Ανακαλύπτοντας τις τοποθεσίες του Game of Thrones στο Ντουμπρόβνικ | Yaba Travellers
Το Ντουμπρόβνικ πέρα από σούπερ ρομαντικός και αναγεννησιακός προορισμός είναι και ένα από τα μέρη όπου έγιναν γυρίσματα για την σειρά Game of Thrones.
Game of Thrones στο Ντουμπρόβνικ
712
post-template-default,single,single-post,postid-712,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Κ Ρ Ο Α Τ Ι Α

Ανακαλύπτοντας τις τοποθεσίες του Game of Thrones στο Ντουμπρόβνικ

Ανακαλύπτοντας τις τοποθεσίες του Game of Thrones στο Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ πέρα από σούπερ ρομαντικός και αναγεννησιακός προορισμός είναι και ένα από τα μέρη όπου έγιναν γυρίσματα για την σειρά Game of Thrones.  Αν είσαι fan, που μάλλον είσαι για να διαβάζεις αυτό το άρθρο θα καταλάβεις τον ενθουσιασμό μου που βρέθηκα στο King’s Landing και όχι μόνο! Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σου όλα τα γνώριμα τηλεοπτικά σημεία και πώς είναι στην πραγματικότητα.

Το παλαιό λιμάνι του Ντουμπρόβνικ αλλά και η παλαιά πόλη χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον για σκηνές του τηλεοπτικού King’s Landing.Τα μεσαιωνικά τείχη και η αναγεννησιακή ατμόσφαιρα το καθιστούν άλλωστε ιδανικό. Ωστόσο, γυρίσματα στο Ντουμπρόβνικ δεν έγιναν μόνο για την πρωτεύουσα του Game of Thrones, Westeros αλλά και για το Qarth και το Slaver’s Bay.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Τα σκαλιά της «ντροπής»


Όλοι θυμούνται την «τιμωρία» της Cersei και το γυμνό περπάτημα της ντροπής στην πόλη. Μάντεψε που βρίσκονται αυτά τα σκαλιά! Που αλλού; Στην παλιά πόλη του Ντουμπροβνικ! Και βέβαια πήρα θέση για φωτό.

 

 

 

Ψάχνοντας τους δράκους στον οίκο των αθανάτων


Αναβιώνοντας την αγωνία της «μάνας» Daenerys Targaryen που έψαχνε τους δράκους της στον πύργο χωρίς είσοδο. Ο πύργος αυτός στη πραγματικότητα είναι ο Minceta Tower και βρίσκεται πάνω στα παλαιά τείχη του Ντουμπρόβνικ.

 

 

 

Το Red Keep, ή απλώς έξω από τα τείχη του King’s Landing


Το Red Keep, όπως θα θυμάστε κάποιο είναι η κατοικία του βασιλιά των Andals και των Πρώτων Ανθρώπων (πλέον της Cersei) και έχει θέα το Blackwater Bay. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το κάστρο Lovrijenac, λίγο «πειραγμένο»!

 

 

 

Το Qarth βρίσκεται στο νησάκι Lokrum


Απέναντι από το Ντουμπρόβνικ βρίσκεται το νησάκι Lokrum. Οι κήποι του νησιού αυτού αποτέλεσαν σε ένα βαθμό το τηλεοπτικό Qarth. Για να σου θυμίσω, το Qarth είναι παραθαλάσσια πόλη του Essos και πολύ ισχυρό λιμάνι. Εκεί έφτασε εξαντλημένη η Daenerys Targaryen με το καλασάρ της και την υποδέχθηκαν οι «13».

Όταν ο Tyrion και o Varys οργάνωναν την άμυνα του King’s Landing


Στην πραγματικότητα αγνάντευαν το κάστρο του Lovrijenac!

 

 

 

 

 

 

Ο Θρόνος και το μουσείου του Game of thrones


Στο νησί Lokrum και πιο συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Βενέδικτου θα βρεις το μουσείου του Game of thrones, με αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γυρίσματα της σειρά, καθώς βεβαίως και τον Θρόνο! Μάθε περισσότερα για το Αναγεννησιακό Ντουμπρόβνικ!

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

3-5 ΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

+300/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ