Ανακαλύπτοντας την γραφική Κεφαλού της Σικελίας | Yaba Travellers
Σας ταξιδεύουμε στην υπέροχη Κεφαλού της Σικελίας, ένα μέρος όπου η ιστορία και η αρχιτεκτονική συναντούν το απόκοσμο φυσικό περιβάλλον.
Κεφαλού της Σικελίας
683
post-template-default,single,single-post,postid-683,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Ι Τ Α Λ Ι Α

Ανακαλύπτοντας την γραφική Κεφαλού της Σικελίας

Ανακαλύπτοντας την γραφική Κεφαλού της Σικελίας

Ίσως να ακούς αυτό το όνομα για πρώτη φορά, αλλά σίγουρα όχι για τελευταία. Σας ταξιδεύουμε στην υπέροχη Κεφαλού της Σικελίας. Ένα μέρος όπου στο πέρασμα του χρόνου, η ιστορία και η αρχιτεκτονική της πόλης αποτυπώθηκε σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Πλησιάζοντας με το τρένο από το Παλέρμο, την προσοχή μας τράβηξε ο επιβλητικός βράχος ακριβώς πίσω από την πόλη. Τα κύματα της θάλασσας να ακουμπούν στη κυριολεξία τα σπίτια της παλιάς πόλης και το όλο θέαμα να φαντάζει απόκοσμο.

Πώς πας : Με τρένο από Παλέρμο (συχνά δρομολόγια), ή αυτοκίνητο (45-60 λεπτά)

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Τι σε περιμένει λοιπόν στην Κεφαλού;!
Μεσαιωνικά σοκάκια


Η λέξη γραφικά δεν απεικονίζει την πραγματική εικόνα για τα σοκάκια της Κεφαλού. Πέτρινα σοκάκια από τον 5οαιώνα π.Χ. σε κάνουν να θέλεις να περιπλανηθείς σε όλη τη παλιά πόλη. Περπατώντας θα ανακαλύψεις  αρχαία μνημεία και ναούς, Σικελούς να παίζουν κιθάρα μέσα στα μαγαζιά τους και νεοκλασικά σπίτια με τις παραδοσιακές μπουγάδες στα μπαλκόνια. Και το κερασάκι στην τούρτα, όλα τα στενά δρομάκια καταλήγουν στη θάλασσα!

O Καθεδρικός ναός «Duomo di Cefalu»


Καθώς περπατούσαμε στη βροχή με σκουφάκια στο κεφάλι, κουκούλες και ομπρέλα, μας τράβηξε την προσοχή ένας περίτεχνος, τεράστιος ναός. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Κεφαλού. Η ιστορία λέει ότι ο βασιλιάς Roger ΙΙ της Σικελίας βρέθηκε σε μια καταστροφική καταιγίδα υποσχόμενος στον εαυτό του ότι αν επιβιώσει θα κτίσει μια εκκλησία. Το 1131 λοιπόν ξεκίνησε να κτίζει ένα ναό όπου μέχρι σήμερα αντανακλά ελληνικές, αραβικές και λατινικές επιρροές. Παρόλο που το εσωτερικό του ναού δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ( ελεύθερη είσοδος), ο βασιλιάς κόσμησε την πόλη με το εξωτερικό του ναού.

Η παραλία από cart postal


Παρόλο που η Κεφαλού είναι προορισμός τεσσάρων εποχών, ένα καλοκαιρινό διήμερο θα σε μαγέψει. Δυο παράλιες με την παλιά πόλη να τις χωρίζει. Στη μικρή παραλία θα βρεις μικρά χρωματιστά καραβάκια στην άμμο, με  τα σπίτια της παλιάς πόλης στην πλάτη σου και τη μεσόγειο μπροστά σου. Η εικόνα αυτή απεικονίζει ένα μοναδικό σουρεαλιστικό τοπίο.

Το υπέροχο φαγητό


Η Ιταλία είναι γνωστή για την κουζίνα της. Η Σικελία ιδίως έχει τα πρωτεία! Αν έχεις διαβάσει το άρθρο μας για το σισιλιάνικο φαγητό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, θα καταλάβεις. Εξαιρετικό φαγητό με ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο βρήκαμε στο “Galleria”. Ωστόσο, έχει πολλά εστιατόρια με αξιοπρεπές φαγητό. Προσοχή, το χειμώνα αρκετά από αυτά είναι κλειστά, ή λειτουργούν μόνο το βράδυ!

H εκκλησία του Αγίου Στεφάνου


Γραφική εκκλησία με υπέροχο μπαρόκ στυλ, μέσα στην Piazza Giovani . Προσεγμένα λουλούδια κοσμούν το εξωτερικό, ενώ παγκάκια στην πλατεία σε περιμένουν να ξαποστάσεις.

 

Δες επίσης : Πώς να ταξιδέψεις τον ΚΟΣΜΟ με έναν ελληνικό μισθό

 

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

1 ΜΕΡΑ

ROADTRIP

+100/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ