάρει κανένα τηλέφωνο κλπ. Το έπιασες το υπονοούμενο; Το ίδιο και το νέο σου amore!

Διώξε τις αρνητικές σκέψεις

Όταν κάνουμε κάτι για πρώτη φορά έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε όλα τα αρνητικά σενάρια. Μην το κάνεις. Μην υπεραναλώνεσαι σε σκέψεις, μην υποθέτεις ότι θα βαρεθείς και μην είσαι υπερβολικά αυστηρός/η με την νέα σου σχέση. Το πιθανότερο είναι να είστε και οι δύο αγχωμένοι.

Έχει στο νου σου ότι ο σκοπός του ταξιδιού είναι να διασκεδάσετε, δεν είναι test της σχέσης (εντάξει, δεν είναι μόνο test).

Extra tips Υπάρχει πιθανότητα να ανακαλύψεις πράγματα που δεν σου αρέσουν, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες πιθανότητες να ανακαλύψεις κάτι υπέροχο.
C O U P L E S T R A V E L