Τι να κάνεις στην Χίο. | Yaba Travellers
Η Χίος είναι αρχοντικό νησί, με πλούσια ιστορία και μοναδικά προϊόντα όπως την διάσημη μαστίχα. Πάμε να δούμε τι να κάνεις στην Χίο το καλοκαίρι;
Τι να κάνεις στην Χίο.
2363
post-template-default,single,single-post,postid-2363,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ε Λ Λ Α Δ Α

Τι να κάνεις στην Χίο.

Τι να κάνεις στην Χίο.

Έχοντας επισκεφθεί την Χίο στο παρελθόν, με αμυδρές αναμνήσεις λόγω της μικρής μας ηλικίας η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε εκεί μας γέμισε ενθουσιασμό. Θα το καταλάβεις και από τον οδηγό μας για το τι να κάνεις στην Χίο. Αρχοντικό νησί, με πλούσια ιστορία και ευλογημένα μοναδικά προϊόντα όπως την διάσημη μαστίχα. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Discover Greece, βρεθήκαμε στην Χίο (και έπειτα στην Λήμνο) για να ανακαλύψουμε λίγη ακόμη από την ομορφιά του Βορείου Αιγαίου. Είδαμε, ζήσαμε και γράψαμε για όλα αυτά που μας άρεσαν και θα σου προτείναμε να δεις και εσύ, σαν βρεθείς στο νησί της Χίου.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Περιήγηση στον Κάμπο


Τι να κάνεις στην Χίο; Να επισκεφθείς τον διάσημο Κάμπο. Νότια του νησιού που λες ,υπάρχει αυτή η γεμάτη δέντρα και περιβόλια  πεδιάδα, με «κρυμμένα» αρχοντικά και μυρωδιές από τα εσπεριδοειδή να σκάνε από κάθε γωνία.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόκειται για το πιο γόνιμο έδαφος του νησιού.  Στον Κάμπο θα απολαύσεις απογευματινές βόλτες  και στιγμές ξεγνοιασιάς.

Extra info: Εμείς απολαύσαμε αυτή την υπέροχη βόλτα παρέα με τα παιδιά από το Chios Alios που προσφέρουν πρωτότυπα tour.

Επίσκεψη στα Μαστιχοχώρια


Μετά λοιπόν από την must επίσκεψη στο μουσείο της μαστίχας οφείλεις στον εαυτό σου μία περιήγηση στα Μαστιχοχώρια. Τι να κάνεις στην Χίο; Να επισκεφθείς δύο από τα πιο διάσημα χωριά, το Πυργί και τα Μεστά. Γραφικά και πανέμορφα. Το Πυργί με την ζωντανή πλατεία του και τα «ξυστά» (ασπρόμαυρα μοτίβα στους τοίχους των σπιτιών) και τα Μεστά που θυμίζουν καστροπολιτεία, με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Ωστόσο, τα μαστιχοχώρια είναι 24 στον αριθμό και το καθένα έχει την δική του ομορφιά και αισθητική. Όλα όμως έχουν ένα κοινό από τα παλιά. Την καλλιέργεια της μαστίχας.

Extra tip: Να επισκεφθείς τον Πυργί το απογευματάκι και να απολαύσεις ένα καφεδάκι στην πλατεία του χωριού. Στα Μεστά να δοκιμάσεις λουκουμάδες στον Κανέλλο.

Ανακαλύπτοντας την μαστίχα στο Μουσείο Μαστίχας


Μία επίσκεψη που αξίζει να μπει στην λίστα σου με το τι να κάνεις στην Χίο, ή καλύτερα μία «περιήγηση» στα μυστήρια και την γοητεία της μαστίχας. Ένα προϊόν που παράγεται αποκλειστικά στο νησί, παρόλο που έχουν γίνει απόπειρες ευδοκίμησης του και αλλού.  Πέρα λοιπόν από τα εδέσματα με μαστίχα, ή και την φυσική μαστίχα που θα δοκιμάσεις στην Χίο, μην παραλείψεις να επισκεφθείς και το σύγχρονο μουσείο! Θα μάθεις για την διαδικασία της καλλιέργειας, της διαχείρισης, για την ιστορία της αλλά και τα προϊόντα της μαστίχας.  Μάλιστα υπάρχει και υπαίθρια έκθεση όπου μπορείς να δεις το δέντρο (θάμνο) και τα περίφημα «δάκρυα» της μαστίχας.

Extra info: Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ και αξίζει και με το παραπάνω. Το μουσείο βρίσκεται στο Πυργί.

Ηλιοβασίλεμα στους Ανεμόμυλους


Ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Χίου είναι οι Μύλοι στην περιοχή Ταμπάκικα. Χτίστηκαν τέλη 19ου με αρχές 20ου αιώνα και εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των βυρσοδεψείων της περιοχής. Οι μύλοι δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία αλλά το σημείο είναι  ανοιχτό για το κοινό. Οπότε πάρε την φωτογραφική σου και απαθανάτισε το όμορφο ηλιοβασίλεμα με φόντο τους γραφικούς πέτρινους Μύλους και την θάλασσα.

 

Δες επίσης : Πώς να ταξιδέψεις τον ΚΟΣΜΟ με έναν ελληνικό μισθό

Βουτιά στην παραλία Μαύρα βόλια


Μία ξεχωριστή παραλία για να δροσίσεις το κορμί σου! Η παραλία Μαύρα βόλια, όπως λέει και το όνομα, έχει ολόμαυρα βότσαλα αποτέλεσμα έκρηξης ηφαιστείου στην αρχαιότητα. Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν είναι μοναδικής ομορφιάς. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Εμπορειός και χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο παραλίες με ίδια χαρακτηριστικά. Είναι αρκετά μεγάλες με αποτέλεσμα να μην νιώθεις στριμωγμένος ακόμη και τον Αύγουστο! Τι να κάνεις στην Χίο λοιπόν;  Μία αναζωογονητική βουτιά, στα κρύα και βαθιά νερά της παραλίας!

Extra info: Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε εξοπλίσου με δική σου ομπρέλα. Υπάρχει ένα μικρό beach bar για νερά, αναψυκτικά κλπ.

Χωριό Λαγκάδα


Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς ταβερνάκι δίπλα στην θάλασσα δεν γίνεται. Η Λαγκάδα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό μισή ώρα από την πόλη της Χίου. Εμείς βρεθήκαμε εκεί με σκάφος κατευθείαν από το νησάκι Οινούσσες, ωστόσο πας πολύ εύκολα και με αυτοκίνητο. Μάλιστα, μπορείς να δεις απέναντι τις Οινούσες! Εμείς περάσαμε ένα μεσημεράκι στην ταβέρνα  « Ο Πασσάς», δοκιμάζοντας εξαιρετικούς ψαρομεζέδες!

 

Βόλτα στον μεσαιωνικό Ανάβατο


Ο Ανάβατος είναι ένα μεσαιωνικό χωριό, σχεδόν εγκαταλελειμμένο, που στέκεται περήφανο πάνω σε έναν απόκρημνο λόφο. Αυτό το σκηνικό από μόνο του σε καλεί να το δεις από κοντά. Η σημασία του ονόματος υποδηλώνει την δυσπρόσιτη τοποθεσία του οικισμού. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος μιας και αποτελεί τυπικό δείγμα μεσαιωνικής οχύρωσης και αρχιτεκτονικής. Οπότε αξίζει να συμπεριληθεί στην λίστα σου με το τι να κάνεις στην Χίο!

Παραλία Τραχήλι


Στην δυτική πλευρά της Χίου βρίσκεται μια μαγευτική παραλία για τους λάτρεις της ησυχίας και της απομόνωσης. Η παραλία Τραχήλι! Παρόλο που φτάσαμε αργά το απόγευμα, τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας μας μάγεψαν. Μέσα σε ένα κόλπο, με ένα μικρό λόφο να την «προστατεύει» από την μία πλευρά και ένα μικρό πύργο να στέκεται στην μέση αποτελεί ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές ψυχές. Όταν λοιπόν με το καλό κάνεις ένα ταξίδι στην Χίο, μην παραλείψεις να την επισκεφθείς.

Extra tip: Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε να κρατάς μαζί σου τα απαραίτητα αν περάσεις πολύ ώρα εκεί.

Last but not least


Ένα ταξίδι στην Χίο θα σε αφήσει με όμορφες αναμνήσεις και κέφι για να ξαναγυρίσεις. Εξαιρετική επιλογή ιδίως για ζευγάρια και οικογένειες! Τι να κάνεις στην Χίο, αν έχεις περισσότερο χρόνο να διαθέσεις; Μην παραλείψεις μία επίσκεψη στην παραλία «Γιόσωνας» για βουτιές και δροσιστικά κοκτέιλ, μία επίσκεψη στις Οινούσσες και το ναυτικό μουσείο αλλά και μία βόλτα στο χωριό Όλυμποι και στον Άγιο Ισίδωρο!

Έχεις απορίες για το ταξίδι σου για την Χίο; Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

 

Δες περισσότερες εικόνες & stories στο Instagram μας!

YABA TRAVEL TIPS

ΜΑΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

4-5 ΜΕΡΕΣ

ΚΑΡΑΒΙ - ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

+400/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ