Cenote : Τι είναι και ποια αξίζει να επισκεφτείς | Yaba Travellers
Στο Γιουκατάν θα συναντήσεις ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Πρόκειται για φυσικές δεξαμενές νερού, οι οποίες συνδέονται με υπόγεια ποτάμια. Cenote it is!
Cenote Τι είναι και ποια αξίζει να επισκεφτείς
758
post-template-default,single,single-post,postid-758,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Μ Ε Ξ Ι Κ Ο

Cenote : Τι είναι και ποια αξίζει να επισκεφτείς

Cenote : Τι είναι και ποια αξίζει να επισκεφτείς

Στο Μεξικό και συγκεκριμένα στην χερσόνησο του Γιουκατάν θα συναντήσεις ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο , τις cenotes (οι οποίες είναι χιλιάδες)! Πρόκειται για φυσικές δεξαμενές νερού, οι οποίες συνδέονται με υπόγεια ποτάμια. Οι μορφές που παίρνουν είναι διάφορες. Άλλες είναι πιο σπηλαιώδης, άλλες πιο ανοιχτές, όλες όμως έχουν φυσικό νερό. Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι και μικρές, ή και μεγάλες πηγές ζωής, αφού φιλοξενούν πολλούς ζωντανούς οργανισμούς, όπως ψάρια και χελώνες. Στο Γιουκατάν θα βρεις τόσες οπότε σίγουρα θα βρεις την ιδανική cenote για σένα.

Δες τις cenotes που επισκεφθήκαμε!

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

#1 Grande Cenote


Κοντά στο Tulum, στο δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο Coba, θα συναντήσεις την Grande Cenote. Μία αρκετά διάσημη και μεγάλη cenote, η οποία είναι ιδανική και για diving! Στον χώρο υπάρχουν αποδυτήρια και εστιατόριο που σημαίνει ότι μπορείς να χαλαρώσεις εκεί αρκετή ώρα κάνοντας διάλειμμα από τα μακροβούτια και την ανακάλυψη. Σημαντική σημείωση: Πρέπει να κάνεις ντουζ πριν μπεις και να μην φοράς αντηλιακό, όπως σε όλες τις οργανωμένες cenotes.

Κόστος εισόδου: 150 pesos το άτομο (6,5 ευρώ)

#2 Cenote Ik Kil


Μία από τις πιο διάσημες του είδους της που βρίσκεται πολύ κοντά στην Chichen Itza! Το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στον διάσημο αρχαιολογικό χώρο την κάνει αρκετά πολυσύχναστη. Είναι σε στρογγυλό σχήμα και με βάθος 40 μέτρα μπορείς να κάνεις και βουτιές! Ο χώρος είναι πολύ οργανωμένος, με εστιατόριο, χώρο ξεκούρασης και αποδυτήρια.

Κόστος εισόδου: 70 pesos το άτομο (3 ευρώ)

#3 Cenote Suytun


Εντυπωσιακή υπόγεια cenote κοντά στην πόλη του Valladolid. Μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη για κολύμπι αλλά αξίζει να την δεις. Αν την πετύχεις γεμάτη κάνει λίγο υπομονή να φύγουν τα group, αλλιώς πήγαινε πρωί. Επίσης, οργανωμένη με όλα τα απαραίτητα. Σημείωση: Αν θες να κολυμπήσεις πρέπει να φορέσεις σωσίβιο.

Κόστος εισόδου: 6 ευρώ το άτομο

 

Δες επίσης : Πώς να ταξιδέψεις τον ΚΟΣΜΟ με έναν ελληνικό μισθό

#4 Cenote Zaci


Μία από τις αγαπημένες μας cenotes, αν και μετά την επίσκεψη μας εκεί μας έκλεψαν! Πιο απλή από τις άλλες, ανοργάνωτη και μέσα στην πόλη του Valladolid. Μπορείς να κάνεις ελεύθερα βουτιές, ή απλά να απολαύσεις το κολύμπι σου μία ζεστή μέρα. Αν επισκεφθείς, ή μείνεις το Valladolid αξίζει να την επισκεφθείς.

Κόστος εισόδου: 1,5 ευρώ το άτομο

#5 Cenote Azul (Bacalar)


Μεγάλη σαν λίμνη δεν σου δίνει πολύ την αίσθηση της cenote αλλά είναι ένας ωραίος χώρος χαλάρωσης. Αν μένεις στο Tulum, όπως εμείς είναι 3 ώρες οδήγηση. Έχει ενδιαφέρον το ότι συνορεύει με την λιμνοθάλασσα του Bacalar και οι εικόνες από ψηλά είναι μαγικές.  Είναι οργανωμένη και ιδανική για ένα δροσερό μπάνιο, χωρίς πολύ κόσμο. Κόστος εισόδου: 5 ευρώ το άτομο.

Στο Γιουκατάν υπάρχουν πάνω από 6.000 cenotes! Οπότε όταν βρεθείς σε αυτά τα μέρη του Μεξικό μην παραλείψεις να κάνεις μια βουτιά, ή ακόμη και μία κατάδυση!

Δες τώρα και το βίντεο!!

YABA TRAVEL TIPS

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ

8-10 ΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

+1000/ΑΤΟΜΟ

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ - VISA ON ARRIVAL

ΟΧΙ