Επίσκεψη στα εξωπραγματικά Μετέωρα | Yaba Travellers
Γιγάντιοι βράχοι με ύψος που φτάνει τα 2,000 μέτρα.Τα Μετέωρα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.
Επίσκεψη στα Μετέωρα
571
post-template-default,single,single-post,postid-571,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Επίσκεψη στα εξωπραγματικά Μετέωρα

Επίσκεψη στα εξωπραγματικά Μετέωρα

Πλησιάζοντας τα Μετέωρα για πρώτη φορά δεν μπορείς να μην κοιτάξεις με δέος το εξωπραγματικό τοπίο. Γιγάντιοι βράχοι με ύψος που φτάνει τα 2,000 μέτρα, στέκονται περήφανοι στην Πεδιάδα της Θεσσαλίας. Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο είναι τα μοναστήρια που υπάρχουν σε κάποιες από τις κορυφές αυτών των γιγάντιων βράχων. Τον 16ο αιώνα υπήρχαν 24 μοναστήρια που λειτουργούσαν. Σήμερα υπάρχουν μόνο 6 ενεργά μοναστήρια που φιλοξενούν μοναχούς και μοναχές. Όλο αυτό το σκηνικό είναι τόσο σουρεαλιστικό που σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη! Τα Μετέωρα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Πώς να πας


Με το αμάξι είναι περίπου 4 ώρες οδήγηση από Αθήνα. Βάλε λοιπόν το GPS σου και Hit the road Jack!Αν μόλις προσγειώθηκες στην Αθήνα πήγαινε προς τον Σταθμό Λαρίσης με το μετρό και πάρε το τρένο για Καλαμπάκα. Η Καλαμπάκα είναι 5 λεπτά οδήγηση μέχρι τα Μετέωρα. Άλλη εναλλακτική είναι με το λεωφορείο από τον σταθμό του Κηφισού μέχρι τα Τρίκαλα. Από εκεί παίρνεις άλλο λεωφορείο για Καλαμπάκα.

Που να μείνεις


Αν θέλεις να ξυπνήσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου ακριβώς κάτω από τα Μετέωρα, τότε κλείσε ένα δωμάτιο στο Καστράκι. Παραδοσιακά σπίτια από τον 20 αιώνα, μαζί με καινούργια σε μία εναρμονισμένη αρχιτεκτονική συνθέτουν ένα όμορφο χωριό. Αν θέλεις μία μεγαλύτερη πόλη μείνε στην Καλαμπάκα. Υπάρχουν περισσότερα μαγαζιά και είναι μόλις 5’ λεπτά από τα Μετέωρα.

 

 

Τα Μοναστήρια


Η ακριβής ημερομηνία που ξεκίνησε η καθιέρωση των μοναστηριών δεν είναι γνωστή. Οι πρώτοι ερημίτες μοναχοί βρέθηκαν στους γιγάντιους βράχους γύρω στον 9ο αιώνα. Στην μεγαλύτερη ακμή των βυζαντινών μοναστηριών υπήρχαν 24 ενεργά μοναστήρια (τον 16ο αιώνα). Σήμερα μόνο 6 από αυτά είναι ενεργά. Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλου Μετεώρου, η Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, η Ιερά Μονή Ρουσάνου και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά. Οι μοναχοί και οι μοναχές που φιλοξενούνται στα μοναστήρια σήμερα είναι περίπου 66.

Συμβουλές για την επίσκεψή σου στα μοναστήρια


Κάθε μοναστήρι έχει συγκεκριμένες ώρες για το κοινό. Συνήθως είναι 09.00-15.00, αλλά σε κάθε περίπτωση επιβεβαίωσε το πριν την επίσκεψή σου διότι διαφέρουν. Επίσης, οι ώρες αυτές αλλάζουν το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Προτείνουμε να πας νωρίς (γύρω στις 10.00) για να αποφύγεις ενδεχόμενα πλήθη, ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Το ντύσιμο σου να είναι συντηρητικό και αν είσαι κοπέλα να φοράς μακριά φούστα. Αν δεν έχεις σε κάποια μοναστήρια μπορείς να δανειστείς στην είσοδο.

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

2-3 ΜΕΡΕΣ

ROADTRIP

+200/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ