Ταξίδι στο Μπελίζ. Όσα πρέπει να ξέρεις! |
Το Μπελίζ είναι μία χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η οποία «βρέχεται» από την Καραϊβική. Ένα ταξίδι στο Μπελίζ συνδυάζει φύση, island life και Mayan Ruins.
Ένα ταξίδι στο Μπελίζ. Όσα πρέπει να ξέρεις!
8528
post-template-default,single,single-post,postid-8528,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
ΜΠΕΛΙΖ

Ταξίδι στο Μπελίζ. Όσα πρέπει να ξέρεις!

Μπελιζ

Ταξίδι στο Μπελίζ. Όσα πρέπει να ξέρεις!

Το Μπελίζ είναι μία χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η οποία «βρέχεται» από την Καραϊβική. Και παρόλο που δεν είναι τόσο ξακουστή όσο το γειτονικό Μεξικό, τουλάχιστον σε εμάς τους Ευρωπαίους, αξίζει να μπει στην λίστα σου. Ένα ταξίδι στο Μπελίζ συνδυάζει φύση, island life και Mayan Ruins. Επίσης, επειδή πρόκειται για σχετικά μικρή χώρα συνδυάζεται ωραία με ένα ταξίδι στην Γουατεμάλα ή και το Μεξικό με τα οποία συνορεύει.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Που βρίσκεται το Μπελίζ και πώς πας;


Το Μπελίζ όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου μας βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική και συνορεύει με το Μεξικό και την Γουατεμάλα. Ανατολικά «βρέχεται» από την Καραϊβική. Η πρωτεύουσα της σήμερα είναι το Belmopan, παρόλο που κάποτε ήταν η Πόλη του Μπελίζ, η οποία είναι και η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας. Ενδιαφέρον έχει το ότι παρόλο που έγινε ανεξάρτητη από τους Βρετανούς το 1981, επίσημη γλώσσα παραμένει η αγγλική την οποία μιλάνε ευρέως σε αντίθεση με άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Για πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι στο Μπελίζ θα πας είτε χερσαία από το Μεξικό, ή την Γουατεμάλα (όπως πήγαμε εμείς), είτε αεροπορικώς σε κάποια από τις πτήσεις που προσγειώνονται στην Πόλη του Μπελίζ. Αρκετές αεροπορικές συνδέσεις υπάρχουν από Αμερική.

Πότε να πας ένα ταξίδι στο Μπελίζ;


Στο Μπελίζ υπάρχει η ξηρή περίοδος, η βροχερή περίοδος και η περίοδος των μουσώνων. Πάντα με τον καιρό τα πράγματα είναι λίγο υποκειμενικά, αλλά ας δούμε ποια περίοδος ενδείκνυται για τι. Η ξηρή περίοδος ξεκινάει τέλη Νοέμβρη και φτάνει μέχρι Απρίλη. Είναι η πιο δημοφιλής περίοδος μιας και στατιστικά έχει τις λιγότερες βροχές. Αυτό σημαίνει περισσότερες πιθανότητες για τροπικές μέρες με ηλιόλουστο καιρό αλλά συνάμα σημαίνει και πολλά πλήθη με λίγο υψηλότερες τιμές! Η βροχερή περίοδος ξεκινάει περίπου τον Μάιο μέχρι Νοέμβρη και στο ενδιάμεσο περιλαμβάνει και την περίοδο των μουσώνων, όπου μπορεί να υπάρξουν τυφώνες. Η περίοδος αυτή είναι συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Οκτώβρη. Την βροχερή περίοδο συνήθως υπάρχει κάποια τροπική απογευματινή καταιγίδα, ενώ την περίοδο των μουσώνων τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα. Εμείς ταξιδέψαμε τον Ιούλιο για περίπου 10 ημέρες και δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα με τον καιρό. Οι μέρες ήταν ηλιόλουστες, τουλάχιστον στα νησιά! Το πιθανότερο σε ένα ταξίδι στο Μπελίζ να χρειαστείς τόσο μαγιό, όσο και αδιάβροχο.

Δες επίσης: Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό!

Είναι ασφαλές ένα ταξίδι στο Μπελίζ;


Η ερώτηση που κάνουν αρκετοί ταξιδευτές! Σύμφωνα με τα UK και τα US warnings το Μπελίζ έχει υψηλό δείκτη εγκληματικότητας και είναι avoid to travel ή travel with caution. Τα warnings αυτών των χωρών είναι κοινά για πάρα πολλές χώρες που αν τις επισκεφθείς θα αντιληφθείς ότι υπάρχει μία σημαντική δόση υπερβολής. Μπορείς να επισκεφθείς με ασφάλεια πολλές από αυτές τις χώρες, όπως το Μπελίζ και να περάσεις υπέροχα όπως εμείς! Καλό είναι να αποφύγεις κάποιες περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, ή να είσαι πιο προσεκτικός στις μετακινήσεις σου σε αυτά τα μέρη (όπως την Πόλη του Μπελίζ). Αν χρησιμοποιείς την κοινή λογική και αποφεύγεις κάποιες κινήσεις, όπως το να κυκλοφορείς μόνος σου βράδυ, ή με πράγματα μεγάλης αξίας σε εμφανή σημεία θα είσαι μια χαρά. Άλλωστε πιθανότητα να σε κλέψουν άλλωστε υπάρχει παντού. Τα πιο ασφαλή μέρη, όπου υπάρχουν και facilities θεωρούνται το Ambergris Caulker, το Caye Caulker, η Placencia και το Corozal. Εμείς περάσαμε τον χρόνο μας στο Caye Caulker.

Internet, συνάλλαγμα και γλώσσα.


Αυτό που θα διαπιστώσεις σε ένα ταξίδι στο Μπελίζ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Αμερικής είναι ότι μιλάνε Αγγλικά! Κάποτε το Μπελίζ ήταν αγγλική αποικία και παρόλο που κέρδισε την ανεξαρτησία του το 1981, η αγγλική γλώσσα έμεινε. Όσον αφορά στο internet υπάρχει wifi σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά μπορείς πάντα να προμηθευτείς μία τοπική SIM με GB για να κινηθείς πιο εύκολα. Μπορείς να αγοράσεις κάρτα από κάποιον provider στο αεροδρόμιο του Belize. Το κόστος είναι γύρω στα 20 δολάρια, αλλά υπάρχουν διαφορετικά πακέτα να δεις. Εμείς προμηθευτήκαμε τοπικές SIM όταν φτάσαμε στο Caye Caulker. Το τοπικό νόμισμα είναι το δολάριο του Belize, που έχει την μισή αξία του Αμερικάνικου. Σε πολλά μέρη δέχονται και Αμερικάνικα δολάρια. Μπορείς να κάνεις ανάληψη με την κάρτα σου από το ATM της τράπεζας εύκολα, γρήγορα και χωρίς μεγάλες προμήθειες.