Πως να περάσεις ένα ρομαντικό 24ωρο στα Χανιά | Yaba Travellers
Ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς εντός Ελλάδος είναι τα Χανιά. Διάβασε πώς να περάσεις ένα ρομαντικό 24ωρο στα Χανιά.
ρομαντικό 24ωρο στα Χανιά
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Πως να περάσεις ένα ρομαντικό 24ωρο στα Χανιά

Πως να περάσεις ένα ρομαντικό 24ωρο στα Χανιά

Ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς εντός Ελλάδος είναι τα Χανιά. Η αδυναμία μας για την Κρήτη είναι γνωστή μιας και είναι το νησί μας! Βάλε στην άκρη όμως την όποια προκατάληψη (θετική) έχουμε εμείς προς το μέρος αυτό και άδραξε την ευκαιρία να περάσεις ένα ρομαντικο 24ωρο στα Χανια. Γιατί πραγματικά αξίζει! Μαγαζιά «θησαυροί» και μια παλιά πόλη με ιδιαίτερη αίγλη.

Παρακάτω σου παραθέτουμε την άποψη μας και τις επιλογές μας για ένα ρομαντικο 24ωρο στα Χανια. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά και μέρη που αξίζουν την επίσκεψή σου ασχέτως με το αν αναφέρονται σε αυτό το άρθρο ή όχι.

Ξεκινάμε λοιπόν;!

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Πρωινή βόλτα στο ενετικό λιμάνι


Ξεκινάμε με κάτι κλασσικό αλλά αγαπημένο. Πρωινή βόλτα στο πανέμορφο ενετικό λιμάνι! Χαλαρό περπάτημα κατά μήκος του λιμανιού χαζεύοντας τα μαγαζιά και το ελαφρύ κυματάκι που σκάει στο πλακόστρωτο. Τι άλλο θέλει το μάτι για να γαληνέψει;! Αν είστε πρωινοί τύποι θα απολαύστε την ηρεμία σας ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Κάντε ένα διάλειμμα για φωτογραφία στον ενετικό φάρο. Ναι ναι κλασσικό, αλλά μεταξύ μας τώρα όλοι δεν θα σταματούσαμε;!

Καφέ στο «Παλλάς»


Μετά την πρωινή βόλτα στο λιμάνι κατευθύνσου προς το «Παλλάς» για ένα απολαυστικό καφεδάκι. Το αναπαλαιωμένο κτίριο όπου φιλοξενείται το μαγαζί βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο προσφέροντας άπλετη θέα στο λιμάνι. Αν ο καιρός είναι καλός κάθισε έξω και απόλαυσε την «περατζάδα». Αν βρεθείς εκεί τους χειμερινούς μήνες ανέβα στον 1ο όροφο και «πιάσε» παράθυρο. Πέρα από καφέ, το «Παλλάς» μας αρέσει και για βραδινό ποτάκι.

Γεύμα στις «Γλωσσίτσες»


Λίγα μέτρα παρακάτω πάλι στο λιμάνι θα βρείτε τις «Γλωσσίτσες». Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα ρομαντικο 24ωρο στα Χανια, οπότε δεν βάζουμε καθόλου την λέξη ταλαιπωρία στο πρόγραμμα. Μικρές αποστάσεις  που να καλύπτονται με τα πόδια ώστε να μην χρειαστείτε ούτε αμάξι! Το συγκεκριμένο μαγαζί που λες το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές και πάντα προτιμούμε την «θαλασσινή» κουζίνα του (δεν έχουμε δοκιμάσει τα κρεατικά).  Αγαπημένα πιάτα είναι τα μύδια τα αχνιστά και ο σολομός με το πατέ λεμονιού, που είναι ορεκτικό. Συνδυάσετε με κάποια από τις ποικιλίες χύμα κρασί και καλή όρεξη!

Για γλυκό στην «Σκέτη γλύκα»


Σε ένα μικρό στενάκι στην παλιά πόλη, 5-10 λεπτά με τα πόδια από τις «Γλωσσίτσες» θα βρεις ένα μαγαζάκι κυριολεκτικά «Σκέτη Γλύκα»! Ένα ρομαντικο 24ωρο στα Χανια δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει γλυκά. Και τι γλυκά! Μους καφέ, τάρτα λεμονιού (εξαιρετική) και macarons με ιδιαίτερες γεύσεις, όπως blue cheese.

Η εξυπηρέτηση άψογη και  η αισθητική πολύ cute. Μπορείς να διαλέξεις μεγάλη ποικιλία από γλυκά και να τα συνδυάσεις με ένα καφεδάκι. Μιας και πρόκειται για ζαχαροπλαστείο – καφέ μπορείς να πάρεις μαζί σου μερικά γλυκά ακόμη και για το σπίτι.

 

 

 

Διαμονή στο «Monastery Estate Venetian Harbor Boutique Hotel»


Πώς να κλείσεις ένα ρομαντικο 24ωρο στα Χανια ; Με μία διαμονή στο couples friendly Monastery Estate Venetian Harbor Boutique Hotel. Ξεκούραση στο δωμάτιο, ταινία στην τηλεόραση, ή χαλάρωση στο τζακούζι στην ιδιωτική σου ταράτσα χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα! Και μετά από έναν αναζωογονητικό ύπνο πρωινό στο κρεβάτι, μερικές τελευταίες αγκαλιές και back to base ανανεωμένοι!

 

Note: Το παραπάνω άρθρο δεν είναι διαφημιστικό. Γράφουμε την προσωπική μας άποψη και προτιμήσεις.

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

1-2 ΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΛΟΙΟ

+100/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ