Τελικά αξίζει να πας στις Μαλδίβες; | Yaba Travellers
Οι Μαλδίβες είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν τελικά αξίζει να πας στις Μαλδίβες κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους.
αξίζει να πας στις Μαλδίβες
2761
post-template-default,single,single-post,postid-2761,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Μ Α Λ Δ Ι Β Ε Σ

Τελικά αξίζει να πας στις Μαλδίβες;

Τελικά αξίζει να πας στις Μαλδίβες;

Οι Μαλδίβες είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για honeymooners. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν τελικά αξίζει να πας στις Μαλδίβες κυρίως λόγω του ότι είναι ένας αρκετά ακριβός προορισμός. Στις Μαλδίβες άλλωστε συγκεντρώνονται τα πιο ακριβά ξενοδοχεία 5 αστέρων! Πριν επισκεφθούμε αυτό τον προορισμό είχαμε ακούσει και οι ίδιοι αντικρουόμενες απόψεις από άτομα που είχαν ήδη πάει. Για κάποιους ήταν παράδεισος και για κάποιους αυτό που πήραν δεν άξιζε τα χρήματά τους.  Η αλήθεια είναι πώς οι Μαλδίβες είναι ένας επίγειος παράδεισος, αλλά όντως οι τιμές ξεφεύγουν. Οπότε ουσιαστικά αυτό που αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο είναι πώς θα γλυτώσεις χρήματα ώστε να κάνεις ένα value for money ταξίδι στις Μαλδίβες.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Μεταφορές: Υδροπλάνο vs Σκάφος ;


Αρχικά για να φτάσεις στις Μαλδίβες θα πάρεις κάποια International πτήση που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μαλέ, που είναι το κεντρικό νησί. Αν ξεκινάς από Ελλάδα οι πτήσεις που βρίσκεις κατά βάση είναι μέσω Ντόχα, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολης και Σιγκαπούρης. Αυτό που θα σε απασχολήσει και θα έχει μεγάλο impact στο budget σου είναι αν από το Μαλέ χρειαστείς υδροπλάνο ή σκάφος για το resort σου. Συνήθως αυτό που καθορίζει το τι θα χρειαστείς είναι η απόσταση από το αεροδρόμιο. Κάποια resort προσφέρουν και τις δυο επιλογές. Η διαφορά στο κόστος μεταφοράς μπορεί να είναι τεράστια! Αν το resort σου είναι κοντά στο Μαλέ (15-20 λεπτά) με σκάφος το κόστος θα είναι περίπου 130 δολάρια. Αν χρειαστείς υδροπλάνο (30-45 λεπτά πτήση) το κόστος ανεβαίνει στα 500 ευρώ το άτομο. Οπότε αν θέλεις να περιορίσεις το budget σου επέλεξε ένα ξενοδοχείο σχετικά κοντά που θα έχει πρόσβαση με σκάφος (όπως το Kurumba Maldives που μείναμε εμείς). Επίσης, αν έχεις βραδινή άφιξη στο Μαλέ και έχεις κανονίσει υδροπλάνο έχε στο νου σου ότι δεν πραγματοποιούν πτήσεις το βράδυ (day light limitation) οπότε θα χρειαστεί να μείνεις ένα βράδυ στο Μαλέ.

Διατροφή: All-inclusive vs Only Breakfast ;


 

Για πολλούς – αναμφισβήτητα και για εμάς – το φαγητό είναι από τους παράγοντες που καθορίζουν έναν προορισμό. Επίσης, είναι ένας παράγοντας που καθορίζει και το κόστος ενός ταξιδιού, ιδίως σε απομονωμένα μέρη που δεν έχεις πολλές επιλογές. Η πλειοψηφία των resort στις Μαλδίβες έχουν πολλά εστιατόρια με διαφόρων ειδών κουζίνες. Οπότε δεν θα σου λείψει η ποικιλία. Ωστόσο, το φαγητό μέσα στα resort είναι αρκετά ακριβό, μιας και η πλειοψηφία των προϊόντων είναι εισαγόμενα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μπορείς να αφήσεις την ατόλη και να πας στο Μαλέ για να βρεις κάτι πιο οικονομικό. Άρα έχεις συγκεκριμένες επιλογές. Εκτός βεβαίως αν πιστεύεις ότι αξίζει να πας στις Μαλδίβες και ας είσαι πεινασμένος! Τα all-inclusive ή full board πακέτα συμφέρουν κατά πολύ από τα breakfast only. Γιατί ούτως ή άλλως θα φας εν τέλει στα εστιατόρια του resort και πίστεψέ μας στο τέλος ο λογαριασμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος απ΄ότι αν είχες προτιμήσει all-inclusive πακέτο, που δίνονται καλύτερες τιμές. Άσε που ξέρεις από την αρχή πόσο θα πάει το μαλλί και δεν έχεις το άγχος αν θα ξεφύγεις ή όχι.

 

Διαμονή: Overwater Villa vs Bungalow


Έχεις δει και εσύ τις φωτογραφίες με τις βίλλες πάνω στο νερό και έχεις τρελαθεί; Σε καταλαβαίνουμε! Αν αυτό είναι το όνειρο σου μην κάνεις εκπτώσεις. Αλλά αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις ένα βήμα πίσω σίγουρα θα γλυτώσεις πολλά χρήματα. Οι τιμές από ένα beach bungalow σε μία overwater villa διπλασιάζονται κυριολεκτικά. Και μεταξύ μας οι Μαλδίβες έχουν υπέροχες παραλίες με άσπρη άμμο! Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν μείναμε σε overwater villa αλλά σε bungalow, οπότε δεν μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά αν είναι τόσο τρομερή εμπειρία. Για κάποιους αξίζει να πας στις Μαλδίβες μόνο αν μείνεις σε κάτι τέτοιο. Αν είσαι από αυτούς όπως ξαναείπαμε μην κάνεις εκπτώσεις.

Δες και το βίντεο για να μάθεις σίγουρα αν αξίζει να πας

Δραστηριότητες


Το κόστος των δραστηριοτήτων δεν μπορείς να το γλυτώσεις εύκολα. Αν είσαι τύπος που θέλει απλώς να αράξει, να κάνει μπάνια και να διαβάζει βιβλία όλα καλά. Αν θέλεις όμως να κάνεις θαλάσσια σπορ, diving κλπ τότε τα πράγματα αλλάζουν. Κάτι που αξίζει πολύ να κάνεις στις Μαλδίβες είναι snorkeling διότι πολύ απλά ο βυθός είναι εκπληκτικός. Ωστόσο, στα περισσότερα resort χρεώνουν την ενοικίαση εξοπλισμού, δηλαδή την μάσκα και τα βατραχοπέδιλα. Και το πόσο δεν είναι ευκαταφρόνητο (20-25 ευρώ την ημέρα). Πριν πας λοιπόν ψάξε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείο, ή ρώτα αν τα χρεώνουν ή όχι. Αν δεν τα χρεώνουν όλα καλά. Αν τα χρεώνουν όμως καλό είναι να σκεφτείς μήπως να πάρεις τα δικά σου από την Ελλάδα. Αν έχεις σκοπό να κάνεις μία φορά δεν είναι μεγάλο το ποσό για να νοικιάσεις, αλλά αν θέλεις να κάνεις κάθε μέρα τότε αλλάζει το πράγμα.

Δες επίσης : Πώς να ταξιδέψεις τον ΚΟΣΜΟ με έναν ελληνικό μισθό

Τελικά αξίζει να επισκεφθείς τις Μαλδίβες;


 

Ναι αξίζει. Είναι πολύ όμορφος και ιδιαίτερος προορισμός. Επίσης, προσφέρει τρομερές υπηρεσίες. Σίγουρα το κόστος δεν αντικατοπτρίζει αυτό που παίρνεις αλλά με τα παραπάνω tips μπορείς να κάνεις το ταξίδι σου ακόμη πιο οικονομικό. Επίσης, τελευταίο και βασικό tip, δεν χρειάζεται να μείνεις πολλές μέρες. Θα λέγαμε ότι 4-5 μέρες πάνω σε μία ατόλη να μην κάνεις τίποτα ουσιαστικά είναι αρκετές. Μπορείς να συνδυάσεις το ταξίδι σου με κάποιον πιο οικονομικό προορισμό όπως την Σρι Λάνκα που είναι και κοντά. Έτσι θα πετύχεις mix & match και θα ζήσεις την εμπειρία των Μαλβίδων χωρίς να χρεοκοπήσεις. Φύγαμε για Μαλδίβες;!

Διάβασε επίσης “2ο honeymoon στις Μαλδίβες: Check-in Kurumba Maldives

Δες περισσότερα για το ταξίδι μας στο Instagram (highlights stories #Maldives).