Τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ! | Yaba Travellers
Γιατί το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς και τι μπορείς να κάνεις; Τα απαντάμε όλα!
ταξίδι στο Ντουμπρόβνικ
724
post-template-default,single,single-post,postid-724,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.2,woocommerce-no-js,,qode_grid_1400,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-3,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Κ Ρ Ο Α Τ Ι Α

Τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ!

κάνεις στο Ντουμπρόβνικ

Τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ!

Γιατί το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς; Τι μπορείς να κάνεις στο κάνεις στο Ντουμπρόβνικ; Τα απαντάμε όλα σε αυτό το άρθρο. Πρώτα όμως μία μικρή εισαγωγή. Το ταξίδι στο Ντουμπροβνικ ήταν ελαφρώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα ταξίδια μας καθώς δεν ήρθε ο Γιώργος. Στο αρχικό σχέδιο ήταν να πάμε παρέα καθώς πρόκειται για έναν πολύ ρομαντικό προορισμό! Ωστόσο, όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει και κάπως έτσι ο Γιώργος έμεινε πίσω λόγω εργασιακών υποχρεώσεων και την θέση του πήραν τα θηλυκά της οικογένειας. Κοινώς, η αδερφή μου και η μητέρα μου. Διάβασε παρακάτω τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ!

Ταξιδιωτική Ασφάλεια
YABA EBOOK
YABA T-shirts & Hoodies

Να περιπλανηθείς μέσα στην παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ.


Ολόκληρη η παλαιά πόλη του Ντουμπροβνικ θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979. Οπότε τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ; Να περιπλανηθείς στην παλαιά πόλη. Η κεντρική οδός Stradum ενώνει την βασική πύλη εισόδου στην πόλη, το Pile Gate με την πύλη Ploce. Με το που μπεις στην παλαιά πόλη ετοιμάσου για ένα ταξίδι στον χρόνο. Τα σπίτια με τα κεραμίδια, τα ξύλινα παραθυρόφυλλα, τα γραφικά αναγεννησιακά στενάκια, οι προμαχώνες και τόσα άλλα στοιχεία συμβάλλουν σε αυτή την αίσθηση. Μέσα στην παλαιά πόλη κατοικούν περίπου 1500 ντόπιοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί η καθαριότητα παρά τον μεγάλο αριθμό τουριστών που δέχεται.

Extra info: Μέσα στην παλαιά πόλη δεν κυκλοφορούν αμάξια, δίκυκλα, ούτε καν ποδήλατα παρά μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες που εφοδιάζουν τα εστιατόρια.

Ίσως σε ενδιαφέρει: 1.5-Hour Old Town Guided Walking Tour.

Να περπατήσεις τα παλαιά τείχη


Το πιο χαρακτηριστικό σημείο ενδιαφέροντος της παλαιάς πόλη του Ντουμπροβνικ είναι τα τείχη του που απλώνονται σε μήκος 1940 μέτρων γύρω από την πόλη. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το ύψος του που σε μερικά σημεία φτάνει τα 25 μέτρα. Ο λόγος ύπαρξης τους ήταν να προστατεύουν την πόλη από τους εκάστοτε εισβολείς. Παρόλο που ξεκίνησαν από έναν απλό Βυζαντινό πύργο έφτασαν να θεωρούνται από τα πιο ισχυρά αμυντικά τείχη της μεσαιωνική εποχής. Σήμερα προσφέρουν υπέροχη θέα σχεδόν από κάθε τους σημείο και αξίζουν να μπουν στην λίστα σου με το τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ!

Extra info: Το εισιτήριο κοστίζει 20€, ενώ θα σου πάρει περίπου 2 ώρες να τα περπατήσεις. Προτίμησε τις πρωινές ώρες (ανοίγουν στις 0800) και τις απογευματινές ώρες για να αποφύγεις τον έντονο ήλιο. Περιλαμβάνονται σκαλιά σε διάφορα σημεία.

Διάβασε επίσης: Πώς να ταξιδέψεις τον κόσμο με έναν ελληνικό μισθό.

Να επισκεφθείς το παλαιότερο φαρμακείο στην Ευρώπη (που λειτουργεί ακόμη!)


Για τους λάτρεις τις ιστορίας (και όχι μόνο), η επίσκεψη σε αυτό το φαρμακείο είναι εμπειρία. Μέσα στο Μοναστήρι των Φραγκισκανών που από μόνο του αξίζει να επισκεφθείς θα βρεις το αρχαιότερο εν λειτουργία φαρμακείο της Ευρώπης! Ημερομηνία ιδρύσεως; Το 1317! Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη βρισκεται σε λειτουργία. τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ; Να μην παραλείψεις αυτό το μέρος.

Extra info: Η είσοδος κοστίζει 4€. Μέσα στο Μοναστήρι υπάρχει ωραίος κήπος για να κάνεις διάλειμμα από το περπάτημα.

Να φωτογραφηθείς στον Πύργο του Ρολογιού


Ένα από το πιο famous σημεία της πόλης είναι ο Πύργος του Ρολογιού. Ο Πύργος έχει ύψος 31 μέτρα και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Lonza. Είναι εμφανής σχεδόν από κάθε σημείο της παλαιάς πόλης του Ντουμπροβνικ, ενώ το χαρακτηριστικό του είναι τα δύο μπρούτζινα αγαλματάκια, ο Baro και ο Maro. Ε να μην βγάλεις μία φωτογραφία με τον Baro ή τον Maro;!

Ίσως σε ενδιαφέρει: Game of Thrones Tour with Hidden Walls

Ημερήσια επίσκεψη στο νησάκι Lokrum


Tι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ που να μην είναι ακριβώς στην πόλη; Να πας στο Lokrum! Το καταπράσινο νησάκι είναι γεμάτο παγώνια και κουνέλια, ενώ εκεί για τους fan του Game of Thrones φιλοξενείται η ακριβής ρεπλίκα του θρόνου. Το υψηλότερο σημείο του νησιού το Cast Royal φιλοξενεί υπέροχη θέα της πόλη του Ντουμπροβνικ! Άλλο σημείο ενδιαφέροντος που δυστυχώς είχε σχεδόν καταστραφεί από πρόσφατες καταιγίδες όταν πήγαμε εμείς είναι οι βοτανικοί κήποι.

Extra info: Η μεταφορά προς και από το νησί γίνεται κάθε 30 λεπτά και κοστίζει 10€ round trip. Τα καραβάκια ξεκινάνε από το παλαιό λιμάνι.

Απόλαυσε φρέσκα θαλασσινά


Μιας και πρόκειται για παραθαλάσσια πόλη της Αδριατικής προσφέρει ποικιλία από πεντανόστιμα και συνήθως ολόφρεσκα οστρακοειδή και θαλασσινά. Ένα πρωινό που σηκωθήκαμε αρκετά νωρίς πετύχαμε τα βανάκια εφοδιασμού των εστιατορίων που έφερναν σακούλες τα φρέσκα οστρακοειδή στα μαγαζιά! Εμείς δοκιμάσαμε φρέσκα στρείδια στο Oyster & Sushi bar (Ul. od Pustijerne), μακαρονάδα με θαλασσινά στην Trattoria Capriccio (Ul. kneza Damjana Jude 10), φιλέτο τόνου και ριζότο γαρίδας στο Nautika (Brsalje ul. 3). Όλα ήταν απλώς υπέροχα. Οπότε τι τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ; Να φας με την ψυχή σου!

Ίσως σε ενδιαφέρει: Traditional Dalmatian Cooking Class from Dubrovnik

Δοκίμασε τα υπέροχα τοπικά κρασιά


Η Κροατία είναι διάσημη για τους αμπελώνες και τα κρασιά της πολλούς αιώνες τώρα. Στην διαδρομή από το αεροδρόμιο στην πόλη του Ντουμπροβνικ θα συναντήσεις πολλούς αμπελώνες να απλώνονται στην καταπράσινη φύση της Κροατίας. Φρουτώδη, παιχνιδιάρικα, γήινα θα βρεις σίγουρα κάτι να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου! Πήγαινε προς το Dvino, που θα βρεις κρυμμένο στο στενό Palmotićeva και κάνε δοκιμασίες. Αγαπημένες ποικιλίες το Malvazija και το Grasevina.

Άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και αξιοθέατα στο Ντουμπροβνικ


Η διαδρομή με το τελεφερίκ, το παλάτι Sponza, το οχυρό του Αγίου Λαυρεντίου και ο καθεδρικός ναός της Αναλήψεως είναι μερικά ακόμη μέρη που μπορείς να περιλάβεις στην λίστα σου με το τι να κάνεις στο Ντουμπρόβνικ!

Extra info: Το Ντουμπρόβνικ είναι ένας αρκετά τουριστικός προορισμός, οπότε απέφυγε την high season διότι γεμίζει κόσμο και κρουαζιερόπλοια. Επίσης, ακριβώς επειδή είναι δημοφιλής προορισμός είναι και ακριβός σε σύγκριση με την υπόλοιπη Κροατία που είναι πολύ πιο οικονομική.

Δες περισσότερα για τα ταξίδι μας στο Instagram !

Τransparency! Αν σου αρέσει η σελίδα μας και βρίσκεις χρήσιμες πληροφορίες, να θυμάσαι ότι αγοράζοντας κάποια υπηρεσία μέσα από τα link μας, εμείς παίρνουμε μία μικρή προμήθεια χωρίς παραπάνω κόστος για εσένα. Αυτά τα κέρδη βοηθούν το yabatravellers.com να λειτουργεί 🙂 Σ’ ευχαριστούμε!

YABA TRAVEL TIPS

4 ΕΠΟΧΕΣ

3-5 ΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

+300/ΑΤΟΜΟ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ