5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την πτήση σου | Yaba Travellers
Το να χάσεις τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα όταν βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη κατάσταση.
πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την πτήση σου
1067
post-template-default,single,single-post,postid-1067,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την πτήση σου

5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την πτήση σου

yabatravellers_ebook_sidebar
yabatravellers_ebook_sidebar

Κάνε αντίγραφα των ταξιδιωτικών σου εγγράφων

Έχεις πακετάρει τα πράγματά σου, το διαβατήριο, την ταυτότητα και όλα τα υπόλοιπα χαρτιά, όπως βίζες κλπ. Ωραία. Τώρα σκάναρε τα όλα και σώσε τα στο τηλέφωνό σου, ή το tablet που θα κρατάς μαζί σου. Αν δεν μπορείς να τα σκανάρεις, βγάλε τα καθαρές φωτογραφίες. Το να χάσεις τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα όταν βρίσκεσαι σε μία ξένη χώρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη κατάσταση. Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να μην σε δεχτεί στην πτήση της, καθώς δεν μπορεί να κάνει ταυτοπροσωπία, αλλά ούτε και η χώρα που πας. Το να έχεις τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα έστω σε φωτοτυπία, ή φωτογραφία μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί σωτήριο. Σίγουρα θα γλυτώσεις ταλαιπωρία στην πρεσβεία, ή την αστυνομία και μερικές φορές μπορεί να καταφέρεις και να πετάξεις μόνο με αυτά!

Τσέκαρε την ώρα αναχώρησης της πτήσης σου και τα «ψιλά» γράμματα

Σε πολλές περιπτώσεις οι αεροπορικές αλλάζουν την ώρα αναχώρησης της πτήσης, ή ακυρώνουν. Αυτό μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους. Από μία απεργία μέχρι μία απλή αλλαγή στο πρόγραμμα πτήσεων.Όταν κάνεις την κράτηση του εισιτηρίου σου βάλε στα στοιχεία επικοινωνίας ένα e-mail που λειτουργεί και το ανοίγεις συχνά. Αν κάνει κάποια αλλαγή η αεροπορική θα σε ενημερώσει με αυτό τον τρόπο. Επίσης, την μέρα πριν το ταξίδι σου κάνε ηλεκτρονικό check-in και ξαναδες την ώρα που πρέπει να είσαι στην πύλη σου. Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν θέλει να είναι το άτομο που τρέχει αλαφιασμένο μέσα σε ένα αεροδρόμιο στα όρια του καρδιακού επεισοδίου μόνο και μόνο για να προλάβει μία πτήση. Ιδίως στις διεθνείς πτήσεις μπορεί να χρειαστεί να περάσετε διαβατηριακό έλεγχο, οπότε όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

Δες αν δικαιούσαι αποσκευή

Ετοίμασες την τεράστια βαλιτσούλα σου που οριακά σέρνεις στα σκαλιά του σπιτιού και νιώθεις μια μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερες και τα στρίμωξες όλα εκεί μέσα. Πολύ ωραία. Τώρα δες αν το εισιτήριο που έχεις αγοράσει περιλαμβάνει αποσκευή. Πολλές εταιρείες πωλούν αεροπορικούς ναύλους που δεν περιλαμβάνουν βαλίτσα. Ακόμη και αεροπορικές που δεν είναι low cost. Αν έχεις αγοράσει τέτοιο εισιτήριο, σε συμφέρει να αγοράσεις αποσκευή από το site της εταιρείας, καθώς είναι πολύ πιο οικονομική από το αεροδρόμιο. Το ίδιο ισχύει και για τα κιλά της αποσκευής, αλλά και της χειραποσκευής. Σκέψου « Η χειραποσκευή μου είναι όντως χειραποσκευή;». Μπορείς να τσεκάρεις τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και τα κιλά από την ιστοσελίδα της αεροπορικής, ή να καλέσεις το τηλεφωνικό κέντρο.

Να είσαι προνοητικός

Έφτασες στο αεροδρόμιο και παρέδωσες την αποσκευή σου. Καμία φορά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις σχεδιάσει. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην φορτωθεί ποτέ η βαλίτσα σου στο αεροσκάφος. Συγνώμη, αλλά μπορεί να συμβεί και στους καλύτερους από εμάς. Έφτασες λοιπόν σε μία ξένη χώρα μεσάνυχτα, μετά από 12 ώρες πτήση και δεν έχεις ούτε ένα καθαρό εσώρουχο. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, ιδίως στα μεγάλα ταξίδια, ετοίμασε μία μικρή τσάντα έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να είναι ένα σακίδιο πλάτης, ή μια γυναικεία τσάντα ώμου. Όπως και να έχει βάλε μέσα μερικά απαραίτητα πραγματάκια όπως, ένα εσώρουχο, οδοντόβουρτσα, ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα μπλουζάκι. Απέφυγε τα υγρά! Βρες το τμήμα απολεσθέντων, συμπλήρωσε την αίτηση απώλειας που θα σου δοθεί και ρώτα αν η αεροπορική προσφέρει κάποιο kit. Αν δεν προσφέρει μην ανησυχείς έχεις το δικό σου τσαντάκι έκτακτης ανάγκης.

Κανόνισε την μεταφορά σου προς το αεροδρόμιο

Σχεδόν όλοι έχουμε κάποιο φίλο, άνδρα, γυναίκα, γονείς που ίσως μπορούν να μας πάνε μέχρι το αεροδρόμιο. Αν όχι πρέπει να κάνεις λίγο προετοιμασία. Αν επιλέξεις τα δημόσια μέσα μεταφοράς δες τις ώρες και ξεκίνα νωρίς, διότι απλώς πολλά μπορούν να συμβούν (δες κίνηση, βλάβη κλπ). Αν πάρεις αμάξι δες πόσο θα κοστίσει το πάρκινγκ.

Extra tips Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε κάποιο μεγάλο αεροδρόμιο στο εξωτερικό καλό είναι να δεις και από πιο terminal αναχωρείς. Το ένα από το άλλο μπορεί να έχουν τεράστια απόσταση!
F L I G H T